Vučić kroz neotitoističku diktaturu izdaje Kosovo i Metohiju

1
1728

U emisiji u Centru kod voditelja Dejana Zlatanovića, gostovali su dr Dragan Petrović i dr Milenko Bodin. Profesor dr Milenko Bodin je profesor Beogradskog državnog Univerziteta, doktor filozofije i doktor bezbednosti, dok je dr Dragan Petrović multidisciplinarnog obrazovanja i doktor istorijskih i doktor geografskih nauka, naučni savetnik u oblasti društvenih nauka.

Gosti su u isto vreme kopredsednici pokreta Srbobran, koji spaja maticu i dijasporu, i okuplja niz, pre svega intelektualaca sa srpskih prostora i srpske dijaspore.
Teme razgovora su bile Kosovo i Metohija, šta se još može i mora preduzeti da bi se osujetile namere Vučića da kroz tzv. pravno-obavezujući sporazum i „razgraničenje“ zapravo overi nezavisnost Kosova.

Protesti opozicije, koju su načelno gosti uzdržano podržali kao opravdano nezadovoljstvo naroda, po njihovim rečima iziskuju veću angažovanost patriotske opozicije, koja nedovoljno do sada radi na pokretanju onih protesta koji bi u prvom planu imali goruće teme: Kosovo i Metohiju, ekonomska pitanja jer je neoliberalni postojeći neokolonijalni model zbog čega pati čitav narod, demografski krah povezan sa promašenim ekonomskim i socijalnim modelom i migrantskim pritiskom, oslobađanje medija, prinudne izvršitelje koji terorišu narod i druga egzistencijalna pitanja.

Po rečima autora u Srbiji ima razloga za višestruko nezadovoljstvo stanjem u zemlji, i ne treba dozvoliti da pokretači nezadovoljstva budu samo iz redova tzv. građanskih i anacionalnih grupa, pa je potrebna sabornost i saradnja pre svega patriotskih i odgovornih snaga za povećavanje pritiska na režim, jer zemlja tone u sve veću i veću ekonomsko-socijalnu krizu gde se dovode u pianje kapitulanskim potezima vlasti i osnovni elementi naše državnosti.

Za jedan dan ovaj video je imao više od 10 000 pregleda.

Dragan Petrović

1 KOMENTAR

 1. KRIMINALNA VLAST

  Odmah na početku moram posebno da naglasim, da je Srbija danas nebrigom svih a posebno Vučićeve vlasti dovedena u vrlo teško-kolapsno stanje, stanje bankrota. I kratak rezime svih tih događaja jasno govori samo jedno, da nam je komunizam teško oštetio mozak i da se mi danas teško snalazimo i u vremenu i u prostoru. Komunizam je u nama uništio sve ono nacionalno i patriotsko. Od tih vremena mi smo izgubili nacionalni kompas, i umesto da štitimo naš nacionalni interes, mi štitimo interes manjina i tuđina u Srbiji. A oni su uvek otvoreni neprijatelji i Srbije i srpskog naroda. Kome to nije jasno neka ćuti, a nama nacionalistima nisu potrebne tabuleraze. Pitam te komuniste! Koja manjina u Srbiji je prijatelj Srba? Muk i stalni muk… Oni su naš ponos jel da? Ajde budaletine jedne komunističke…
  Još palite sveće na spomen ploči kod Voždovačke crkve gde piše: “Za Titov 88. rođendan”. Ali zato neznate da ste najstariji narod u Evropi i da je Kosovo uvek bilo srpsko. Sram vas bilo…

  Ne vidite da ti evropski neprijatelji preko Vučića stalno vrše eksperimente i opite nad nama ispitujući autokratsku vlast u Srbiji i našu nemoć da se otarasimo od nje. Ispituju našu zaostalost kao naroda, a rezultati ih inspirišu da nam uvrću vrat do prekida…
  A mi, da nam nesreća bude još veća, nismo više državotvoran narod, i ne razlikujemo izdaju od patriotizma. A mi volimo sumanutog izdajnika, pljačkaša i lažova. To govori da smo opičen narod, i na taj način smo sami sebe sahranili i ne bitišemo više. Mi smo izgubili svoju gordost, čast i prkos. Dozvolili smo da nas svako prči po našoj zemlji Srbiji. Ne vidimo da Vučić sprovodi stalnu diktaturu, i stalno nam preti i šiba nekim “mirom” a mi se posrasmo od tog nametnutog straha. Danas živimo poniženi i uplašeni. Umesto da te lopove i lažove poplještemo i strpamo u zatvore, mi ih podržavamo i blesimo u njih, a njima para nikad dosta.
  Stiglo je vreme kada poštenje mora da zavlada Srbijom. Moramo da se složimo i izabemo jednog časnog Srbina koji će poništiti sve te ugovore i dogovore koje je Vučić sklopio sa našim vekovnim neprijateljima. Apsolutno se mora sve negirati, jer je to sve urađeno protiv našeg interesa.
  Za ova zla niko im još ne sudi, jer su na vreme stvorili anarhiju koja im dobro čuva leđa. A oni onako ispod šinjela sumanuto i drsko, neprekidno pljačkaju i Srbiju i srpski narod. Ova vlast na čelu sa Aleksandrom Vućićem još živi u iluzijama da nikada neće odgovarati za ovu neviđenu pljačku i izdaju zemlje. Pljačka se vrši na razne načine. Svi oni zajedno na čelu sa Vučićem dobro kriju svoja zlodela, zahvaljujući samo uzurpaciji medija u Srbiji. Vučić na tim istim medijima svakodnevno laže i obmanjuje srpski narod. Laž i skrivanje istine od naroda njemu je glavna preokupacija i opsesija, to je njemu i igra i atrakcija. Pod njegovim rukovodstvom u Srbiji je zabranjena javna reč, i svaka vrsta kritike, što je fenomen u Evropi. Tu se promoviše i otvorena mržnja prema svakom ko drugačije misli. A najveći i jedini Vučićev neprijatelj je ISTINA koju on stalno trpa pod noge i krije od naroda. Njegovo ponašanje jasno govori da će on pre ući i u građanski rat, nego dozvoliti narodu da sazna istinu. Pored velikog’ poniženja srpski narod je oštećen i trpi, jer nezna tu istinu. Od Srba je skrivena istina i o izdaji i pljačci i rasprodaji Srbije. Jednostavno Srbi neznaju niočemu ništa u ovoj zemlji…
  Zamislite samo kad narod sazna istinu o Briselskoj izdaji ili pljačci Srbije!? Kad sazna ko je šta, kako i zašto radio u Srbiji!? To su zla sa kojim se Srbi neće i nesmeju pomiriti. Gledano sa svih aspekata ulog Vučića u svakoj toj srpskoj nesreći je najveći, a videćemo kako će on proći. Kršenje srpskog ustava, izdaja i pljačka Srbije su najteža krivična dela koja traże najmanje doživotnu robiju. Ali i to se krije i još niko ništa ne govori o tome. Anarhija “bato”.
  Mnogi još ne vide da mi živimo u zemlji apsurada i presedana, gde zakoni uopšte ne važe za kriminalce. Ponovo postavljam pitanje! Kada će ova vlast da odgovara za pljačku i za izdaju srpskog naroda? Kada će Vučić da odgovara za izdaju i uništenje (Narodnog kapitala)? Gde su odgovorni za ovaj sunovrat Srbije?
  A ako neko misli da ovakva propast Srbije može proći nekažnjeno, taj živi u nekim svojim iluzijama. Zločin nad Srbima je očit, i moraju odgovarati svi izdajnici, pljačkaši i saučesnici koji su potpomagali ovo zlo. Znamo mi da zbog velikog broja krivičnih dela Aleksandar Vučić neće osloboditi ni medije ni sudstvo u Srbiji. Ali to ne skida odgovornost medija za saučesništvo u razaranju ove zemlje. Znamo i to da Vučić kad izgubi kontrolu nad medijima i sudstvom u Srbiji, on i njegova oligarhija moraju bekstvom iz Srbije da spašavaju živu glavu. Tek tada ćemo shvatiti koliko smo zakasnili, i pitaćemo se gde smo bili. Srbija je već odavno opljačkana, pare su iznešene a naš dug nikad’ veći. Nama ostaje Srbija i bez Kosova i bez našeg narodnog i prirodnog kapitala koji smo imali. Mi već nemamo ništa svoje u svojoj zemlji, i već smo postali robovi. To je sve urađeno pod pamfletom dovođenja stranih investicija, i tako su pljačkaši dobro napunili svoje džepove, dok su Srbi uz najniži standard u Evropi potpuno izgladneli. Pandan tome su zategnuti vratovi koji se još uvek slobodno šetaju Srbijom. Da da…

  Na kraju zbog nedostatka zatvora u Srbiji se moraju sve prazne kasarne pod hitno pretvoriti u apsane i velike zatvore. Zatvori moraju biti veliki, ali mogu biti i bez prozora, struje, wc-a i grejanja. Ti zatvori moraju biti i dobro čuvani, bez prisustva stranog i domaćeg faktora. Privedeni moraju znati samo da će im se suditi uz dokaze i po zakonu za svako pojedinačno krivično delo, i da će im kazne biti zaslužene…
  Toliko…

  P. Slavko Jakovljevic Bogutovac.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime