Vučić i ministar Đorđević nastavljaju da ignorišu potrebe i probleme dece sa autizmom

0
537
Foto: printscreen

Odmah nakon dolaska na vlast 2013. Vučićeva gradska vlada je drastično smanjila davanja za invalide. Kontinuitet ovako bezdušnog delovanja je nastavljen i u vanrednom stanju, tačnije poprimio je svoj najgori oblik. Umesto da deci koja su autistična omogući tretman makar onakav kakav je omogućio kućnim ljubimcima, Vučić nastavlja sa ponižavanjem unesrećenih roditelja i dece kojima treba rutina radi održavanja njihovog narušenog zdravlja.

Mesec dana je prošlo od uvođenja vanrednog stanja. Nekoliko sedmica od zahteva svih udruženja za autizam da se dozvoli roditeljima i deci šetnja analogna onoj koju je Vučić dozvolio vlasnicima pasa. Međutim, iako je u zemljama EU to odavno rešeno, Vučić i njegov ministar Đorđević kao izvršilac radova, doneli su rešenje koje je dodatno ponizilo unesrećene roditelje i njihovu autističnu decu. Devetog aprila je Ministarstvo za rad donelo rešenje po kojem se „omogućava samo razvedenim roditeljima“(!?) da „podnesu zahtev za dozvolu kretanja“.

Ovakav nehumani i ponizavajući postupak pokazuje da ovu vlast pogađa samo kada bolest, ili nevolja pogode njihove najbliže. Za ostale unesrećene roditelje nema empatije. Za njih se nalaze šibicarski trikovi koji treba da izbegnu ispunjavanje ustavnih obaveza vlasti prema invalidima i deci zagarantovanih u članovima 64-66 Ustava Republike Srbije.

To je prava slika Vučićeve vlasti.

Pavle Mirović
Izvor: NSPM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime