Vučić najveći zagovornik Velike Albanije

1
943

U poslednjih nedelju dana predsednik Republike Srbije je pokazao da je najveći zagovornik stvaranja još jedne albanske države na Balkanu. Prvo je onako gromoglasno, bez imalo stida i srama, obavestio građane Srbije da je on dozvolio i naredio Vladi da srpske sudije koje rade i deluju u okviru pravno-političkog sistema Republike Srbije na KiM, mimo Ustava i zakona pređu i polože zakletvu u separatistički pravno-politički sistem Prištine. Još jednom, po ko zna koji put, Aleksandar Vučić je zgazio važeći Ustav Republike Srbije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je pre manje od pola godine na Mirosavljevom jevanđelju položo zakletvu ali pošto je predsednik Srbije ateista on verovatno smatra da ga ta zakletva ne obavezuje.

Sličan primer ne može da se nađe nigde u svetu jer to bi delovalo kao kada bi španska vlada naredila španskm sudijam u Kataloniji da polože zakletvu na separatisitčki ustav Katalonije.

Takođe, pre tri dana su završeni lokalni separatistički izbori na Kosovu i Metohiji na kojima je zvanična vlast u Srbiji aktivno učestvovala. Pola vlade je boravilo na KiM agitujući za tzv. Vučićevu srpsku listu čime je Srbija i zvanično legalizovala i legitimisala separatističku vlast u Prištini. Albanci na KiM su zadovoljno trljali ruke gledajući funkcionere Republike Srbije koji aktivno učestvuju na izborima u skladu sa njihovim ustavom i njihovim zakonom i na izborima koje je raspisala njihova skupština. Nema boljeg priznanja za samoproglašenu republiku Kosovo od učešća Srba na takvim izborima. Pomalo histerični izlivi zadovoljstva zbog postignutih rezultata Vučićeve „Srpske liste“ treba da prevare građane Srbije i da maskiraju osnovnu činjenicu da te lokalne izbore nije raspisala skupština Srbije nego skupština samoproglašene republike Kosovo. Čega se patriote i rodoljubi stide, time se izdajnici ponose.

Da Vas podsetimo:  DANIJEL IGREC: Zašto ćutimo na stvaranje Velike Albanije?

Ni naglašeno isticanje srpskih zastava, ni povici „Aco Srbine“ ne mogu da prikriju da su to u stvari šiptarski a ne srpski izbori. Po ko zna koji put Narodni pokret „Otadžbina“ podseća javnost u Srbiji da su Albanci više od 12 godina bojkotovali sve izbore koje je Beograd raspisovao, lokalne, parlamentarne, predsedničke da bi ostvarili svoje državne ciljeve.

Ilustracija: KM Novine

A šta je razlog za ovakvu izdajničku politiku predsednika Srbije? Kao kod svake izdaje u pitanju je novac. Doduše, to nije novac ni EU ni SAD nego novac građana Srbije. A zasluga Zapada je ta, što je dovođenjem na vlast Aleksandra Vučića njemu i njegovoj porodici omogućio da se enormno obogate. Zato od strane predsednika Republike postoji i stalna potreba da se pravda koliko je pošten i da za vreme svoje vlasti nije zaimao nego je osiromašio. Narodni pokret “Otadžbina“ u takve izajave predsednika ne veruje. Uostalom, nekadašnji predsednik Vlade Srbije i Savezne republike Jugoslavije Vojislav Koštunica za sebe nikada nije govorio da je pošten jer se to podrazumevalo.

Posle ovako krupnog političkog poklona kada je u pitanju izbor sudija i učešće visokih funkcionera republike Srbije na lokalnim separatističkim izborma koje je raspisla Priština Narodni pokret „Otadžbina“ se nada da će Vučićevi prijatelji i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj to znati da cene. Trebalo bi da budu makar toliko politički pristojni pa da jednu od ulica u Prištini, poželjno bi bilo naspram ulica Hilari i Bila Klintona, nazovu imenom predsednika Republike Srbije. Jer ono što bombama NATO pakt nije uspevao, a to je da protera institucije države Srbije sa Kosova i Metohije, to je Aleksandar Vučić odradio potezom pera.

Zato poziv na unutarsrpski dijalog po pitanju Kosova i Metohije posle svega ovoga postaje tragigomičan, jer sve što je trebalo da preda Prištini on je već dao. Pa čemu onda razgovori?

Da Vas podsetimo:  Srebrenica je ozbiljna podvala Bošnjaka i dela sveta, Srbi su na pravoj strani istorije

Kosovska Mitrovica

25.10.2017. godine

Informativna služba Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

NSPM

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime