Zašto izdaju nazivate „pravno obavezujućim dokumentom“?!

2
2259

Zašto izdaju nazivate „pravno obavezujućim dokumentom“?!
Koje to pravo imate da izdate i naposletku priznate Kosovo i Metohiju i koju to obavezu, osim od Boga datu, da to nikada ne učinite jer, ponavljam i doveka ću- Kosovo i Metohija su nafora svakog Srbina! Jednako rođenog, još nerođenog, umrlog, verujućeg, neverujućeg, jer Gospod veruje u nas i kada mi ne verujemo u njega, a Gospod je, znate li, sebi i ovom velikom narodu skućio svetinje na Kosovu i Metohiji da vazda zna kuda će stići i kada ne zna kamo ide, da duša zakonači i kada telo nema gde, da vaskrsava svakim novim jutrom i kad mu se učini da je život tek teskoba pusta!
Telalite kako je vreme da raskrstimo s mitovima ne shvatajući, siraci tužni, da nema opsenijeg mita do vas i da „unutrašnjim dijalogom“ služite liturgiju sebi na livadi jada, čemera i ništavnosti- mrski i vetrometini što bije o ta klepala sazdana od dasaka potonulih lađa koje uporno pokušavate da porinete!
Vaši su koreni ko u maslačka, lako vam je zapatiti se bilo gde, eno vas polja puna u nemilu i nedragu, a dali ste sebi za pravo da zatirete korenje vekova!

Ne može se šupljom glavom o pećki šam- dud, pasti neće a zvoniće glave jaukom nečoveštva i zasmrdeće stope neljudi…
Kažete, to će biti krajnji uslov za ulazak Srbije u EU? Do juče ste govorili kako niko ne uslovljava priznanje Kosova (vazda izostavljajući da dodate i ono Metohija, jer opominje, obavezuje, para dušu na pola…) zarad članstva u taj putujući cirkus gde nas čekaju raširenih ruku kako bi slavodobitno najavili novu atrakciju: “A, sada, poštovani gledaoci- Srbija kao poslednja dresirana mečka Evrope! Priđite, udarite je, šutnite, pljunite u lice- neće vam ništa, dali smo joj flašu piva za Kosovo i Metohiju, vidite kako se tetura ko precvala ku.va nakon naporne noći…”!
Čemu uopšte članstvo ako nam valja raščlaniti se pre toga?!
Verujete li da ćemo biti išta drugo do krpare o koje će brisati zemlju s grobova koje izdajete, pošto pretrče preko njih terajući pripitu mečku u trk i doveka je plašeći rešetom?!
Čega ćemo to biti ravnopravni u tuđini kada se na svoje osećamo tuđim?!
Verujete li, zaista, da će nas ikada primiti u to bratstvo jednakih i onih na koje jednaki podignu noge da odmore, ko na šamlicu..?
Zaista verujete da ćete izdajom Kosova i Metohije sačuvati resto Srbije?!
Verujete li da bez Kosova i Metohije postoji Srbija, bez kao poparan geografski pojam, kao list leskovine kad ga otrgnete pošto velika nužda potera u omare?!
Mislite da budućnosti trebamo kao prosac koji je po mladu došao uz svatove od senki i prikaza, s buklijom otrova i žuči da nazdarave dok umesto jabuke gađaju koju preostalu srpsku glavu…
Jeste li, na posletku, pitali narod želi li u tu uniju goropadi, ili je sasvim dovoljno da vi “unutrašnjim dijalogom” odgovorite na pitanja koja ne želite da čujete?!
Dakle, zašto izdaju nazivate “pravno obavezujućim dogovorom” kad prava nemate da obavezujete Srbiju ni na kakav dogovor s prolaznošću, mimo onog koji ima s večnošću?!
Ne zavaravajte se da Srbija postoji bez Kosova i Metohije!
Postojaće samo potrgan geografski pojam koji će vremenom bledeti, čileti i nestati kao plamen voštanice!
Upaljene za dušu svima koji su dali živote za Kosovo i Metohiju, Srbiju vascelu, kao i za oprost greha vašeg neoprostivog!
Ako već treba da raskrstimo s mitovima- raskrstimo s tim o Evropskoj uniji!
Na Kosovu i Metohiji nam je i kolevka i grob, a u toj uniji- povodac, brnjica i flaša piva, pa mečko igraj…
Dajete stožinu za korbač, ubeđeni da smo smi “pravno obavezujuće budale”!
Dajete prag da bismo sutra pitali možemo li da prekoračimo?!
Otimate majci dete da bi sutra mogla da mu postane hranitelj, ako ispuni uslove!
Pravno obavezujuće, razume se…

Mihailo Medenica

dvaujedan.wordpress.com

2 KOMENTARA

  1. Medjunarodni zakoni i medjunarodno pravo ne vaze za Srbe i Ruse.
    Kad ce neko to da shvati.
    Ko god izda Kosovo i Metohiju, istrebice svoju lozu i vecno goreti u paklu, jer jos uvek vazi kletva carska. Kosovo i Metohija su Srbiji sto je utroba majcina bebi u zacecu. Ako se odreze materica, zena postaje nerotkinja a to ceka Srpski narod i Srbiju ako groblje Srpskih vitezova daju nekom drugom.
    Kosovo i Metohija su zakletva, zavet i miraz svakom Srbinu.

  2. Тачно, противуставни акти не могу да буду обавезујући. У противном би међународни закон промовисао кршење закона, што је апсурдно.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime