Vučić i Rama prvi put zajedno u TV emisiji

0
1167

image

Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Rama prvi put će zajedno učestvovati u jednoj TV emisiji, koja će, u produkciji Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi ( CDRSE), biti snimljena u Beču, tokom Druge konferencije o Zapadnom Balkanu ( WB6), koji se održava krajem meseca.

Razgovor u okviru ovog specijalnog izdanja vodiće izvršna direktorka Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi Zvezdana Kovač i portparol Saveta za regionalnu saradnju Nenad Šebek, preneli su pojedini mediji.

Šezdesetominutna emisija biće emitovana par dana kasnije, na nacionalnim televizijama, uključujući i one na srpskom i albanskom jeziku, u svim zemljama regiona.

Emisiju, u kojoj učestvuje i Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, RTS će emitovati 31. avgusta, a odmah nakon javnog servisa, emitovaće je i novinska agencija Tanjug.

Očekuje se da će i specijalna emisija, koju će realizovati regionalna TV produkcija Okruženje, pri Centru za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi, nevladinoj organizaciji sa sedištem u Solunu, biti velika mogućnost da se otvoreno govori o zajedničkim interesima i problemima koji ometaju realizovanje tih interesa.

Dva premijera, kojima će se pridružiti i Svilanović, razgovaraće pred publikom u studiju i četiri specijalna gosta sa Zapadnog Balkana.

Vučić i Rama učestvuju 27. avgusta na Samitu u Beču, u okviru Berlinske inicijative, koju je prošle godine pokrenula nemačka kancelarka Angela Merkel.

Delegacije svih zemalja Zapadnog Balkana, kao i Austrije, Nemačke i Evropske unije, razgovaraće u Beču o problemima i izazovima pred kojima se nalaze zemlje regiona.

Ovoga puta posebna pažnja biće posvećena projektima u oblasti energetike, saobraćaja, nauke i obrazovanja, a biće govora i o prošlogodišnjoj inicijativi za formiranje Unije mladih Zapadnog Balkana.

Premijer Vučić je najavio da će na samitu zvanično izneti inicijativu da se ustanovi zajednički dan sećanja na žrtve svih sukoba u ratovima 90ih, koji bi se obeležavao u zemljama regiona koje su bile obuhvaćene sukobima.

Da Vas podsetimo:  REM nije stvorio uslove za fer izveštavanje medija tokom predizborne kampanje

nuns.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime