Vulinu Niš na dar?

1
1089

Gradski kafanski stolnjaci bi svašta mogli da ispričaju na temu tog trača „da će naprednjački prvak Aleksandar Vučić da prepusti stranci Aleksandra Vulina, najveći grad jugoistoka Srbije – Niš“.

Trg-kralja-MilanaPre jedno pola godine saznavši ovo, zovnem Acu Mitića, direktora Klinike za stomatologiju i funkcionera Vulinove stranke. Namestilo se, on sedi sa Rakom Rajkovićem, predsednikom iste stranke u Nišu. Zovnem i jednog visokog funkcionera SNS-a. Svi kažu da su čuli, da nije istina, ali nekako varljivo. Niko nije 100 posto siguran.

Danas, odnosno ovih dana đavo odneo šalu. Od deset poznanika na ulici, troje mi prenose ovu vest. Ma, možda je trač, ali… I šta na kraju krajeva znači „da prepusti Niš“. Neki kažu da se Vučić ježi na spominjanje Niša. Mnogo problema, rasprave, svađe, a pogotovu tužakanje „kod tate“ sa svih strana, navodno je dovelo do toga da je Vučiću dojadio ovaj grad pa će da naredi da Vulin pravi vlast (trač ne sadrži elemente perioda pre ili posle izbora, ako ih bude) u Nišu. Pa i ta, malo čudna odluka da kampanju počinje iz Leskovca, a ne iz Niša, može da govori mnogo.

državna-tajna-300x183Jedan moj kolega je bio kod Vulina kući. Kaže ima veliki poster Če Gevare u stanu još iz vremena Jugoslovenske levice. Možda nam je potreban jedan levičar, ali pitanje je kako je to spojivo sa desničarskim razmišljanjima. Mnogi sadašnji niški funkcioneri su bili članovi JUL-a, a ne bi trebalo ni odbacivati jedan neformalni komentar Ljube Slavkovića „da su za sada jedini pouzdani koalicioni partneri ljudi iz Pokreta socijalista“, inače sadašnje Vulinove stranke. Kada se sve to sklopi, trač lako može da postane java. Istina, formiranje vlasti od strane ovog pokreta bi bilo malo ponižavajuće za naprednjake, al’ stara poslovica kaže „čovek se navikne i na zarobljeništvo“ pa će i na to.

Da Vas podsetimo:  „Nеćе biti dоvоljnо sаmо smеniti Vučićа, vеć cео sistеm, tајnе službе...“

Ništa nije nemoguće. Vulin ima jedno desetak direktora javnih ustanova koji su članovi njegove stranke, a Raka ima ambiciju. Sunce ti poljubim. Ali šta, „ako nije bata Raka“, da upotrebim frazu iz jednog domaćeg filma. Jedino što je sigurno je da će ovo biti vrlo „Varljivo proleće“.

M.Smiljković

gradjanin.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime