Velike rupe Siniše Malog, ili…

Nekažnjena sakaćenja sopstvenog naroda!

4
2588

2015-03-09_024355U strogom centru Beograda postoje bića koja nisu izložena riziku da slome ruku, nogu, kuk… ili da se sapletu o svakakve prepreke, rupe, izbočine i da prilikom pada, ne daj Bože, padnu pod neki automobil. Ili da udare glavom o neku od stotina ovakvih prepreka na trotoarima u strogom centru glavnog grada Srbije, a koje, kao monument neodgovornosti odgovornih, stoje nepopravljene mesecima i godinama. Zbog svoje nebrige, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji uz premijera Vučića na Pinku papagajiše o Beogradu na vodi, o sajmu turizma održanom prošlog meseca, o liderstvu Srbije u regionu, o boljoj budućnosti građana… ne progovara o sakaćenju građana samo nekoliko stotina metara od njegove kancelarije. Koga od ove dvojice briga za ono o čemu mediji ćute, a Pink se pravi da ne vidi opštu sramotu i ne pokazuje je?

2015-03-07_174252Možda se i devojka koju je usmrtio džip sina vlasnika Pinka saplela na neku sličnu rupu i pala pod auto? Da li je moguće da se toliko dugo ćuti o svakidašnjem riziku i sakaćenju građana (i turista) u Srbiji? Zar odgovorni nisu svesni da zbog njihove pasivnosti može da nestane život nekog mladića ili devojke, koji su trčali u zagrljaj jedno drugome? Ko je onda odgovoran što će ti mladi možda ostatak njihovog života da provedu u invalidskim kolicima, ili da kao nepokretni leže u komi i dišu uz pomoć aparata? Samo jedna, ne daj Bože, jedina takva nesreće (ne računajući neizmernu tugu i bol roditelja, braće, sestara, prijatelja…) grad Beograd bi koštala mnogo više nego da se pločnici prestonice održavaju i da budu onakvi kao što su u gradovima i zemljama koje nisu „lider u regionu“.

Sramota, prvo za prvog čoveka Beograda, ali i za premijera Srbije, koji sve kritike, pa i one zaista dobronamerno upućene na adresu odgovornih, karakteriše kao da su izgovorene od onih koji mrze Srbiju i Srbe!

Da Vas podsetimo:  Dva intervjua i Vučićeva lažnopatriotska agonija

2015-03-07_171636Gospodine Vučiću i gospodine Mali, od rupa koje sam prve polovine februara lično slikao (81 fotografija) na trotoarima u Beogradu (Terazije, Knez Mihailova, Vasina… na udaljenosti od samo par stotina metara od palate Albanije) sigurni su samo golubovi…!”

I još da dodam, da ja volim i moju zemlju, iz koje sam otišao pre 48 godina, i moj narod i moj Beograd, gde sam proveo detinjstvo i doživeo prve ljubavi, a iskreno rečeno: Baš me zaboli ona stvarčica ako neki Mali ili Aleksandar Veliki, ili bilo ko, misli da mrzim zemlju samo zato što iznosim istinu u cilju boljeg i sigurnijeg sutra Beograđana i svih građana Srbije. Jedino biće koje sam video kako se bezbrižno šetka na Terazijama, svesno da samo za njega ne postoji rizik da se saplete i slomi ruku, nogu, kuk, razbije glavu… bio je sivi Golub, koga vidite na fotografijama!

Za www.koreni.rs

Nikola Janić

7 2
3 4
5 6
8 9
10 11
12 13
15 16
17 18
19 21
22 23
24 25
28 29
30 31
33 34
36 35

PS. Ako su jedne dnevne novine u Srbiji, koje imaju oko 1,5 čitaoca više od Korena, sa posećenosti njihovog sajta, danas kada pišem ove redove, na 194-om mestu, a www.koreni.rs na 506-om i u rasejanju (globalu) te novine na 99.276-oj poziciji a www.koreni.rs na 214.262-oj objavile na njihovoj naslovnoj stranici da premijer Srbije „ima muda“, neće mi niko zameriti što skromno izjavljujem da me zabole ona „stvarčica“ šta vi mislite o onima koji iznose konstruktivnu kritiku.

Popravite rupe…

4 KOMENTARA

  1. Gospođo Jovana nemojte tako! Đilas se još pre dolaska na mesto -kako su to nazivali malobrojni nezavisni mediji- „kradonačolnika“ debelo napljačkao i obogatio. Ovaj mali (namerno pišem malim slovom jer je i kao čovek i kao stručnjak obična minijatura) takođe nije bio naivan dok je muljao sa privatizacijama, ali sa mesta kradonačelnika tek treba da dostigne Đilasovo bogatstvo. A uz malog i bulumenta njegovih lopovskih drugara koje je ustoličio na razna dobroplaćena mesta. Zato -za „sitnice“ kao opravke trotoara nema para jer lopurde pokraše sve! Naravno, ovom narodu tako i treba. Umesto da se dohvate čuvene srpske „govnjive motke“ pa da rasteraju bagru sa vlasti, sve te male i velike, oni ćute i trpe. Da neće i svi oni, kao njihovi daleki pretci pod Turcima, ovu „naslednu“ pošast trpeti sledećih 500 godina? Nedaj Bože!

  2. A tek kave su fasade zgrada u najstrozem centru grada? Malter pada i zimi i leti. Dok neko ne nastrada nece se nista pomaci sa mrtve tacke.

  3. Nije samo ovo bruka sadasnjeg gradonacelnika, covek nista ne radi za bolje Beogradjana. Moze on da pljuje bivseg gradonacelnika Djilasa ali dok je on bio Beograd se gradio. Sramota i bruka.

  4. Nije ovo samo u centru grada, ima ovakvih rupa svuda po Beogradu, i njih bas briga.U pravu ste, vazno je da se gradi Beograd na vodi, da je odrzan, Sajam turizma…i da ne nabrajam vise.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime