Opančar agencija* javlja – Idioti!

1
297

Kad bi, ne daj Bože, neki od zemljinih satelita pao na Srbiju, mi bismo odmah znali uzrok:

Nebojša Bakarec / Foto: YouTube Screenshot

Nebojša Bakarec, narodni poslanik sa liste Srpske napredne stranke (SNS), “preletač” – bivši visoki funkcioner Koštuničinog DSS-a:

“Napali su i zapalili Skupštinu Srbije i RTS, 2000. i 2020. Napali su i zapalili zgradu SPS i policije u Majke Jevrosime. Onda uopšte ne čudi da su zapalili i deponiju u Vinči.Vatra hoda sa njima. Piromani!”

A Srbislav Filipović, njegov stranački kolega, takođe narodni poslanik sa liste SNS ide i dalje, pa za tabloid Alo, kaže:

“Ova dva lica (dva člana pokreta Ne davimo Beograd, koji su sa Violom fon Kramon, izvestiteljkom Evropskog parlamenta za Kosovom, obišli požar na deponiji u Vinči) su dokaz da je požar verovartno podmetnut. Po nalogu samog Đilasa, Piromana? Samo je njemu to odgovaralo i samo je on toliko umobolan da bi to i sproveo. Dok gori i dok ima sreće, najveći tajkun skače od sreće. Njega ništa pozitivno ne može da obraduje. Zlo.”

Tako su pomenuti zvaničnici SNS-a, a narodni poslanici, dakle naši poslanici, za požar na deponiji u Vinči, koji danima truje Beograđane, svojim operativnim radom utvrdili, a potom i optužili opoziciju, sa sve “uverljivim” dokazima koje su u gore citiranim izjavama naveli.

Eh, da je Dostojevski živ, pa da poseti Srbiju – imao bi toliko materijala da napiše rimejk svog romana Idiot, ovog puta sa pravim idiotima kao glavnim junacima.

Nebojša Bakarec je već dokazani, renomirani bot SNS-a – to mu je očito partijsko zaduženje u novoj stranci SNS-u. Kod Voje Koštunice je, koliko se sećam, bio čak i predsednik Izvršnog saveta Skupštine opštine Stari grad, pa bi za normalnog čoveka trebalo da bude nejasno kako to da on kao član DSS-a, jedne od članice DOS-a (udružena demokratska opozicija Srbije), koja je 5. oktobra 2000. bila organizator opšte narodne pobune kojom prilikom je Milošević i zbačen sa vlasti, iz čijih je redova predsednik DSS-a, Vojislav Koštunica, tada postao i Predsednik, može sada da kaže –        “Napali su i zapalili Skupštinu Srbije i RTS, 2000. Napali su i zapalili zgradu SPS i policije u Majke Jevrosime.” – Ko to, ako ne i oni sami, bez obzira na to što ovi novi istoričari tu opštu pobunu naroda sada ocenjuju negativno. Jedan od razloga za tu naknadnu pamet Nebojše Bakareca je to što taj čovek, prema onome što sada radi, nije normalan, drugi – objektivni razlog, je u tome što je u DOS-u od 18 članica, svakako bilo i onih što bi u američkim krimi filmovima rekli “undercovered” – a to očigledno, da izvinete, i sjebalo DOS. Najbolji primer za to je upravo DSS i Koštunica lično, jer ne treba zaboraviti da je istog dana po ustoličenju za Predsednika, Koštunica na svoju inicijativu posetio Miloševića insistirajući da to bude susret u “četiri oka”, a da pritom o tom sastanku nikada nije izdato nikakvo saopštenje.

Da Vas podsetimo:  Okupatori će ako zatreba dizati i srednjevekovne manastire

Što se tiće drugog junaka ove priče, Srbislava Filipovića, on je očigledno nova bot zvezda koja se bori za svoje mesto pod suncem, pa ga za sada treba voditi u kategoriji – budala!

Valja reći da gore citirane optužbe, prema važećem Krivičnom zakoniku, pretstavljaju ozbiljna krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti, pa bi i tužilaštvo moralo da reaguje – kako za inkrimisano delo optužbe, tako i za klevetu, za slučaj da se ispostavi da je to u pitanju. Ne verujem da će oni i reagovati iz više razloga – prvo, kud bi ih odvelo kad bi se svaki put bavili i ovakvim glupostima koje su nažalost opšte usvojeni narativ vlasti, drugo – važnije, što bi u ozbiljnom pravosuđu – nažalost mi za naše pravosuđe to više ne možemo reći, takvi slučajevi najčešće bili kvalifikovani kao kleveta, a onda bi vrag odneo šalu – ostali bismo bez  mnogih istaknutih delatnika vlasti, a na kraju i ono trenutno najvažnije – svi tužilački kapaciteti su trenutno angažovani promišljanjem po pitanju podnetih krivičnih prijava od strane izvesnih “advokata” Vučevića i Komljenskog protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina i njihovoj vezi sa klanom Velje Nevolje. Valja taj projekat pažljivo sprovesti principom – “pazi tako, ali da ostanem nevina”. Verovatno se sećate filma istoimenog naziva.

Postavlja se pitanje, šta će ti ljudi sa sobom – i njihovi najbliži, kad ovo zlo prođe. Pogledajte na portalu Koreni tekst Jovane Kešanski pod naslovom – Da je moj tata uvežbavao tapšanje Vučiću plakala bih do kraja života, a u tekstu:

“Gledam taj snimak i uloge su tako savršeno odigrane da sam u prvu ruku pomislila da je u pitanju snimanje nekog filma u kom su radnici poslušni i namučeni i bedni, ofucani tip koji se loži na moć demonstrira im kako da dočekaju državnike, jer zna da će njegova poslušnost realizovana kroz uvežbani aplauz radnika biti nagrađena nekim radnim mestom ili poslom za ženu, švalerku, svastiku, brata, dok oko njega kruže momci u elastin crnim majicama, obezbeđujući glupost od moguće povrede. Bez razloga, jer nikom od radnika nije ni palo na pamet da kažu: Ma teraj se bre ti u pičku materinu, ja sam ovde da radim i pošteno zaradim, a ne da aplaudiram na zvižduk. Ja sam radnik, nisam poltron.

Da Vas podsetimo:  Đes'te lopovi!

Niko nije pljunuo u prašinu. Niko nije okrenuo glavu, savio glavu. Niko nije držao neposlušno ruke kraj tela. Niko nije bacio šlem i otišao…”

Možda u tome i leži najveći problem.

         *U mom selu ima jedan opančar.                             

            Što on pravi dobre opanke !

            Obuješ ih, popenješ se na soliter

            i skočiš sa desetog sprata –

           ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

autor teksta:Dragiša Čolić

 

1 KOMENTAR

  1. Čudi me da se esenesovci još nisu oglasili i povodom požara na Novom beogradu u Kineskom prodajnom centru tvrdnjom da je i to zapalio Đilas kao bi omeo „bratski“ odnos patuljka Aleksandra Vučića (ma kakav bre patuljak, on je običan mikrob u odnosu na kineskog diva!) sa kineskim predsednikom najveće nacije na svetu. Tim umobolnicima, pogotovu onom tipu sa ustaškom DNK Bakarecu, svakakve gluposti padaju na pamet. Da smo prava država taj tip bi, zbog njegovih izjava u javnosti, odavno završio u klinici „Laza Lazarević“ u Beogradu. Za neupućene -to je čuvena beogradska „ludara“!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime