Zapadni (ne)prijatelji Srbije i (ne)priznavanje lažnog Kosova

4
1276
Foto: skrinšot Youtube/Politicarenje 011

Izjava Hansa Kristijana Štrahea, austrijskog  vicekancelara, da je Kosmet neotuđivi deo Srbije izazvala je lavinu negativnih reakcija u Austriji i, uopšte, na Zapadu. Pod velikim političkim pritiskom i sam Štrahe morao je delimično da „reterira“ svoj stav u vezi srpskog Kosova i Metohije. Ništa neobično, rekli bismo, jer slične histerične reakcije na svaki pokušaj ispravnog posmatranja na geopolitičku kartu ovog dela Balkana odavno nisu nikakva novost.

Jednostavna, Srbija je odavno dodeljena uloga žrtvenog jarca – i ne postoji ni minimalna mogućnost da se takav položaj srpske države u očima većine EU zemalja i SAD izmeni, čak ni za jednu zapetu. Sve je do tančina isplanirano još pre više decenija: Srbija i srpski narod moraju biti svedeni na beznačajan prostor na mapi Evrope, ako ne i potpuno izbrisani. Zašto je to tako, duga je priča, a i pozadina takve priče ovde je manje važna. Naime, ako je neprijatelj čvrsto rešio da vas uništi, zar je bitan razlog ili motiv zbog kojeg se takav na vas ostrvio? Takvi razlozi mogu biti potpuno iracionalne prirode, gde se neko doživljava kao neprijatelj bez ikakvog vidnog motiva, pa ni povoda.

A šta je Štrahe rekao? Rekao je samo ono što je tačno i što je sasvim u skladu sa međunarodnim zakonima i pravilima. Po Kumanovskom sporazumu i u skladu s Rezolucijom 1244, Kosmet je deo „suverene“ teritorije Republike Srbije, koji se danas nalazi pod stranom okupacijom. Dakle, pravno gledano, stvari stoje upravo onako kako je Štrahe prvobitno konstatovao. A to znači, da Srbiji niko ne može oduzeti deo njene teritorije (u ovom slučaju KiM) bez toga da se Srbija sama saglasi da tu svoju pokrajinu (srce Srbije) pokloni Šiptarima ili NATO zavojevačima.

To, da Srbija ostaje u sadašnjim međunarodnim granicama, dobro znaju svi srpski neprijatelji. I zato se ovoliko trude da ubede srpskog predsednika da nađe način na koji će priznati nasilnu secesiju Kosmeta. Mora se priznati da su oni koji Srbiji rade o glavi veoma vešto pripremali teren za završni udarac, koji bi Srbija sama sebi trebalo da nanese u toku ove 2018, godine. Na srpski „presto“ doveli su lažnog srpskog patriotu, čoveka koji je žestoko ucenjen i koji, jednostavno, mora da igra onako kako EU, NATO i antisrpski lobi širom planete od njega zahteva. Zapad, zapravo, i ne krije da može srpskom predsedniku da naredi šta god hoće i kad god hoće – a on svaku naredbu mora istog časa da izvrši.

Da Vas podsetimo:  Misterija Vulin

Odlazak Vučića u posetu Hrvatskoj desio se iznenadno. Zapadni lešinari dopuštaju da srpski predsednik povremeno istupi sa onom tzv. patriotskom retorikom. Znaju da je to jako bitno i da je to način da on uz sebe zadrži veliki deo „patriotskog“ biračkog tela. Na primer, Vučiću je, krajnje sračunato,  dopušteno da napada „američku televiziju“ N1, kao što mu je dozvoljeno da napada i navodne „soroševce“ (reč je inače o Džordžu Sorošu, kojem je Vučić morao da ode na poklonjenje u Njujorku). Sve se radi planski, tako da Srbi uopšte ne shvate u čemu je „jadac“. A ako nekada i shvate, procesi propadanja Srbije otići će toliko daleko, da ovakvoj srpskoj državi spasa uopšte neće biti.

Mora se priznati da se Vučić u prinudnoj poseti Hrvatskoj držao dosta dobro. Govorio je onako kako je to najmilije srpskom patriotskom uhu. Nije baš smeo da udari po Hrvatima do kraja, jer za to nije imao dozvolu onih koji su ga tamo poslali, ali i ovako (kada se o njemu radi) dosta je rekao – i to drčno i odsečno. Ali, ne lezi vraže, scenaristi ovakve smejurije dobro su se pobrinuli da Hrvatima ostave završni poen. A takav pečat na Vučićevu posetu Hrvatskoj udario je kardinal Bozanić, koji je srpskog predsednika primio u radnoj sobi ratnog zločinca Alojzija Stepinca. Da bi stvar bila po Srbije i Srbe još gora, kardinal je posadio Vučića tako da je ovaj sve vreme imao čist pogled prema Stepinčevoj slici na zidu.

Aleksandar Vučić na prijemu kod kardinala Bozanića / Foto: skrinšot / Beta

Izjava nemačkog ministra spoljnih poslova Zigmara Gabrijela jasno ukazuje da se prešlo sa tajnog diplomatskog razaranja na javno (otvoreno) uništavanje Srbije. Srbija, po Zigmaru (to jeste, njen predsednik Vučić), mora da uradi ono na šta se u tajnim dogovorima sa zapadnim (ne)prijateljima obavezala. Ima da promeni Ustav i iz njega izbaci preambulu o Kosmetu. A druge promene (pravosuđe i slično) samo služe kao paravan za glavni cilj NATO alijanse, a to je brisanje Kosova i Metohije iz Ustava Srbije. Ozvaničenje države Kosovo u UN glavni je cilj zapadnih lešinara, jer im je takva teritorija potrebna iz više vojnih, geostrateških, ali i ekonomskih razloga.

Da Vas podsetimo:  Režim je ljudima uništio dostojanstvo

Tu je još jedan Austrijanac, za kojeg bi se moglo kazati da je dobronameran, koji nedvosmisleno govori kakvim pritiscima je Srbija izložena. Reč je o austrijskom opozicionom političaru, Davidu Štokingeru, članu Socijaldemokratske partije. On otvoreno poručuje Srbima: Ukoliko priznate Kosovo kao nezavisnu državu, izgubićete mnogo, a zauzvrat ništa nećete dobiti! Ucena, da Srbija nikako ne može ući u članstvo EU ukoliko se ne odrekne Kosova i Metohije, sama je po sebi farsična i mogla bi se najbolje opisati srpskom izrekom: Ne lipši magarče do zelene trave!

Od Srbije se traži da se odrekne najvažnijeg dela svoje teritorije zarad ulaska u EU, s tim da niko ničim ne garantuje da će se ovo drugo (priključenje Evropskoj uniji) uistinu i desiti. Dovoljno je da se setimo pisma nemačkog političara Vilija Vimera iz 2000. godine sa sastanka NATO-a u Bratislavi, gde je jasno rečeno da Srbija mora biti sasvim „isključena iz evropskog razvoja“.

Do danas, Srbija se odrekla svih državnih prerogativa na Kosmetu i prenela ih na razbojničke uzurpatore vlasti u Prištini. Ostalo je samo da srpski predsednik slavodobitno kaže: Ja sam svoj posao završio, Kosovo i Metohije više nije u sastavu Srbije. I on će to, ukoliko se srpski narod ubrzo ne osvesti, svakako i učiniti. Takav veleizdajnički čin najverovatnije će pokriti pristankom Šiptara da Srbi dobiju Zajednicu srpskih opština (ZSO). Naravno, Vučić će takvu jednu beznačajnu organizaciju, u ravni jednog ribolovačkog društva, proglasiti novom „republikom srpskom“, onako kako to mediji u Srbiji povremeno već čine i najavljuju. Imaginarni put od „srpske liste“ do „srpske republike“ biće okončan „istorijskim dogovorom“ u kome nikakvog dogovaranja nikada nije ni bilo i u kome jedna strana ništa nije dobila (to jeste, izgubila je sve, izgubila je KiM), a druga je na poklon dobila svoju državu na tuđoj (srpskoj) teritoriji. I to, dobija takvu državu bez rata, za fiktivnim pregovaračkim stolom – što se nikada i nigde ranije, u celokupnoj svetskoj istoriji, nije dogodilo.

Da Vas podsetimo:  „STRAŠNI SUD“ i podrška MUTTI ANGELI

Otuda, nije daleko od pameti, da se zaključi, da Vučićevo oslanjanje na „zapadne prijatelje“, kalibra ratnih zločinaca Blera, Klintona ili Merkelove… u stvari predstavlja „druženje“ s jahačima srpske apokalipse. Iz takvog „prijateljstva“ mogu jedino groblja da niknu, na kojima će Srbima u ruke biti data grobarska lopata, kojom će sebi „vredno, marljivo i posvećeno“ kopati rake. I to od jutra do mraka ili čak od zore do svanuća!

D. Gosteljski

Koreni

4 KOMENTARA

  1. To da poslije Milosevica defiliraju poslusnici i veleizdajnici na celi Srpske Drzave, svima je jasno.
    Nacisto se utrkuju koji ce nanijeti vecu stetu Srbiji. Da lì su samo blesavi ili zestoko ucjenjeni, tesko
    Je reci,a nije niti posebno bitno. Patrioti samo “konstatiraju situaciju, tj, veleizdaju. Nije dovoljno!!
    Da bi narod reagirao, netko se mora postaviti na celo!! To je zadatak za Intelektualce, Crkvu, Zdravi dio opozicije, Patriote, Akademiju Nauke, Fakultete, ……….i dobre i poste e ljude !!!

  2. Covek vrti, Bog okrene ili covek reze Bog zareze. Nadam se da ce ipak pre doci kraj ovakvoj EU, NATO i Vucku, koji je umislio da je Rimski cesar, i da moze sta god pozeli a ne moze nista. Narod ce svoju istinu reci u casu kad to politicari budu najmanje ocekivali. Nas narod je mudar, izdrzljiv i jak posebno kad se nad njim nadviju crni oblaci.
    Prokletstvo nase je nasa nesloga i nase odstupanje od Boga.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime