Zašto skupština nije izabrala Rakočevića?

0
685

skupstina-tanjugNakon odluke parlamenta da ga ne izabere u odbor Agencije za borbu protiv korupcije, direktor Doma kulture u Gračanici, Živojin Rakočević, ne želi da reaguje. Novinarska udruženja čiji je kandidat bio poručuju da će insistirati na obrazloženju takve odluke.

Potreban im je još jedan za prvu petorku, ali taj jedan nije u košarkaškom stilu otkazao, već je jednostavno zanemaren. Većina u skupštini nije imala problem da u odbor Agencije za borbu proti korupcije uđu kandidati Predsednika države, suda, Revizora i Socijalno-ekonomskog saveta. Ruke nisu podignute samo za novinara,  književnika i kandidata novinarskih udruženja, Živojina Rakočevića.

„Ne želim da reagujem na ovakvu odluku, jer svi moji stavovi po tom pitanju se podudaraju sa stavovima novinarskih udruženja, koja su me predložila za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. I to u osnovi nije moja stvar,“ naveo je direktor Doma kulture Gračanica, Živojin Rakočević.

U UNS-u kažu da je Rakočević zaslužio da mu se država oduži ne samo ovim izborom, već i na svaki drugi mogući način. Pitaju se da li ovakva odluka govori o odnosu vlasti prema Srbima sa Kosova.

Prema nekim informacijama, većina u parlamentu je takvom odlukom kaznila novinarska udruženja za nereagovanje na pisanja dnevnog lista Kurir.

„Baš ćemo insistirati da nam se dostavi to obrazloženje, da vidimo da li je u pitanju netrpeljivost prema udruženjima novinara Srbije, ili je ovde samo u pitanju neki hir poslanika vladajuće koalicije,“ kaže predsednik UNS-a, Vladimir Radomirović.

I B92 je zatražio obrazloženje, ali niko iz SNS nije odgovorio na pozive.

UNS i NUNS predložile su Rakočevića prvi put u avgustu 2015, a zatim i u leto prošle godine i opet će, poručuju, on biti njihov kandidat za mesto u odboru Agencije za borbu protiv korupcije.

Da Vas podsetimo:  Drugo otvoreno pismo 15 oficira srpske policije Nebojši Stefanoviću

www.kossev.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime