Zoran Vlašković: Kosovo najviše liči na antidržavu!

1
412

Atributi današnjeg Kosova ponižavaju čovečanstvo i civilizaciju!


Piše:Zoran Vlašković

Kako izgleda Kosovo ”iznutra” najbolji je pokazatelj da na ovom prostoru nema ničeg iz uređenosti društva a kamoli države!

Površina – 10.886 km2

Do 1999. godine Kosovo i Metohija je imalo 30 opština po lokalnoj samoupravi Srbije a 38 opština po lokalnoj samoupravi separatista danas, među kojima je i 10 opština u kojima većinski žive Srbi, takozvane “srpske opštine”.

Prema katastarskim knjigama u vlasništvu Srba na Kosovu i Metohiji je 58,8 odsto zemlje koja je sada u više od 80 % slučajeva uzurpirana od strane Albanaca.

Srbi i nealbanci su proterani iz 314 mesta sa Kosova i Metohije i to 250.000 njih. Samo iz tri opštine: Leposavić, Zvečan i Štrpce nije bilo etnički očišćenih srpskih mesta.

Albanci su od 1999. godine proterali još i 13.000 Roma, 20.000 Bošnjaka, 5.000 Hrvata, 4.000 Goranaca, zatim Turaka i predstavnika drugih zajednica?

Na Kosovu i Metohiji je preostalo još oko 125.000 Srba. Na severu Kosmeta, u srpskom severnom delu Kosovske Mitrovice, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku živi oko 60.000 Srba . Južno od Ibra, u ostalom delu Kosmeta, živi oko 65.000 Srba. Na Kosmetu danas ima oko 1.730.000 Albanaca. Po popisu iz aprila 2011. godine.

Albanci su od 1999. godine do danas srušili i zapalili 155 srpskih crkava i manastira a 13 crkava je u potpunosti izbrisano sa lica zemlje, jer na tim mestima nije ostala baš ništa što bi svedočilo da su tu nekad bile srpske svetinje!?

U nijednom gradu na Kosmetu, južno od Ibra, nema ulice sa srpskim nazivom. Albanci su iz svih gradova, južno od Ibra, srušili sve spomenike, biste, spomen ploče srpskih istorijskih ličnosti, pisaca, naučnika, heroja…?

Albanci su od 1999. godine do danas uništili, na dve trećine teritorije Kosmeta, u potpunosti sva srpska groblja i na njima više od 10.000 spomenika. Takvo divljaštvo i vandalizam Evropa nije nikada zabeležila! Uništenje srpskih spomenika se izvodi po scenariju iz Hitlerovog “Main Kampfa “ – “ Ako jednom narodu uništite spomenike, tog naroda neće biti tu u drugom kolenu.

Na prostoru Kosova i Metohije uništena su i 33 srpska kulturno-istorijska spomenika.

U borbama u Siriji i Iraku učestvovalo je u redovima ISIS-a više od 340 Albanaca – terorista sa Kosova i Metohije. To je nateralo separatiste sa Kosova da usvoje Zakon o zabrani učešća u stranim konfliktima. Policija Kosova otvorila je niz istraga, nekoliko njih je uhapšeno, a 35 je osuđeno. U Siriji i Iraku poginulo je 58 albanskih terorista sa Kosova od kojih četiri bombaša samoubica!

Danas se u Srbiji se nalazi 206.000 raseljenih sa Kosmeta a u Crnoj Gori 12.000. Srbi su se do sada u simboličnom broju vratili u 50 – tak mesta i to njih oko 3.700, ili 1,9 odsto. Još nijedan Srbin povratnik nije zaposlen?

Posle juna 1999. godine, do sada, Albanci su ubili ili kidnapovali 1004 Srbina a još niko od počinioca tih zločina nije procesuiran ili odgovarao!?

Albanci na Kosmetu imaju oko 30 partija ali ni u jednoij njihovoj partiji nema pripadnika nijednog drugog naroda ni zajednice, po Hitlerovoj teoriji o čistoj rasi!

Danas u evropskim zemljama, prema zvaničnim podacima INTERPOL – a u Parizu , u zatvorima leži oko 24.500 Albanaca sa Kosmeta zbog droge, trgovine belim robljem,terorizma, trgovine oružjem…

Prema zvaničnim podacima iz Prištine, 95 % svega što postoji na Kosovu i Metohiji, je iz uvoza, a Kosovo godišnje za taj uvoz izdvaja oko 2,5 milijardi dolara?

Međunarodna zajednica je, polovinom leta, 2017.g. objavila da je na Kosovu i Metohiji od 1999.g. do sada uložila čak 33 milijardi evra ali vidnijeg napretka ovde nema, niti je taj novac povećao standard albanskom narodu!?

Nezaposlenost na Kosovu je danas oko 60 % kod Albanaca, to jest 360.000 Albanaca traži zaposlenje. Prosečna plata zaposlenih na Kosovu kod Albanaca je 280 evra a penzije Prištine linearno iznose tek 75 evra. Nadnica albanskog fizičkog radnika danas iznosi od 6 do 10 evra za rad kod Srba, za rad kod svojih sunarodnika nadnica je daleko niža, 5 – 7 evra !

Samo u 2016. godini Kosovo je napustilo više 100.000 Albanaca, otišlo u zapadnu Evropu, jer Priština niti ima plan niti znanje (neškolovani na vlasti od 1999.g.) da ostvari bilo kakav ekonomski razvoj i standard!?

 

Od 193 članica OUN Kosovo je priznalo 109 zemalja. Ili, od 7.030.000 (sedam milijardi i trideset miliona) stanovnika na planeti, Kosovo ne priznaje 6.050.000 (šest milijardi i pedeset miliona). Petnaest država koje su priznale Kosovo nemaju ni milion stanovnika?

Srbi na severu Kosova i Metohije su referendumom 2011.g. sa 99,96 % , rekli ne albanskoj kosovskoj nezavisnosti i albanskim institucijama. Danas se traga za preko hiljadu Srba i nealbanaca nestalih na Kosovu i Metohiji.


Autor: Zoran Vlašković

Dugogodišnji je novinar lista “Jedinstvo” koji se do 1999. godine štampao u Prištini. Višestruki je dobitnik nagrade matičnog lista za najboljeg novinara godine. Autor je tri knjige o Kosovu i Metohiji.

Prvi je obišao karaulu Košare posle okupacije KiM od strane NATO-a, prvi fotografisao nemačke vojnike okupatorskih snaga na bunkerima iz Drugog svetskog rata koje su takođe Nemci sagradili na severu KiM. Danas je saradnik mnogih glasila u Srbiji ali i širom sveta gde se izdaju listovi na srpskom jeziku.

Rođen je i živi u Kosovskoj Mitrovici.


kmnovine.com

 

1 KOMENTAR

  1. Kosovo kao takvo nikad nece biti drzava. Bog ce im duplom merom vratiti za porusene i unistene grobove i svetinje, nisu oni svesni sta cine. Samo kod Boga jos uvek vazi oko za oko, zub za zub a taj dan nije daleko. Od njih i njima slicnih nece ostati ni za dobru cergu kad Gospod izlije casu gneva na zemlju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime