Vučić priznao postojanje “zakona i Ustava Republike Kosovo”

0
749

Gotovo svi mediji cenzurisali su činjenicu da je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, svojim potpisom priznao postojanje zakona i Ustava Republike Kosovo!

5vhKYxx

Vučić nam se 25. avgusta direktno iz Brisela pohvalio sledećim rećima:

“Zajednica srpskih opština će imati široka ovlašćenja, predesnika, potpredsednika, skuštinu, savet, grb, zastavu… Moći će da se finansira iz Srbije, i to je nedvosmisleno rečeno da Srbija ima to pravo.”

Kao što to uvek biva sa Vučićem, izostavio je najbitniji deo rečenice.

Prema tekstu sporazuma koji je objavljen na zvaničnom sajtu Evropske komisije, grb i zastava ZSO moraće da budu u skladu sa zakonima Kosova. Ne zakonima Srbije, već zakonima Kosova.

kosovo law

Ako je zakon Kosova koji se odnosi na zastave i grbove iole sličan srpskom zakonu o zastavama i grbovima, grb i zastava ZSO moraće na sebi da imaju ispisane reči “Republika Kosovo”.

Nismo znali da “srpske pokrajine” mogu da imaju sopstvene zakone. Ako može Kosova da ima svoje zakone koji se razlikuju od zakona Republike Srbije, zašto onda i Vojvodina ne bi donosila sopstvene zakone u skladu sa Ustavom Republike Vojvodine?

Dalje, Vučić je potpisivanjem sporazuma direktno i nedvosmisleno priznao postojanje Ustava Republike Kosovo.

Kako se navodi u tekstu sporazuma, statut ZSO moraće da bude usaglašen sa “Ustavom”, odnosno, “Ustavi sud će morati da verifikuje statut ZSO”. U tekstu se ne precizira o čijem Ustavu je tačno reč – kosovoskom ili onom srpskom koji više niko ne poštuje. Nije preciziran i pun naziv Ustavnog suda – Ustavni sud Republike Kosovo ili Ustavni sud Republike Srbije?

Problematika je sledeća:

– ZSO se formiraju na osnovu “kosovskih zakona”.

– “Kosovski zakoni” moraju biti u saglasnosti sa “kosovskim Ustavom”.

Da Vas podsetimo:  Neviđeno: Gradska uprava prikuplja "Kapilarne" glasove za SNS

– Iako se u tekstu ne navodi “Ustav Republike Srbije”, sasvim je jasno da se radi o “Ustavu Republike Kosovo” jer kosovski zakoni na osnovu kojih se formiraju ZSO moraju biti u saglasnosti sa kosovskim Ustavom.

vDDcMY1

Dolazimo do zaključka da je Aleksandar Vučić svojim autogramom priznao postojanje Ustava Republike Kosovo, odnosno, priznao je Kosovo kao nezavisnu republiku.

Sintagma “kosovski zakon” pojavljuje se u tekstu tačno šest puta, dok se sintagma “srpski zakon” pojavljuje nula puta.

Inače, mediji su ove činjenice u potpunosti ignorisali!

Da situacija bude još smešnija, “Tanjug” je preneo da su građani Kosovske Mitrovice slavili potpisivanje sporazuma.

“Nakon obraćanja premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je saopštio da su sporazumi postignuti građani su izašli na ulice i počelo je slavlje. Kolone automobila uz zvuke sirena i sa državnim zastavama Srbije kruže centralnim gradskim ulicama.”

Sutra isto tako da slavite kada na tom grbu Zajednica srpskih opština bude pisalo “Zajednica srpskih opština – Republika Kosovo”.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime