Zvižduci bez razloga

0
850

Što bi se reklo, nema odmora, veselje se nastavlja, dok traju svekolike AV reforme i ostala obnova. Tako je gospodin AV novogodišnje, uz pripadajuće želje svom narodu, najavio da će u 2017. plata u zemlji Srbiji bide 500 evra. Okruglo. U tu prognozu se negde zaturio podatak da Srbija ima najmanji prosek plata u regionu, pogolemi 361 evro, sve sa platom Bajatovića sa višemilionskom mesečnim prinadležnostima, samo jedan milion dinari SNS Kneževića, samo 770.000 Danice Drašković… Finansijska situacija, presipa se, je toliko stabilna da je Vlada, potkraj godine, uplatila Sinu Radomiru, koji SNS gradonačelnik Kragujevca, samo 185 miliona dinara, da se pokrije minus u kasi. Minus tako pokriven i Jagodina Palmi, Nišu, Leskovcu, drugim SNS destinacijama.

Mesto: Beograd Datum: 31.12.2015 Dogadjaj: POLITIKA/KULTURA - predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vuèiæ uruèio je pasoš Republike Srbije amerièkom glumcu Stivenu Sigalu koji je postao državljanin Srbije Licnosti: Aleksandar Vuèiæ, Stiven Sigal
Sigal i Vučić

Onda je Vučić gospodin stigao da lično uruči pasoš gospodinu umetniku Sigalu. Umetnik Sigal odgovorio da će dovesti Holivud u Srbiju, te da je prihvatio molbu SNS Vučevića da ove godine svira na Egzitu. Tamo neće biti Cece, ona za Srpsku novu godinu svirala u Niš. U Niš rečeno da koncert ne košta ništa, sve plaća Vlada. Na okolnost plaćanja inokosni Vulin rek’o da nije upućen, jedino zna da se sve radi za dobrobit građana. Sve, na licu mesta, razrešila umjetnica Ceca, preko mikrofoni objavila da peva besplatno i bez honorara.

A onda, samo što je AV gospodin, od Rogozina, primio maketu raketa S-300, onda se desila ta Arena, otvaranje Evropskog prvenstva u vaterpolu, utakmica sa Hrvatskom. Zviždalo se Tomislavu Diplomislavu, jošte više se zviždalo ministru sporta Udovičiću, koji uzeo pohvali gospodin Vučića, bez koga ni vaterpola, ni uspeha vaterpolista, ne bi bilo.

Zvižduci su bili tako minirni, pola Evrope ih čulo, da je AV gospodin promptno reagovao rečima da se nije zviždalo njemu, jerbo nije bio u Areni. Još reko da navijanje nikad nije bilo slabije, jer su, oni koji su zviždali, ubili ljude unutra i uništili im život. I reko da će se videti da li će biti vanrednih izbora, pa će građani imati priliku da izaberu one koji im više odgovaraju od onih kojima su zviždali. Pravo niotkuda zakazana vanredna sednica GO SNS na kojoj će AV gospodin, jelte, zatražiti odobrenje da raspiše vanredne izbore. Jak inokosni faktor Vulin objavio da su potrebni izbori na svim nivoima. Na temu vanrednih izbora, iznenada, kanda su napali Hrvati, sastali se čelni ljudi Srbije. Komada dva, pogađate o kome je reč.

Da Vas podsetimo:  Krize, evolucije, revolucije, pobune, prevrati i izbori

Mesto: Kombank Arena/Beograd Datum: 10.01.2016 Dogadjaj: SPORT/LEN - predsednik Srbije Tomislav Nikoliæ na sveèanom otvaranju 32. Prvenstva Evrope u vaterpolu (2016 European Water Polo Championship, 10 - 23 Januray) Licnosti: Milorad Krivokapiæ - predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Vanja Udovièiæ - ministar omladine i sporta Srbije, Tomislav Nikoliæ, Paolo Bareli (Paolo Barelli) - predsednik Plivaèke federacije Evrope (LEN)Mikrofoni nisu ni isključeni, hitno javljeno da će se, bez navođenja razloga, iz vile Bokeljka, građanima opet obratiti AV gospodin. I obratio se, koliko se moglo savatati, izgradnja, putevi, tuneli, železnica… sve napreduje. Sledeće nedelje se kreće u obilazak obnove toaleta po školama i bolnicama. Vojni penzioneri isplaćeni, budžet stabilan, turizam će napredovati, sporazum sa Kinom, poradi Željezare, ide u dobrom smeru, sledi rast, i samo rast.

A vanredni izbori, rekel da ta opcija moguća, ali, pogađate, razlozi nisu zvižduci i neosnovani napadi, ta on je istrpeo da mu ceo stadion skandira uvrede. Razlozi su nova stabilnost i novi legitimitet. Jedini razlog da ne bude vanrednih izbora je da nas to i na kratko zaustavi u ekonomskim reformama. Jerbo, poznato je da se on nikada nije rukovodio stranačkim razlozima, njega zanima samo Srbija. Zemlju nije obrukao nikad, i nigde, najvažnija je Srbija, koja u svakoj sferi beleži rast, koja je simbol i sidro stabilnosti.

A mediji, ovo zaslužuje poseban pasus, što se tiče slobode medija, on ima najbolji mogući odnos prema medijima. Da na delu pokaže da tako, po završetku obraćanja, lično poslužio ćevape glavnim urednicima i vlasnicima medija koji bili prisutni. A bilo prisutnih.

Za kraj jedan mali i lični zvižduk. Poslednjeg dana prošle godine, sa mesta direktora Instituta „Dedinje“, smenjen naš najugledniji kardiohirurg, prof. dr Boško Đukanović. Prethodno provučen kroz tabloidno blato, kao jedan od organizatora nepostojećeg Državnog udara, vođa Bele mafije… Đukanović izjavio da ga je smenio lično Vučić, jer je privatno iznosio nepovoljno mišljenje o njemu. Služba, zemljo Srbijo, poseduje transkripte takvih nepočinstava. U povodu smene dr Đukanović dao intervju „Vremenu“, gde veli da je premijer genijalan, bez ijednog poroka, i dodaje poslovicu, koju je zabeležio Vuk Karadžić: „Dobar konj ima sto mana, loš samo jednu, ne valja ničemu!“.

Da Vas podsetimo:  „Licemeran poziv“: Srbija hoće da vrati medicinske radnike


Dragan Todorović
– novinar nedeljnika „Vreme“

Istinomer

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime