Poznati srpski diplomata zgrožen u šta je SNS pretvorila Čačak

0
70

autor:Nebojša Vujović, diplomata

Čačak, šumadijski rokenrol, pevala je Lepa Brena, a pokojni Milovan Ilić Minimaks je puštao do iznemoglosti i reklamirao u svojoj radio emisiji Tup/tup, alijas Tačno u podne. Kritikovao je Josipa Broza i komuniste („Trla baba dlan da joj prođe dan“) Crvenu Zvezdu, pa i druge ljude sa Morave, ali nikad Brenu.

Ona je bila oličenje ljupkosti, vedrine i svežeg mirisa cveća iz naših sela, neiskvarena i naivna.

Posle ove pesme, prihvatio je i Čačak, kao svoju.

Bio je u pravu, nije se promenila, ostala je, kao u pesmi Miše Kovača, „uvek ista“. Upoznao sam je kao mladi diplomata u Sidneju, iako ju je Boba Živojinović predstavljao kao „svoju prijateljicu Gordanu“.

Ok, dosta o ovoj našoj lutki.

A Čacak, on je iznedrio ozbiljne ljude sportske velikane – Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, fudbalskog plejmejkera Baralića, Stršlju Andrejića… iznedrio je i poslovne ljude koji su imali najbolje pečenjare poput Dragiše, ili pravili najbolju šljivovicu.

U Čačku deo života provode i moja snaja i pašenog. Kada pitam pašenoga, čime se baviš, on kaže „ja sam Čačanin“, i tu je onako čačanski kraj razgovora.

E, ovih dana, uključiv poslednju deceniju, u Čačku imamo novi biznis svet, prodavce Škoda, Rejndž Rovera, prodavce svih lepih i tužnih obeležja Guče, svadbarskog kupusa, nesnosne buke i bezbroj žalbi inostranog sveta.

Moj veliki prijatelj Roberto Pupo, čuveni vlasnik zlatarske ulice u Filadelfiji je došao sa ženom kod mene posle povratka iz Guče i zamolio me da mu pozajmim 2.000 dolara, jer je opljačkan tokom boravka u Guči i gurnut u poljski toalet koji je on nazvao „shit hole“.

Sada ozbiljno, pre neki dan je Vučić u Čačku, kraj Morave okupio ucenjene, ponižene i uvređene obožavaoce navijača umotanog u zastavu.

Da Vas podsetimo:  DOBRO BI BILO KAD JEDNO PITANJE, NE BI OTVARALO I DRUGA...

Svi su klicali „nema predaje“.

U pravu su, sve su predali, nemaju šta više da predaju, osim ponosa, a bez njega su ostali.

Zgrozim se kada pomislim na Čačak danas, toliko blizu, a toliko vučićevski nepristojan.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime