Vukova ćirilica i serbsko pismo

0
1275

Opet i opet se bavimo društvenim i političkim, odnosno svakodnevnim problemima i mukama koje nas pritišću. Mnogi posežu za demokratijom ili čak revolucijom, pobunom protiv sistema. Pri ovome zaboravljaju da ni jedna revolucija u istoriji čovečanstva nije donela slobodu i napredak. Revolucije su uvek i samo pratili nasilje, represalije prema neistomišljenicima, ukidanje starog zarad novog, itd i tako šire. Revolucije i pobune, ne ustanci, uvek su dirigovani iz određenih centara, a krajnji ishod revolucija uvek je bio dalje porobljavanje, a u ekonomskom smislu pljačkanje i siromašenje naroda od strane revolucionara. Revolucija nikad nije donela slobodu jednom čoveku pa samim time ni narodu, jer sloboda se stiče revolucijom protiv sebe, protiv svojih strasti i svojih neugasivih želja.

mir-jevandjeljeI kad svaki pojedinac krene putem oslobođenje od sopstvenih nevaljastava, strasti i želja kojima je porobljen i sloboda je blizu. To oslobođenje nudi samo istinska Vera Pravoslavna, vera u Jednog Živog Boga Isusa Hrista koji jedini nudi slobodu, istinsku slobodu. Sve drugo su šarene laže i istorija je to potvrdila.

Pošto ĆIRILICA kao pravoslavno slovensko pismo nosi taj Duh pravoslavni, taj Duh slobode logično je da svaki pametan čovek i svaki pametan narod treba da teži da zadrži i da ljubomorno čuva to blago, trudeći se da dođe što bliže ka samom izvoru, ishodištu te vode žive. A naši izvori sigurno nisu Vuk i Dositej, već sam Gospod Isus Hristos, a u slovenskom i serbskom smislu Ćirilo i Metodije, Sv. Simeon i Sava.

ĆIRILICE DUHA PRAVOSLAVNOG
ODVEDI NAS DO IZVORA SLAVNOG!

www.stanjestvari.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime