Sram da vas bude…

1
1206
Foto: printskrin Youtube

Čitam na portalu predsednika Srbije da je Aleksandar Vučić, u razgovoru sa pomoćnicom generalnog sekretara UN za mirovne operacije Bintu Kejtom, 11. juna 2018. izrazio zabrinutost zbog učestalih napada na Srbe i predao joj listu incidenata koji su se dogodili tokom prošlog meseca na Kosovu.

U saopštenju Vučićeve pres službe naglašeno je da je ta lista data kao dokaz da su Srbi koji žive u pokrajini izloženi sistematskom i ozbiljnom nasilju. Tokom razgovora kome je prisustvovao i šef Unmika Zahir Tanin, Vučić je takođe izrazio lično zadovoljstvo zbog prisustva sve većeg broja pripadnika srpskih vojnih i policijskih snaga u mirovnim misijama Ujedinjenih Nacija.

Bintu Kejta, pomoćnica generalnog sekretara, sa kojom su se pre njenog razgovora sa Vučićem sastali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, zahvalila je na učešću srpskih bezbednosnih snaga u mirovnim operacijama UN. I… više ništa…?

U saopštenju iz kabineta predsednika Srbije, ne pominje se da li je gospođa Bintu rekla nešto po pitanju fizičkih napada na Srbe, koji su na Kosovu i Metohiji sve učestaliji i brutalniji? Ako je iznela zahvalnost samo za učešće naših bezbednosnih snaga u mirovnim operacijama UN u svetu, zašto je predsednik Vučić ćutao? Zašto je nije podsetio da su na Kosovu zlostavljani i teroru izloženi bespomoćni Srbi, takođe nečiji ”negde u svetu”, ako mu diplomatsko izražavanje nije dozvoljavalo da kaže da su to Srbi u Srpskoj pokrajini…

Možda je, na primer, predsednik Srbije ipak srpski rekao: ”Kako te bre nije sramota da ignorišeš srpske žtve na Kosovu, a zahvaljuješ se na učešću njihovih sinova ili unuka, možda, koji učestvuju u mirinom operacijama UN-a širom sveta”!

Ili je Vučićeva pres služba zaboravila da u saopštenju, objavljenom na portalu predsednika Srbije, pomene sitnicu da li su, koje su, i koliko je bilo izgovorenih reči o prebijanim Srbima?

Nekoga treba da je sramota! Veeeliiikaaa… sramota. Šta mislite, koga od njih?


Nikola Janić

1 KOMENTAR

  1. Dragi nas Janicu,
    Svima nama ostalo je jos samo lelekanje tipa Vaseg, a i ono, osjeca se, utihnjuje, gotovo da je vec kao n e s t a j a nj e… I zvuk crkvenog zvona kao da to vise n i j e. Suprotno moze govoriti samo neko ko nije medj’ narodom…
    Visedecenijska”filozofija” p r e v r a t a
    ucinila je svoje sabravsi se u jedno: p i n k. Mi smo ( mada nismo “mi”!) P I N K- zavrsilo se po narodnoj: poniklo sto posijano, te iz k o r o v a nikad h r a n a…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime