Vučić: Perišiću, zašto si tužio „Južne vesti“?

0
627

2015-09-17_055302Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić javno je, pred članovima Predsedništva stranke u petak uveče tražio objašnjenje od gradonačelnika Niša zašto je podneo tužbu protiv „Južnih vesti“.

Vučić je, tvrdi član Predsedništva SNS koji nije želeo da se objavi njegovo ime, indirektno donedavnog lidera stranke u Nišu „opomenuo“.

Perišiću, zašto si tužio „Južne vesti“?, pitao je predsednik pred svima – tvrdi izvor.

Da je pitanje postavljeno, novinarima „Južnih vesti“ je potvrdio i potpredsednik SNS Bratislav Gašić.

Međutim, Zoran Perišić tvrdi da to nije istina.

Ne, predsednik me nije to pitao – izričit je bio Perišić.

Perišić prvo negirao, pa posle rekao da je ipak bilo priče o tužbi; foto: Vanja Keser/arhiva

Nakon konstatacije novinara da je ta informacija potvrđena iz Predsedništva, pa i od strane Bratislava Gašića, Perišić je dodao:

Predsednik je rekao „Čujem da si nekoga tužio?“, a onda sam ja pokazao sliku sa „Južnih vesti“ gde piše „Perišić ukrao pare radnika Elektronske industrije“, što je bio vaš naslov, koji sam ja snimio. Nakon toga ste taj naslov skinuli i postavili neki drugi – rekao je Perišić.

Podsetimo, nezadovoljan zbog objavljivanja intervjua sa bivšim šefom pregovaračkog tima za „Ei Niš“, gradonačelnik Niša i funkcioner SNS Zoran Perišić je tužio „Južne vesti“ i traži 500.000 dinara odštete za „intenzivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda“.

U tužbi se nigde ne navodi naslov koji je Perišić u svojoj izjavi danas pomenuo, već samo „Spasić: Vlast ukrala pare radnika EI“.

U spornom tekstu šef pregovaračkog tima za Elektronsku industriju Radiša Spasić je izneo je tvrdnju da je „150 miliona dinara iz fonda Elektronske industrije, kojima je mogao da bude isplaćen deo zaostalih zarada radnicima ove firme, neko ukrao“.

Da Vas podsetimo:  Foteljofobija

Spasić je rekao da  su gradonačelnik Zoran Perišić i državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Ivica Kojić „učestvovali u krađi para“ iz tog Fonda. Tačnije, Spasić smatra da je taj novac preusmeren u gradski budžet, a da je to “predložio i realizovao neko na relaciji Perišić – Kojić i time ukrao pare elektronaca“.

Gradonačelnik Zoran Perišić je tada danima odbijao da komentariše Spasićeve tvrdnje, a tri dana kasnije je na sajtu Grada objavljeno saopštenje u kome se tvrdi da novac iz Fonda Elektronske industrije nije uplaćen u budžet Niša.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime