WC papirom protiv žardinjerije

0
668

2016-07-19_063659Cirkus Srbija se nastavlja. Toliko dugo da ovo počinje da biva dosadno. Od jutros, od kako je na Sinišu Malog neko bacio rolnu WC papira, slušam vatrene pristalice vladajućih nam stranaka koji kao mantru ponavljaju da je „sada već definitivno jasno da su demonstranti plaćenici Zapada koji žele da destabilizuju situaciju u ovoj zemlji“. U isto vreme, Veliki Vođa, Najmudriji i Najnapredniji od Svih Naprednih – sedi upravo sa onima koji „žele da nas destabilizuju“ (predstavnicima Zapada) u Briselu i slika se za sutrašnja izdanja Pinkformera i sličnih „srpskih“ „nezavisnih“ novina koje se štampaju zahvaljujući kapitalu kontroverznih biznismena koji su uveliko imali svoje prste umešane u rušenja Savamale. 

Dakle, da se vratimo na tezu kako je „gradonačelnik Siniša Mali napadnut“. I da se vratimo na tezu da su demonstranti hteli da „na silu uđu u Skupštinu grada Beograda“. I da su napali i jednog policajca. Hajde da vidimo kako izgleda napad na Sinišu, prvog čoveka srpske prestonice koji ponosno ispred svog imena stavlja skraćenicu Dr, iako je njegov „doktorat“ Srpska akademija nauka i umetnosti okarakterisala kao „strašan plagijat“:

Brutalan napad, zar ne? Sve pršti od štangli, baklji, suzavca, cigli, letvi, betonskih fragmenata i to sve zasipaju plaćenici Zapada, Soroša, Brisela, Prištine, nemam-ti-pojma-već-koga.

Da se vratimo i na tezu kako je policija želela samo da se objasni sa demonstrantima, da ih pozove na mirnu, demokratsku raspravu o tome da li je Beograd na vodi potreban Beogradu ili nije. Evo kako je draga nam policija pokušala da ubaci nekoliko demonstranata kao delegaciju kod Siniše Malog na mirne, prijateljske i demokratske razgovore: 

Istina, pripadnici policijske brigade Beograda nisu bili previše uspešni u ubeđivanju naroda, ali je za to kriv lično Siniša Mali! Trebalo je da pozove pripadnike žardinjerije (specijalce komunalne policije) da oni pokažu kako se privodi raja na divan da vazi vasceli dan. Umesto toga oni su dozvolili da se gradska uprava zaspe zastrašujućim oružjem! WC papirom! Time su strani plaćenici, jel’te, pokazali koliko ne poštuju demokratski izabranu vlast koja želi samo dobro ovoj zemlji:

Da Vas podsetimo:  Dijalog i odgovornost


(video: espreso.rs)

I ne, stvarno: Zar ne primećujete da među njima i huligana koji se prepoznaju po tome što skandiraju „uprava napolje“?! Pa to su uzvikivali i ovi huligani, pardon, navijači Crvene Zvezde i Partizana pred Marakanom i Stadionom Dragan Mance.

Da se razumemo: Ne odobravam nikakvo nasilje. I ničije nasilje. Ali, ako stvarno želite da znate kako izgledaju nasilne demonstracije, pogledajte ovaj snimak. Ne bi me čudilo da među akterima ovog snimka pronađete ozbiljnom analizom i nekog ko danas sedi u gradskoj upravi i priča nam o demokratiji.


(snimak: RT.com)

Siniša Mali je rekao da je napadnut na današnjem protestu. Jeste. Rečeno mu je da je lopov. I na njega je bačen WC papir. On kaže da je napadnut šipkom. Zbog toga je on bio šokiran i rekao da „demonstranti treba da idu da rade, a ne da demonstriraju“. Ne seća se Siniša kako su naprednjaci demonstrirali dan i noć u centru grada pre nego što su došli na vlast. Nije tad imao vremena – bavio se ofšor poslovima. Gradonačelnik Beograda je na svoj posao došao danas sa privatnim obezbeđenjem, iako tvrdi da je Beograd siguran i bezbedan grad. Ja lično šipku nisam video. I mislim da prvi čovek Beograda ne treba da se plaši za svoju bezbednost, a kamoli bezbednost svoje dece. Mali, deca se ne diraju. Niko nije napadao decu u Srbiji. I niko neće napasti tebe.  Kako bi, kad imaš žardinjeriju uz sebe.

Ah, da: Na kraju – izjava „Razbili smo nos panduru – ko ga jebe“ je idiotska. Pogrešna. Nepotrebna. Baš kao što je nepotrebna i laž Nebojše Dr Stefanovića (a on je doktor koliko i Siniša Mali), koji je izjavio kako je policajac zadobio teške telesne povrede lica i ruke. Prema lekarskom izveštaju, policajac I. Đ. nije dobio teške telesne povrede, već ima „Lokalno nagnječenje zigomatična levo i tragove epistakse“ (lokalno nagnječenje leve jagodične kosti sa tragovima krvarenja iz nosa – što se dobije pri svakom koškanju). Toliko od mene.

Da Vas podsetimo:  Kuću mi možete uzeti, obraz ne!

Aleksandar Bećić

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime