Živela pokojna baba-Rosa

1
970

Baba-Rose, nažalost, više nema, i putnici namernici su sve ređi, samo se izbori umnožavaju i život čine sadržajnijim i veselijim. I pojavio se kandidat koji je odmah počeo da obećava izgradnju obdaništa, škole, doma zdravlja, klinički centar, mahalu na vodi, fontanu sa obilnim vodoskocima i most koji ne vodi nikud

Izvor: Fejsbuk

U mahali Kukulinci, u jednom južnomoravskom selu, živela je izvesna baba-Rosa, pametna je to žena bila, Bog da joj dušu prosti. Bila je poznata po tome što je skoro tamanila lekove. Čim naiđe na neku pilulu, prašak ili sirup odmah je na brzinu i prilično alavo sve gutala a da nikada nije ni pitala čemu to služi, ili zatražila gutljaj vode da lek lakše prođe. Kada su joj skrenuli pažnju da to nije dobro za zdravlja, odgovarale bi:

– Šta vam je deco, pa lekovi se valjda i piju za dobro zdravlje. Nazdravlje! I pregurala je stotu ostavljajući za sobom svetao primer ispravnog načina ishrane.

Danas, kada se neki putnik namernik zadesi u mahali, gostoljubivi domaćini, njih ukupno trinaest, pošto prolazniku nazovu Boga i požele dobrodošlicu, obavezno pozovu na čašicu rakije i partijicu razgovora.

– Hvala – obično bi odgovorio putnik – ne mogu rakiju, pijem lekove.

– Imamo i lekove, zagrajali bi meštani, kao da su očekivali takav odgovor.

Baba-Rose, nažalost, više nema, i putnici namernici su sve ređi, samo se izbori umnožavaju i život čine sadržajnijim i veselijim.

U modi je, priča se u mahali, izbor za gradonačelnika prestonice. Kako mahala Kukulinci nije ni selo, ni grad, a najmanje prestonica, zaključeno je da na čelu mahale ne bi mogao biti gradonačelnik. Međutim, kako se bez nekog vođe ne može, a u pitanju je mahala, neki maher bi sasvim odgovarao.

Da Vas podsetimo:  Zašto smederevci vole i poštuju Dimitrija Ljotića, mada izbegavaju da o tome govore?

I pojavio se kandidat koji je odmah počeo da obećava izgradnju obdaništa, škole, doma zdravlja, klinički centar, mahalu na vodi, fontanu sa obilnim vodoskocima i most koji ne vodi nikud.

– Šta će nam most kad nemamo ni reku, a fontana traži vodu koja nam nedostaje i za piće a kamoli da operemo ruke pre i posle jela – zavapili su meštani.

– Koji će vam andrak voda kad ionako pijete samo lekove, a gurate stotu – odbrusio bi im kandidat za mesto mahera. Ni na kraj pameti vam nije koliko opterećujete penzioni fond koji i bez vas jedva sastavlja kraj sa krajem. Ni prstom niste mrdnuli da izgradite elementarne infrastrukturne objekte. Nemate ni kanalizaciju nego poradi sebe idete u čičino ili iza ćoška najbliže štale zbog čega vas goveda gledaju sa prezirom jer im zagađujete goveđu okolinu. Živela Srbija!

Shvativši da im se za vođu nudi čovek sa kojim će teško izaći na kraj, meštani, potencijalni birači, osmisliše plan po kome će se za pomoć obratiti jedinom pravom zastupniku seljačkih interesa, gospodinu Marijanu Ristčeviću. NJegovi su duhoviti nastupi u Skupštini toliko ušli u modu, pogotovu kod nas seljaka, da svaki njegov poslanički istup već nazivamo „moda Marijanova“.

Nadamo se da će nas to zaštititi od ovakvih kandidata.

Ukoliko naši planovi ne bi postigli očekivane rezultate – kažu građani mahale Kukulinci – spremni smo da izađemo na ulice, blokiramo međunarodne koridore od deset pa nadalje i krenemo u Evropu gde su nam već saopštili da nas jedva čekaju, da im nedostajemo i ne kriju da im falimo. Najiskrenije nam poručuju: još nam samo vi falite!

Da Vas podsetimo:  CEPORA otvara svoja vrata novim članovima tima

Živela pokojna baba-Rosa, pametna je to žena bila, Bog da joj dušu prosti.

Dragoslav Pakić

stanjestvari.com

1 KOMENTAR

  1. da to nije ono kada je predizborni kandidat obećavao da će sve učiniti,samo da ga izaberu,pa je obećavao i obdanište,a kad su ga pitali,a šta će mo nemamo decu,pa napravićemo vam i decu,samo me izaberite.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime