Vučić o tome koliko je glup: Glupo je “ubiti 100 muslimana”, bio sam glup kao ministar informisanja

0
627

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da u Srbiji postoji potpuna sloboda medija i da svaki medij ima pravo da iznosi kritike na njegov račun.

199851_reuters01-beta-milos-miskov_ff– Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji, naravno da uvek može bolje i ja ću učiniti sve da to omogućim. Svako može mene da kritikuje kad hoće i u bilo kojoj medijskoj kući, nema nikakvih problema, rekao je Vučić u emisiji “Global Conversation” na kanalu “Euronews”.

Da, kada ste, na primer, u “Blicu”, “Alo” ili “Informeru” posednji put pročitali kritiku na računa Aleksandra Vučića lično? Niste, nite ćete. Dozvoljeno je kritikovati Vlade, ministare i funkcionere SNS-a, ali nikada nećete pročitati kritike na račun Vučića lično.
Izuzetak je jedino list “Danas”.

Na taj način Vučić opravdava cenzuru – možete kritikovati sve, ali mene lično ne. Da je situacija drukčija, Vučićev tajni razvod bi bio na naslovnoj strani svih tabloida.

Na konstataciju voditeljke da se u izveštaju o napretku Srbije izražava zabrinutost o slobodi izražavanja, kao i da je Srbija pala na svetskoj rang listi slobode medija za 13 mesta, Vučić je rekao da je Srbija usvojila tri medijska zakona koja su usklađena sa evropskim zakonodavstvom.

– Uvek sam spreman da čujem sve njihove primedbe, sve vaše primedbe i da uspostavimo još bolje uslove za medije, toga se ne plašim uopšte, rekao je Vučić.

Kada mu neko predoči činjenice o pogoršanju situacije oko slobode izražavanja, Vučić se vadi na set medijskih zakona, kao da mrtvo slovo na papiru štiti slobodu medija. Podsetimo da je upravo tim zakonima zabranjeno da državni funkcioneri prozivaju medije i novinare, ali to ne sprečava Vučića da optužuje novinare koji ga kritikuju da su “Miškovićevi plaćenici” ili da ih finansira Majkl Devenport ili Mišković preko Pajtića.
Toliko o slobodi medija.

Da Vas podsetimo:  Gašiću, a zašto nije procesuirana i direktorka Gerontološkog centra u Kruševcu?

Upitan da li se stidi toga što je bio ministar informisanja u vreme Slobodana Miloševića, Vučić je rekao da se oseća “nelagodno” zbog Zakona o informisanju koji je tad predložio.

– To je bio veoma glup zakon o informisanju i ja sam to prizao svom narodu, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je navodna njegova izjava “Za svakog ubijenog Srbina stotinu muslimana” izvučena iz konteksta.

– Imao sam mnogo glupih izjava, ali ta je apsolutno izvučena iz konteksta, rekao je Vučić.

Da, bio si glup, a i ostao si glup. Međutim, posledice tvojih “glupih” izjava vidljive su i dan danas!

www.infozurnal.net /N1

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime