Vučić poslao Železaru u stečaj

0
688

vucic-zelezaraIz ugovora o kupoprodaji imovine Železare, koji je objavljen na sajtu Ministarstva privrede, jasno je da se kineskom Hestilu ne prodaje preduzeće, nego njegova imovina. Železara će faktički biti likvidirana, Kinezi će napraviti potpuno novu kompaniju u koju će zaposliti radnike iz likvidirane Železare, a sve dosadašnje dugove i kredite platiće građani Srbije.

Železara Smederevo je u decembru 2014. godine od Fonda za razvoj dobila kredit od 100 miliona evra koji, sada je očigledno, neće biti vraćen, a zatim je napravila novi gubitak od 144 miliona evra. Ovo je samo deo duga koji plaćaju građani, a koji su napravili nesposobni premijer bez dana nepartijskog radnog iskustva i ministar privrede koji je diplomirao u 45. godini života.

Model koji je Vučić primenio na Železaru jedinstven je u svetu: preduzeće se likvidira, njegova imovina se u bescenje proda odabranom kupcu, zatim kupac otvori novu firmu i u njoj, uz bogate subvencije iz državne kase, zaposli radnike iz likvidirane firme, a čitav ovaj cirkus plate građani Srbije. Ostaje da još saznamo da li će kineski Hestil po toj formuli dobiti subvencije po svakom “zaposlenom” u svojoj novoj firmi koja je kupila imovinu od Železare i razne druge pogodnosti o trošku građana Srbije?

Javne međusobne optužbe Vučićevog ministra privrede i Vučićevog “stranog spasioca” koji je vodio Železaru Smederevo u nove gubitke, za 40 odsto veće nego pre “spašavanja”, samo je farsa kojom pokušava da se prikrije velika pljačka budžeta kroz Železaru koju je sproveo Vučić. Nikakvi poslovi ne završavaju se u Srbiji bez odobrenja Vučića. Pokret “Dosta je bilo” je pre gotovo dve godine javno upozoravao da je Vučić predvideo da će Kamaraš biti i glavni dobavljač Železare preko svoje firme. Očigledno da je mandatar imao još jednu amneziju i sada se pravi kao da to tek sada saznaje.

Da Vas podsetimo:  ...Vi ste temelj i snaga našeg društva i naroda...

Umesto jasnog utvrđivanja odgovornosti za milionske dugove, umesto da policija i nadležne službe utvrde ko je oštetio budžet i u čijim džepovima su viškovi od duplirane cene gvožđa jer se neko ugrađivao, javnost prati farsičnu raspravu tri verzije Vučića – mandatara koji se prenemaže i poziva na lošu sreću na tržištu, Vučićevog ministra koji krivicu prebacuje na Kamaraša i Vučićevog stranog spasioca Kamaraša, koji Vučićevog ministra optužuje za krađu.

Mandatar Aleksandra Vučić dužan je da građanima iznese tačan račun i obavesti građane koliko milijardi plaćaju njegove poslovne promašaje i koruptivne dilove sa “stranim spasiocima” i “stranim investitorima”. Vučić nastavlja Dinkićevu politiku ekonomskih “spasilaca i ogromnih subvencija za njih. Žrtva je domaća privreda, domaće porodične firme koje zapošljavaju preko 1,6 miliona ljudi i koje su najveći poslodavac u Srbiji. Srbiji je potrebna ekonomska politika koja je okrenuta ka njima.

Saopštenje pokreta Dosta je bilo

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime