Zbog gripa zabranjene posete bolnicama, osim za predsednika Vučića

0
931

Najoštrije osuđujemo krajnje neodgovorno i bahato ponašanje ministarstva zdravlja i predsednika Vučića koji su zarad lične promocije ugrozili život dece na hematološkom odeljenju u Beogradu.

Korišćenje dece na ovakav način i to za vreme epidemije gripa i pojačanih mera bezbednosti u celoj zemlji neprimereno je i nedopustivo.  Zbog epidemije gripa pojačane su mere zaštite u celoj Srbiji. Deca ne idu u školu, a u bolnicama su zabranjene posete. I dok najbliži članovi porodice ne mogu da obiđu svoje najmilije, predsednik Vučić može sa sve novinarima i kamermanima da uđe na hematološko odeljenje Instituta za majku i dete.

Ne postoji ni jedno epidemiološko pravilo po kojem predsednik države ima pravo  da obilazi decu sa najtežim oboljenjima i u to usred epidemije. 

Predsednik je bolesnu decu obišao bez zaštitne maske

Deca koja se leče na odeljenju hemato – onkologije visoko su ugrožena i u redovnim uslovima jer i najobičnija prehlada može biti kobna za njih. Mere predostrožnosti i bezbednosti sprovode se, kada su ovako bolesna deca u pitanju, svakog dana, a posebno u situaciji epidemije. Uprkos tome, predsednik Vučić zarad fotografisanja i lične promocije ušao je u bolesničku sobu i to bez zaštitne maske.

Umesto da zaštiti prava pacijenta, da obezbedi najadekvatnije uslove za lečenje naših mališana, ministar zdravlja Zlatibor Lončar smatra da je ovakav postupak moralan čin, a opravdanje nalaži u želji bolesnog deteta da vidi predsednika Vučića!

„To su deca sa najtežim oboljenjima za koju je kranje neizvesno šta će biti i kad ima želju da hoće da vidi predsednika – a videli ste i onaj dečko Ognjen koji hoće da se slika sa njim, e onda kad ispoštujete sve to, onda je valjda najmanja stvar ispuniti želju tom detetu, mislim da to nije prevelika želja“, naveo je Lončar, prenosi N1.

Da Vas podsetimo:  "Zvaćete policiju, jer vas ne podržavamo?!"

Pod izgovorom da ispunjavaju želje, ministarstvo zdravlja i predsednik Vučić, besramno su ugrozili detetovo pravo na adekvatnu zaštitu i lečenje! 

Izvor: bebac.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime