Vučić: pismonoša ili predsednik vlade?

1
820

www.opusteno.rsPonašanje „najboljeg studenta“ Pravnog fakulteta u poslednje vreme, reklo bi se, dobija jednu krajnje iracionalnu formu. Neko će reći da je to tako jer je dužan da ispuni obaveze onih koji su ga doveli na vlast.  Naravno, nije Srbija jedina država na svetu čija je vlast vazalnog karaktera, ali i vazali su često znali da postave granicu do koje se može ići u njihovoj odanosti onima koji ih formalno ili istinski kontrolišu. Ili, u najgorem slučaju, vazal, odnosno, politička marioneta, obično ulaže veliki trud da njegova nemoć, pa i slugeranjstvo, ne bude vidljivo na prvi pogled.

Srpski premijer, čini se, uopšte ne smatra da je ponižavajuće da javnosti da do znanja da je maksimalno odan nekom od sadašnjih ili bivših svetskih lidera… na primer, Bleru, Klintonovima, Angeli. On pristaje (i priznaje) da je običan, priprosti potrčko (kurir) Merkelove, i još se hvali time kako je spremno preneo njenu poruku Johanesu Hanu. Ne zna se da li je sve to smešnije ili žalosnije. Kao da Han živi na Marsu, pa Angela nema druge mogućnosti da s njim stupi u kontakt, već im je potreban posrednik (pimonoša) tipa Aleksandra Vučića.

„Rekao sam – ne brini, preneću, a poruke se tiču razvoja određenih projekata sa Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Albanijom”, saopštio je Vučić radosno građanima Srbije, tretirajući i sebe i te građane kao nedoraslu dečicu. Takvo infantilno ponašanje zaista je krajnje zabrinjavajuće, jer Srbiji je danas, više nego ikada ranije, potreban lider koji će se racionalno ponašati i koji se neće hvaliti svojim ponižavajućim kurirskim poslom i porukama („projektima“) koje se direktno tiču Srbije i njene dalje sudbine (a nikako Hana i Merkelove).

Da Vas podsetimo:  Sanja Lakić: Krajišnici danas razvijaju Srbiju

D.G.

Vučić: Za mene je ogromna čast što je Merkel sa mnom razgovarala više od dva sata mimo protokola

2017-03-15_054616
fakti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime