10 najgorih zdravstvenih prevara koje su progurane kao “nauka“ tokom poslednjih 100 godina

0
1284

Kada se neki trend munjevito proširi, milioni ljudi se “ukrcavaju na taj voz“ bez traženja drugog mišljenja. Mnogo pre interneta, pa čak i pre televizije, naučnici su naporno radili na pronalaženju načina da polako kontaminiraju Amerikance hranom na bazi hemikalija i hemijskim lekovima,zajedno sa stručnjacima za marketing da zavaraju javnost sa interesantnim etiketama i sloganima kojima se mogu prekriti svi štampani mediji.

Sve što zvuči kao dobro istraženo i emituje se kroz hiljade reklamnih medija, na kraju zapadne za oko, i bez obzira na to koliko to bila laž, nakon dovoljno marketinga i reklamiranja, mase to kupuju. To se zove kognitivna disonanca – nešto što iritira vaš mozak dovoljno da vas zainteresuje, a zatim vi malo istražujete, vidite da “svi ostali“ to rade, i vi uskačete na taj voz. Od nauke loše hrane do nauke loših lekova, sve se svodi na loše izbore i loše zdravlje, piše Majk Adams

Čuvajte se 10 najgorih zdravstvenih prevara koje su progurane kao “naučne“ tokom poslednjih 100 godina

Laž 1. Ako je zdravstvena studija “naučno pregledana,“ onda je ona zasnovana na dokazima, pouzdana i istinita. Da li znate da je čak 90% objavljenih medicinskih informacija na koje se doktori oslanjaju totalno pogrešno? Istina je. Mnoge naučne “studije“ i istraživanja imaju unapred određene ishode i rezultate koji su propisani od strane kompanija i korporacija koje će profitirati od tog proizvoda, a zatim se, nakon toga, “sprovode“ testovi od strane naučnika koji izvrću, iskrivljuju ili čak odbaciju nalaze koji se ne uklapaju u propisani zaključak. Zatim se ti nalazi objavljuju u časopisima. To se dešava tokom celog jednog veka.

Laž 2. Ako su FDA ili CDC odobrili aditiv za hranu, lek na recept ili imunizaciju, onda su ih naučnici temeljno testirali zbog “sigurnosti i efikasnosti“ i trebalo bi da možete da ih konzumirate bez ikakvih pitanja. CDC i FDA su preduzeća koja fukcionišu za profit na račun zdravlja ljudi. Nikada se ne oslanjajte na bilo šta što su odobrile ove “regulatorne“ agencije koje se bave negom hroničnih bolesi, i u tome su od samog početka. Pitajte svog doktora naturopatije za savet o hrani i lekovima koje je “odobrila“ FDA ili CDC.

Da Vas podsetimo:  Među oružjem muze ćute

Laž 3. Cigarete su dobre za varenje i preporučuje ih više od 20.000 lekara u Americi. Da, uradili su to. Doktori su reklamirali svoje omiljene brendove i lagali narod decenijama nakon što je nauka dokazala da pušenje cigareta uzrokuje rak pluća.

Laž 4. Polio vakcina je čudesan pronalazak koji je iskorenio pandemiju dečije paralize koja se bila proširila po svetu. Neslavni dr Salk nije izmislio vakcinu koja sprečava dečiju paralizu, već je pomešao nekoliko sojeva dečije paralize i pomogao širenju bolesti širom sveta.

Ova obmana je delovala jer su statistički podaci bili iskrivljeni kako bi pokazali da je bilo koji slučaj dečije paralize koji nije oštetio žrtvu bio označen kao meningitis, i tako “dokazujući“ da je vakcina gotovo izbrisala dečiju paralizu širom sveta! Tako su isprani mozgovi milijardi ljudi i uvereni su u to da su današnje vakcine “bezbedne i efikasne.“

Laž 5. Veštački zaslađivači ne sadrže kaorije, što znači da vam pomažu u mršavljenju. Lažni šećeri su nekoliko stotina puta slađi od saharoze, što zavarava vaše telo da ih ingestira i čini da još više žudite za šećerom.

Laž 6. Svaki “visok“ holesterol je loš holesterol, pa morate da pitate svog lekara o lekovima za njegovo snižavanje. Pogrešno! Čak naprotiv, kako se navodi u izuzetno informativnom članku objavljenom u Metabolic Healing: “Napori da se smanji telesna proizvodnja holesterola i njegovih okolnih lipoproteina, bilo putem medicinske intervencije ili preko intervencije u ishrani, mogu imati vrlo ozbiljne posledice po zdravlje.“

Laž 7. Sva zasićena mast je nezdrava i uzrokuje kardiovaskularne bolesti. Zavera protiv zasićenih masti je potpuno razotkrivena.

Laž 8. Mleko – čini dobro organizmu. Većina obrađenih (homogenizovanih/pasterizovanih) mlečnih proizvoda uzrokuje zapaljenje i proizvodnju viška sluzi. Potražite dodatne informacije.

Da Vas podsetimo:  Oboljenja štitne žlezde - Bolest modernog doba

Laž 9. GMO (genetski modifikovani organizmi) su otporni na sušu, bezbedni su za ljudsku upotrebu, povećavaju prinose za poljoporivrednike i potpuno su održivi. GMO znači da su toksični pesticidi uneti u gene useva, i mnogi farmeri koji sade GMO moraju da koriste mnogo više pesticida kako bi kontrolisali bube i korov.

Laž 10. Hemoterapija je vaša najbolja šansa i može biti vaša jedina šansa za preživljavanje raka. Hemoterapija daje mizernu prosečnu stopu uspeha od 2,3%. Hemoterapija uništava vaš imunološki sistem i nije jedina stvar koja vam pomaže da preživite rak.

Pitajte svog doktora naturopatije da li su zdravstvene prevare dobre za vas

Zaključak: Kada čujete zdravstven slogan na televiziji, vidite ga odštampanog u novinama, ili neki političar nastavlja da opterećuje iznova i iznova, možete biti 99,9% sigurni da je to zdravstvena prevara dizajnirana i propagirana da vam ukrade novac i mir. Neželjeni efekti zdravstvenih prevara uključuju rak, Alchajmera i gubitak veština kritičkog razmišljanja.

Webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime