Vučić, to smo svi mi!

6
1445
Milan Milenković / Foto: YouTube Screenshot

Mi stalno obeđujemo Vučića da nije dobar Srbin, ili da nije biološki Srbin i tu se grdno varamo: Vučić je, po svojim osobinama, u etnopsihološkom smislu, savršen Srbin. Ne onako kako mi o sebi mislimo, nego onako kakvi mi zaista jesmo.

Priča o Korona virusu počinje onim iz „Ko to tamo peva“- Ne bojte se, puška je zakočena! Onda-pljas! Puška je bila zakočena (virus je bio smešan, bezopasan i dalek), a onda je Đavo došao po svoje. To je tako srpski.

Onda je krenuo da grdi čitav narod zato što on nije na vreme nabavio maske, alkohol i ostale potrepštine. Ja skoro da ne znam Srbina koji ne bi postupio isto kao Vučić u takvoj situaciji. Uvek je drugi kriv. Ovde ni jedno dete nikad nije razbilo prozor loptom, uvek je neko drugi. Napraviti sranje je ljudski i srpski, nabediti na drugoga je još srpskije.

Vučić je, grdimo ga često, konvertit. To je tačno, ali je za tako nešto, u Srbiji, smešno optužiti bilo koga. Prosto: ovo je zemlja konvertita. Gde su svi oni komunisti? Gde nestadoše slobisti? Gde su bili svi ovi ravnogorci do pre trideset godina? Kako to da DS i DSS zajedno ne mogu da namaknu cenzus, a pre deset godina su vladali Sorabijom? Zato što smo svi mali vučići-konvertiti. Najbolja je ona ideja, onaj ideal, ona ideologija, koja meni donosi neku vajdicu. Nema vajdice – nema ideje.

Vučić laže. A mi, inače, nikada. Osim što je svaki Sorab ševio po dvesta žena, popio tri vagona klekovače, pa vozio trista na sat i još mnogo, mnogo toga. Mi lažemo da samo puca. To je običajno, kafanski, po slavljima, svadbama, po partijskim sastancima.

Da Vas podsetimo:  Hajde Jano kuću da prodamo

Kinezi šalju pomoć Evropi protiv Korona virusa i mi smo sedma, ili osma zemlja koja je tu pomoć dobila. Dobili bi je i bez Vučića, ali je glupo da propusti priliku da priigrabi zasluge za nešto što od njega i ne zavisi. I to je opšta srpska crta. Moj brat, moj kum, ja sam s njim na prst u dupe, ja sam akademiku Petroviću lupao prstence u školi itd.

Nikad ništa nije radio, a sve zna. Neobično. Dovoljno je da ti stane auto i deset prolaznika će da ti objasni šta je u pitanju, a ni jedan nije automehaničar. Čekaš red na šišanje, dosadno, do’vatiš reviju o pecanju i uveče svima u kafani pričaš o lovu na soma, iako ga ni u ribarnici nikad nisi video. Hoću da kažem ovo: tu Vučićevu osobinu, nekompetenciju, imamo u našoj junačkoj, sorabskoj krvi gotovo svi. Naći Soraba koji nešto ne zna je teže nego naći polarnu pomorandžu.

Voli lovu i voli da zakači, a mi svi asketi i lova nas ne interesuje? Sve idealisti oko nas, sem njega. On jedini paru ljubi. Pa mi još uvek više cenimo nepresavijenu novčanicu od presavijene, mislimo da više vredi.

Veroloman je, čas je s jednim drug, čas s drugim. A mi svi samo s prijateljima iz detinjstva. Nema ono: „Kume, dođi da te ljubim u oči“, a posle „Da sam znao kakva je vagina, oca mu njegovog“…

Prezire pametne, okružio se neznallicama! Jeste, ama je bolje biti najpametniji među idiotima, nego peti među akademicima. Uostalom, njegov prezir prema inteletualcima je i prirodan: previše lako se prodaju, iznajmljuju i, uopšte, nisu ništa bolji ljudski materijal od onoga koji Vučić već ima oko sebe.

Sa Vučićem je nešto drugo problem: u njemu su se kumulativno stekle loše etnopsihološke crte, jer ipak ih većina Soraba nema sve na gomilu. Njemu se zadesilo da ih nakamara sve. Osim toga, Srbi nisu bez dobrih osobina, ali se Vučiću nije dalo da ih stekne.

Da Vas podsetimo:  Dragačevo pred izbore

To što manijaklano glasamo za njega, manje govori o njemu, više o nama, odnosno o našem vrednovanju sveta i ljudi, a i o našoj pameti. S druge strane, i ovi što mu duvaju za vrat, poput Đilasa, ili Jeremića, samo mu zavide, nema tu borbe ni oko čega, osim oko plena.

Milan Milenković
Izvor: milanmilenkovic.com

6 KOMENTARA

 1. Миленковић на врло циничан начин говори о свом народу. Сврстао се у „другосрбијанце“ који такође презиру свој народ. Миленковић сигурно зна да нам је Вучић наметнут, да су избори били фарса, а да овај несрећни народ, у коме као и у сваком другом има кукоља, никако да се отресе од крпеља који му годинама сишу крв! Ружно, господине Миленковићу, ружно!

 2. OPROSTIVA GREŠKA ACIKI ZBOG PLAŠENJA GRAĐANA?

  Svaki čovek greši, s tim što nečije greške su beznačajne, a nečije su skupe, bolne, teške i nenadoknadive. Onaj ko prizna svoju učenjenu grešku pola mu se prašta. Naš ΛV je priznao svoju grešku koja će osetiti bolno mnogo ljudi, a i pored toga treba mu je oprostiti, pogrešio je nesvesno i nabrzinu, jer svi oko njega su fikusi i klimoglavci, a stoji mogućnost da nisu smeli da ga upozore, jer on sve zna, ume i može. On je sam sebi vše od dovoljan, a to nameće i svome narodu. Ipak zna se šta je bilo, a saznaće se i sve šta jebilo. Neki će saznati, a drugi neće stići. U svakom slučaju onaj ko radi taj i greši. Korona virus je pokazao koliko i šta zna naša medicina, ovako i onako. Uče se celog veka i opet isto?

 3. “ JAČE JE KRDO OVACA PREDVODJEINIH LAVOM, NEGO KRDO LAVOVA PREDVODJENIH OVCOM “ !!!
  Da li je cijenjeni Milenković i Nikolu Teslu stavio medju “ svoje prosječne Srbe“. Ističem samo Teslu, namjerno, jer kad bih počeo da nabrajam svjetski ugledne Srbe ……………………trebalo bi mi puno i vremena i prostora i sigurno bih mnoge izostavo !!! Nije problem kakvi smo MI Srbi , takvi smo kakvi smo. Svjeni smo da nismo svi LAVOVI ( poput Tesle ) , ali naš je problem što nas predvode NAJGORI,
  KUKAVICE, IZDAJICE, ULIZICE, NEZNALICE………………a što je najteze za podnositi, postoji mnoštvo “ LAVOVA “ u svim područjima društvenog zivota, koji su grubo gurnuti u stranu i nemaju nikakav utjecaj na ovo što nam se dogadja !! Do njih mi „prosječni “ nikako ne mozemo doći ,jer ,oni su duboko sklonjeni iz izborne utrke, svim mogućim , legalnim i nelegalnim sretstvima i načinima !!
  To što manijakalno glasamo za Vučića, govori o izvrsno izradjenom sistemu,( izvrstan samo za vladajuće ) da se čini da je on „bolji od još gorih“ i da oni pravi……uopšte nisu u igri………… a ne o nedostatku pameti , kako sugeriše autor teksta!!!!

 4. Jeс бре али скоро. Ипак има „мала“ ситница – није сваки хвалисави Србин будала и незналица као што би овај љубитељ лика и недела сваког удбашког пајаца на власти да тврди са циљем да утврди положај свога газде. Сви други су као „исти“ па нека онда врховна будала настави да лаже и маже и краде будућност свима. Овакви су најподлији клакери режима.

  • „Svi su oni isti“ je najiritantnija rečenica koju mogu čuti na ulici. Slažem se, to ne govore svi vec samo oni koji glasaju za njega. I samim tim lazu sve pa i sebe, jer da su svi isti oni bi glasali za sve a ne za njega.
   Druga stvar, sto se tice teksta: Nisu „Slobisti“ nestali, tu su, glasaju za istu koaliciju za koju su glasali pre 22 godine. Nisu ni „žuti“ nestali, eno ih sa druge strane. A nisu se ni Ravnogorci pojavili tek tako, to su deca ljudi koji su morali da se kriju decenijama (od ovih koji glasaju za crno-crvenu, komunisti+bivši komunisti koaliciju).
   Dakle nije tako komplikovano kao sto izgleda niti smo toliko prevrtljiviji od drugih naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime