Vučić hteo da kupi televiziju N1, ali srećom vlasnici nisu hteli da mu je prodaju

0
725
Aleksandar Vučić / Foto: YouTube Screenshot

Tokom tajnih pregovora oko prodaje Telekoma, koje je Aleksandar Vučić vodio sa jednim od vlasnika Investicionog fonda, BC Partners Nikosom Statopulosom, Vučić ja zatražio da mu učine uslugu tako što će mu dozvoliti da otkupi televiziju N1.

Izvori koji su dobro upoznati o toku ovih pregovora, tvrde da je Aleksandar Vučić , na ovim pregovorima, kupcima ponudio da sami odrede cenu. Dogovro je bio postignut, a cena za Telekom je bila 2 milijarde eura.

Na samom kraju pregovora, kada je praktično sve bilo gotovo , Vučić je zatražio da oni njemu učine jednu malu uslugu. On je tražio da se omogući da njemu bliski ljudi , otkupe televiziju N1. Na sreću građana Srbije i nesreću Aleksandra Vučića, vlasnici SBB-a, N1 i TV NOVA na ovo nisu hteli da pristanu, inače Srbija danas, ne bi imala ni jedan slobodni medij.

Ova neuspela kupoprodaja, je kasnije, rezultirala Vučićevom sukobom sa televizijom N1 koja traje i do dan danas.

Obe strane demantuju  

Nakon što se ova vest pojavila u javnosti, novinari su ovo hteli da provere , pa su pitanja upućena televiziji N1, ali i Vučićevom kabinetu.

Programski direktor N1, Jugoslav Ćosić je novinare uputio na vlasnike televizije, rekaviši da on ne zna ništa o navedenom događaju i o navodnim, tajnim pregovorima, oko prodaje Telekoma i kupovine televizije N1.

Sa druge strane, savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević, je samo kratko odgovorila da kupovina televizije N1 nikada nije bila opcija, pritom nije demantovala , niti potvrdila da su se ovi pregovori zaista vodili.

Izvor: SrbNovine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime