Zadojen antisrpstvom

Čedomir Jovanović je opasan politički psihopata

1
1024

Za Jovanovića je rat u Bosni i Hercegovini samo igra. On, Nataša Kandić, Sonja Biserko te razni Lukovići, Sonje Liht i Jelene Milić, u duhu agresivne politike Zapada, više od dvadeset godina uvjeravaju Bošnjake da ne treba da se pomire sa srpskim narodom i okrenu saradnji sa njim.

cedomir-ceda-jovanovic-foto-aleksandar-jovanovic-1396945598-475709-700x473
Čedomir Jovanović /foto Aleksandar Jovanović

Skrivajući svoju kriminalnu i anti-državnu ulogu, oni uvjeravaju Bošnjake da mogu pobijediti Srbe i Hrvate i natjerati ih da kleknu i da se ponize. Svojim razbojničkim istupima i retorikom prikrivaju ulogu Alije Izetbegovića u zločinima prema miru, uništenju Jugoslavije, nastojanjima da uspostavi Islamsku državu na tlu Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ne postoje drugi aduti Bakira Izetbegovića u ovoj politici sukoba od ovakvih napaljenih plaćenika i minornih političkih ličnosti, poput Čede.

Zahvaljujući Čedi i sličnima, lažne iluzije koje je Alija sijao o velikoj islamskoj pobjedi u srcu Evrope danas žive u srcima ratom i radikalnim islamizmom otrovanim Bošnjacima. Zna li Čeda kako je počeo rat i ko ga je izazvao: zašto i kako je razbijena Jugoslavija – zar on ne shvata da je alternativa Dodiku korumpirani fundamentalista i ratni zločinac Bakir Izetbegović čija vjerska i politička braća sada ubijaju po Francuskoj i razaraju Nicu.

Zar on stvarno misli da ne treba saplitati put kojim politički i biološki nasljednik tvorca Islamske deklaracije vuče Bosnu i Hercegovinu u haos sukoba civilizacija a ne u Evropu? Zna li Čeda bilo šta o položaju Srba u Federaciji BiH, posebno u Sarajevu – zna li on kakvi su odnosi Bošnjaka i Hrvata sa kojima Dodik nema nikakve veze? Je li uopšte čuo za neriješeni status grada Mostara, ili ugrožavanje prava Hrvata da imaju svoj javni televizijski servis ili da se obrazuju na maternjem, hrvatskom jeziku?!

Sarajevo je najveći kamen na putu Bosne i Hercegovine u Evropu – Sarajevo u kome nema ni tri posto hrišćana – Sarajevo koje ne vodi Hamdija Pozderac ili Branko Mikulić nego ustaška kopilad i njihovi potomci, sinovi handžar divizionara i potomci komandanata muslimanskih milicija. Šta uopšte bezobrazni Čeda o tome zna?!!

Da Vas podsetimo:  Kad predsednik promoviše "Parove"...

A ubistvo premijera Đinđića i pokušaj ubistva premijera Vučića – ili saradnja Čede Jovanovića sa Zemunskim klanom, a rušenje vile u Šilerovoj, a dugovi od preko dva miliona eura, a droga koja je nestala iz zaštićenog sefa u MUP-u Srbije… a kukavički iznevjereno i otpisano Kosovo, hoće li ikada biti političke teme za Čedu? Je li taj politički pigmej uopšte čuo za Jasenovac, Jadovno – zna li on ko je „Stojanka majka Knežopoljka“ iz poeme partizana begovskog porijekla Skendera Kulenovića ili otkuda Jama u mislima Ivanu Goranu Kovačiću? Može li Čedo makar razumijeti svoj narod onoliko, koliko ga razumiju dobri Bošnjaci i dobri Hrvati?!

Uostalom, frustrirani plaćenik Čeda, konačno mora ostaviti Bosnu na miru – jer šta on zna o Srebrenici? Šta on uopšte zna o Naseru Oriću ili Hakiji Meholjiću i Ibranu Mustafiću iz Srebrenice – zna li on šta su u Srebrenici dogovorili Bil Klinton, Žak Širak i Alija Izetbegović, šta je u Srebrenici radio Žanvije a šta Morion – koliko su ljudi zaklali pripadnici francuskih tajnih službi i čiji je uostalom Dražen Erdemović? Zna li blisku prošlost Ćamila Durakovića i Sadika Ahmetovića – zloupotrebe maloljetnica i lažne državne stipendije i apanaže za seksualne usluge? Koliko Srbija finansira takve projekte ovih marginalaca dok vjeruje da pomaže narodu Srebrenice?!

Dosta je više te polupismene zapadne retorike o ratu… Čedomir Jovanović i slična politička gamad Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ne mogu cipele polizati niti ga obavijestiti o bilo čemu značajnom za odnose Bošnjaka i Srba, a pogotovo ne mogu govoriti o proteklom ratu. Nadam se da će neko ko je prošao logore Alije Izetbegovića i preživjeo Dobrovoljačku, Tuzlansku kolonu, snajpersku vatru Ševa sa Unisovih nebodera („Mome i Uzeira“), ili Kazane, Ozren, Vozuću i Srednju Bosnu – mudžahedine i povratnike iz Guantanama, konačno začepiti usta tom maloumnom nadrogiranom političaru, koji se poigrava sa osjećanjima cjelih narodnih zajednica i truje ionako zatrovane odnose među njima.

Da Vas podsetimo:  Put Marka Đurića

Dževad Galijašević

FSK

 

1 KOMENTAR

  1. TUZNO I ZALOSNO, je… sto ovakve individue jos obitavaju na srpskoj politickoj sceni iako narod prepoznaje njihove vrednosti,, ali njih ne bira narod, njih forsira i debelo placa zapad i oni su tu da izvrsavaju zadatke zapada a oni su po pravilu na stetu Srbije…..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime