Prst u oko žrtvama Oluje: 1500 dinara za pravljenje gužve na komemorativnom skupu

0
125
foto:Printscreen

Nije novost da u Srbiji postoji cenovnik gotovo za sve. Od 10.000 evra, cifre koja se spominje za cenu deteta otkrivenoj u aferi nestale dece, do skromnih 1000 ili 1500 dinara za pravljenje gužve, skandiranje na mitinzima, nošenje barjaka do glasa na izborima. Sve ima cenu, sve je na prodaju i više ne postoji ništa sveto sudeći po svakodnevnim fenomenima kojima smo izloženi.

Autobusi parkirani po većim gradovima pri organizovanom okupljanju naprednjaka nisu nikakva novost, naročito ako će se na takvom skupu statistima, nadničarima i istomišljenicima obratiti i sam Aleksandar Vučić. Navikli smo na kupovinu podrške i ljubavi, a ova vrsta političke prostitucije iz godine u godinu prelazi sve granice pristojnosti i fer pleja.

Sada se ide i mali korak dalje sa ovakvom praksom. Na internetu je osvanula prepiska sa Vibera u kojoj se pozivaju zainteresovani građani da dođu na komemorativni skup u Busijama, povodom obeležavanja proterivanja Srba 1995. godine u hrvatskoj akciji Oluja, a sve to za novčanu naknadu od 1500 dinara.

– Hitno! Potrebni za danas muškarci i devojke za skup povodom ‘Oluje’, 04.08, 15-21h. Za prijavu i ostale informacije poslati ime, prezime i godište na SMS… Isplata je odmah 1500 dinara – stoji u poruci koju je poslao čovek pod nadimkom Strelac.

foto:privatna arhiva

Na skupu su se okupljenima obratili predsednik Srbije, kao i drugi predstavnici srpskog naroda iz regiona.

Ovo je porazno saznanje imajući na umu karakter ovakvog skupa. Zamislite da vam je preminuo neko vrlo drag, a da neko u vaše ime poziva ljude na sahranu i za tu “uslugu” nudi 1500 dinara. Zaista je mučno videti ovoliko moralno posrnuće jedne nacije, a osim što se na ovaj način vređaju sve žrtve Oluje, ovo je direktno ponižavanje svih građana koji su iz pijateta prema stradalima i zbog samog značaja ovog tužnog dana odlučili da prisustvuju zvaničnom obeležavanju stradanja Srba iz Krajine.

Da Vas podsetimo:  Poznati glumac ima 1.800 koza, živi na dedovini, ali ne odriče se ni glume

Još jedna zanimljiva informacija pojavila se na portalu Žig info. Naime, kako su novinari ovog portala saznali i objavili, grupa penzionera iz Grocke bez znanja i pristanka odvedena je u Busije kako bi prisustvovala govoru predsednika Srbije.

Neverovatno zvuči da su penzioneri krenuli na put mislivši da idu u Banju Vrdnik. Oni su, prema planu puta, svratili u restoran na ručak, da bi zatim vozač skrenuo sa planirane rute i odvezao penzionere na komemorativni skup. Da su odvedeni u Busije, a ne u Vrdnik, kao i sa kojim razlogom, saznali su tek po dolasku navodi se u njihovom tekstu.

Ako se vlast služi ovakvim trikovima i kupovinama za jednu vrlo važnu nacionalnu stvar, onda se postavlja pitanje šta ćemo gledati kada se krene u pravu predizbornu kampanju. Kreativni tim oko Aleksandra Vučića i ljudi koji su niže u naprednjačkoj hijerarhiji imaće težak zadatak da zasene i prevaziđu sami sebe i svoje najniže postavljene standarde.

Poznato je da će penzioneri dobiti po 20.000 dinara pomoći baš pred izbore koji se očekuju idućeg proleća, a kakvi će još podsticaji biti izmišljeni zarad opstanka na foteljama možemo samo da zamišljamo i nagađamo.

Činjenica ostaje da se u zemlji Srbiji, za nešto više od 10 evra može kupiti čovek, njegov stav i dostojanstvo. U Evropi ne postoji jeftinija cena i pitanje je vremena kada će nekom pasti na pamet nešto vrlo morbidno i perverzno, na koji način tu nisku cenu čoveka uvrstiti u turističku ponudu Srbije.

Afrika nudi safari, a mi možemo ponuditi lov na ljudske duše po ceni od 12 evra po komadu.

izvor:http://luftika.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime