Zlatna svadba – 50 godina braka Dušanke i Žarka

0
410
Foto: printscreen (gminfo.rs)

Subota. Reklo bi se vikend kao i svaki drugi u Gornjem Milanovcu. Medjutim, ovu subotu je obeležio zanimljiv dogadjaj na ulicama grada. Pažnju mnogobrojnih prolaznika kroz centar grada privukla je neobična povorka.

Na čelu upregnuti konji sa ukrašenom čezom koja vuče gomilu limenki i istaknuti natpis – Venčani pre 50 godina!

„Mladenci“, Dušanka (67) i Žarko Nikolić (75), su mahali radoznalim prolaznicima izazivajući oduševljenje svojim izgledom i igrom. Izmamili su svakome osmeh, a očevici su se trudili da zabeleže svaki detalj svojim telefonima.

Za porodicu Nikolić veliki je jubilej proslava zlatne svadbe – 50 godina braka Dušanke (67) i Žarka (75), to je pravi dar dočekati tolike godine zajedničkog života u društvu najvoljenijih.

Svadbeni običaji su svi ispoštovani, kao i pre 50 godina. Pozivnice su poslate na vreme, kako običaji nalazu. ‘Mladu’, obučenu u belo, sa vencem cveća na glavi, izveo je jedini preostali dever. Ispred kuće se podvriskivalo i pevalo punim glasom. Usledela je svadbena povorka mnogobrojne rodbine, kumova, komšija i prijatelja.

– Mi slavimo 50 godina zajedničkog života, slavimo život proveden u dobru i stvarno ne marimo posle toliko godina šta će svet reći o našoj zabavi. Kamo sreće da smo takvi bili i ranije. Život treba živeti po osećaju i sreći za sebe i svoje najmilije – poručuju „mladenci“.

Foto: printscreen ( gminfo.rs )

Po njihovim rečima recept za dug i uspešan brak su: sloga, razumevanje, ljubav i međusobno poštovanje.

A koliko je bilo zabavno prepričavaju svi sa osmehom.

Najzanimljiviji čin bio je bacanje sita na kuću i bidermajera, seča ‘mladenačke’ torte, priča ‘matičarke’, kao i ‘mladine’ sestre o tome kako je sve to izgledalo pre, i tokom, pedeset godina braka ovih skladnih supružnika.

Obećali su da će svadbena žurka trajati do zore.

Da Vas podsetimo:  Oni su u braku i žive u Studenjaku
Slavica Radoman / V. Popović
Izvor: gminfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime