Procurela državna tajna: Zorana glasala “za”, Jadranka i Srđan “uzdržani”, svi ostali “protiv” rezolucije

2
1065

Rezultate glasanja o rezoluciji o Srebrenici Vlada Srbije odlučila je da označi kao “državnu tajnu”. Međutim, u javnost su procureli transkripti sa sednice koji otkrivaju ko je kako glasao.

Jk5zyLwvlada sa ukopa
FOTO: Tanjug

Ovo je transkript sa sednica Vlade Srbije:

Predsednik Vlade: Molim da se izjasnite ko je “za” i ko je “protiv”. Da ne bi bilo nesporazuma, ko je za tekst rezolucije, da ga Srbija prihvati, neka glasa “za”, a ko je protiv teksta rezolucije neka glasa “protiv”, ko je uzdržan neka bude “uzdržan”. Dakle, da bude vrlo precizno i vrlo jasno.

Jadranka Joksimović: Da li postoji mogućnost da idemo na izmenu teksta?

Predsednik Vlade: Da li će biti izmene teksta ili ne, ne zavisi od nas. U ovom obliku da li mi prihvatamo ili ne prihvatamo. Ako bude izmene teksta, mi ćemo opet da se izjašnjavamo.

Nakon toga usledilo je glasanje.

Kako piše u transkriptu, “za” je glasala jedino ministarka Zorana Mihajlović, “uzdržani” su bili Jadranka Joksimović i Srđan Verbić, dok su ostali članovi Vlade bili “protiv”.

Ko će odgovarati za odavanje državne tajne? Ili je curenje ovih podataka namerno izvedeno…

Podsetimo da je “Informer” ranije objavio tekst pod naslovom “I ona misli da su Srbi silovali dečake?!” u kojem se navodi da se Mihajlovićka jedina pozitivno izjasnile o rezoluciji.

zorana

Međutim, sledećeg dana, “Kurir” objavljuje da su ministarki pretili smrću zbog njene odluke tokom glasanja. Prema “Kurirovim” saznanjima, potpredsednica Vlade Srbije se uopšte nije pozitivno izjasnila o pomenutom dokumentu.

Koja je poenta “državne tajne” ako će neko iz Vlade Srbije namerno kasnije da je objavi? Kakavi su to “izvori” iz Vlade Srbije koji medijima dostavljaju oprečne informacije?

Da Vas podsetimo:  Kako je radila srpska „bot“ armija: 43 miliona tvitova podrške Vučiću

Inače, posebno je interesantno što Vučićeve novine “Informer” vode hajku protiv Vučićeve ministarke. Da li Vučić hoće da otkači Zoranu, ali to jednostavno ne sme da učini? “Informerove” hajke su uvek usmerene protiv onih koji smetaju Aleksandru Vučiću.

Razmislite o tome. Ko je taj moćnik koji štiti Zoranu Mihajlović, a kojem Vučić ništa ne može?

teleprompter.rs

2 KOMENTARA

  1. Postavila ju je Sonja Liht sa odredjenim antiruskim miniranjem Juznog toka u saradnji sa Britanskim, Francuskim, Americkim Ambasadirima, a ona je preuzela su nato „breafing „skolicu za Blerove I Vejvodine Ministre, totalnu medijsku tortu podelila sa Ad doo , tajkunima , koji ne smeju da pisnu zarad previse banana iza spo-db frakcija , koje su totalnu moc preuzele sa sps , spo,ds,dss kvislinzima u senci za cesi nvo kupovine marionetskih vlada , toliko ocigledno , … zakone, amandmane , pisu nvo kancelarije, posle redigovanih cia, bnd, mi6, Francuske falange korporRacijskih privatizacija sa korumpiranom mmf praznom bankom , koja I dalje deli FIKTIVNE UPAKOVANE DOLAR-€, KREDITE prazni devizne, rudne, mineralne hipotekarne rezerve Centralne I Jugoistocne Evrope , oni sa baksisom ko u vrticu sa lizalicama ?!?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime