Zaštićen uzbunjivač u Geodetskom zavodu

1
1408

574-lead-photo-1481498284-senjakUzbunjivač Tatjana Samardžija, koju je – pošto je prijavila kršenje propisa u službi katastra – direktor Republičkog geodetskog zavoda uputio na radno mesto udaljeno 70 kilometara od njene kuće, dobila je sudsku zaštitu, otkriva Pištaljka.

Samardžija, koja je bila načelnica službe katastra u Rumi, prijavila je početkom godine Zaštitniku građana i Upravnom inspektoratu da je nezakonito premeštena na niže radno mesto a da je na njeno mesto postavljena osoba koja ne ispunjava uslove. Zaštitnik građana je pokrenuo postupak, a Upravni inspektorat utvrdio da je nalog o premeštaju koji je potpisao v.d. direktora Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković nezakonit.

borko-draskovic
Borko Drašković

Iako mu je naloženo da ispravi nepravilnosti, direktor Drašković ne samo da se oglušio o nalog Upravnog inspektorata već je uzbunjivača Tatjanu Samardžiju krajem septembra uputio na rad u Bačku Palanku, grad više od 70 kilometara udaljen od Rume.

Uz pomoć pravnog tima Pištaljke, Samardžija je 5. novembra podnela predlog za određivanje privremene mere po Zakonu o zaštiti uzbunjivača, a Viši sud u Sremskoj Mitrovici je 24. novembra doneo rešenje kojim je zaštitio uzbunjivača. Geodetskom zavodu je naloženo da uzbunjivača odmah rasporedi na radno mesto u službi katastra u Rumi, u skladu sa njenom stručnom spremom. Rešenje je donela sudija Miljka Rađević, koja je prošle godine donela prvo rešenje o zaštiti uzbunjivača u privatnom sektoru i to u rekordnom roku od dva dana.

www.pištaljka.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime