Zbog djece poginule u bombardovanju 1999. nikad ne zaboraviti beščašće NATO pakta

0
533

Branimir Stanijanović, imao je samo 6 godina, kada je prije tačno 2 decenije zajedno sa svojim roditeljima živ spaljen u međunarodnom putničkom vozu Beograd – Solun, na mostu u Grdeličkoj klisuri, podsjetio je povodom godišnjiceraketiranja voza na ovom mjestu od strane NATO avijacije koordinator za međunarodnu saradnju u Mirovnom pokretu „Ne u rat, ne u NATO“ Igor Damjanović. Damjanović je podsjetio na izjavu bivšeg predsjednika Savezne vlade SRJ Momira Bulatovića da se računalo da „NATO ima neku vojničku čast, ali se ispostavilo da nema“.

„Za oboreni nevidljivi avion F-117A, zaustavljenu kopnenu ofanzivu na Košarama i nemoći da ozbiljnije ugroze VJ NATO se osvetio spaljivanjem porodice Stanijanović i još najmanje 13 putnika voza Beograd – Solun. Tačan broj žrtava bombardovanja voza u Grdeličkoj klisuri nikada nije utvrđen.

Zbog Branimira Stanijanovića i još 78-oro djece poginule u bombardovanju 1999. kukavičluk, beščašće i zločin NATO pakta ne smiju biti zaboravljeni“,poručio je Damjanović.

Izvor: in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime