12 namirnica kojima možete da očistite pluća i sačuvate ih od raka i infekcije

0
3235

 

Prečišćavanje vaših pluća brani ih od infekcije, snižava rizik od karcinoma, povećava njihov kapacitet i poboljšava zdravlje disajnog trakta.

Ovo se prvenstveno preporučuje pušačima i osobama koje žive u mestima gde je vazduh zagađen. Ovo su najbolje biljke i namirnice koje mogu očistiti vaša pluća i izlečiti respiratorne infekcije.

Inhalacija uz pomoć esencijalnih ulja

Trebalo bi da praktikujete inhalacije sa esencijalnim uljima od ruzmarina ili eukaliptusa dva ili tri puta nedeljno, što bi vam pomoglo da očistite pluća od zagađenja.

Ne morate da kupite posebnu spravu za inhaliranje, sve što je potrebno jeste da zagrejete malo vode u velikom loncu, ubacite par kapi esencijalnog ulja i stavite peškir preko glave dok se inhalirate.

Ovo je osvežavajuće i prijatno, a takođe će vam i pomoći ako imate neku vrstu disajnih problema. Pored toga, inhalacija može pomoći kada patite od prehlade, gripa ili neke druge vrste disajnih problema.

Najbolje namirnice  za prečišćavanje pluća

Kao i svi drugi načini detoksifikacije, prečišćavanje pluća takođe uključuje promene u ishrani.

Svi mi znamo da je zdrava ishrana ključna jer pospešuje prirodne mehanizme prečišćavanja organizma, kao i imunitet. Predlažemo vam da konzumirate vodu, voće i povrće.
Sledeće namirnice doprinose zdravlju vaših pluća:

Čili

Svojom ljutinom on pročišćava sluz u plućima. Zbog toga vaš nos curi kada jedete ljutu hranu. Podjednako utiče na katran i na sluz i čini da ih vašše telo brzo ukloni.

Voda

Najbolji mehanizam za prečišćavanje je voda. Pokušajte da izbegavate kafu, gazirane sokove i alkohol i da pijete čistu vodu. Ključ odličnog zdravlja je dobra hidratacija jer ubrzava proces detoksifikacije.

Crni luk

Bogat je brojnim hranljivim materijama, te zaustavlja brojne bolesti poput raka i plućnih infekcija. On takođe pomaže kod razlaganja sluzi i uklanjanja toksina.

Da Vas podsetimo:  Najčudniji božićni običaji kod Srba

Đumbir

Ovako đumbir efikasno prečišćava pluća.

Čaj od korena đumbira sa limunom pomaže prilikom disanja i pospešuje uklanjanje toksina iz respiratornog trakta.

Možete pripremiti sebi lepu kupku sa đumbirom u prahu. Uživajte u kupki barem 20 minuta. To će otvoriti vaše pore i naterati vas da se preznojite, što će ukloniti neke toksine.

Inhalirana para ide kroz disajne puteve i pomaže prilikom prečišćavanja pluća.

Pojedite mali komad đumbira uz svaki obrok jer on ne samo da pomaže prilikom probave, već i pomaže kod prečišćavanja organizma.

Divizma

Čaj od divizme pomaže ljudima sa zagađenim plućima – čest slučaj kod pušača. Budite pažljivi jer sitne dlačice na listovima mogu imati uznemiravajuće efekte ukoliko ih apsorbujete.

Uva i podbel

Kada prestanete da pušite, vrlo je važno da očistite pluća od toksina. Uva i podbel omogućavaju ovu vrstu čišćenja i zbog toga su dobro poznati pušačima. Ove biljke takođe jačaju celokupan respiratorni sistem.

Lekovito bilje

Kopriva, eukaliptus, peskavica, menta i kanadski ljutić su takođe efikasni za prečišćavanje pluća.

Šta treba izbegavati prilikom prečišćavanja pluća

  • Izbegavajte šećer, belo brašno i mlečne proizvode jer oni podržavaju formiranje sluzi u telu.
  • Izbegavajte stres.
  • Izbegavajte mesta gde su pušači ukoliko želite da prestanete sa pušenjem.

webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime