5 najbesramnijih podanika srpske politike stvorenih za nekog novog diktatora

1
332

Bliži se trenutak kada će na srpskoj političkoj sceni doi do smene generacija. Sve češće u političkom životu viđamo neke nove likove, koji bi u budućnosti trebalo da vode državu. Uzevši u obzir plejadu koju nam je vladajuća partija do sada predstavila, stiče se utisak da nas ne čeka svetla budućnost, a u ustima ostaje gorak ukus.

Javnost je sa pravom zabrinuta što u prvi plan izbijaju mladi ljudi koji nemaju ni trunke kritičke svesti i građanskog dostojanstva, a jedini čime se ističu je podanički mentalitet, što stvara pogodno tlo za nekog novog diktatora.

Zamislite, probudite se jedno jutro, uključite televizor, a spikerka čita vest kako je Luka Kebara upravo inaugurisan za novog predsednika Srbije. Ubrzo potom, stiže vest da je Nevena Đurić položila zakletvu kao predsednik Vlade Srbije, a Staša Stojanović izabrana za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije. Ana Grozdanović je nova ministarka spoljnih poslova, a Jelena Mihajlović unutrašnjih.

Zastrašujuće, zar ne?!

Luka Kebara

Slika i prilika naprednjačkog podmlatka jeste Luka Kebara, koji se “proslavio” skupštinskim govorima, koji odišu čistim poltronstvom, ulizištvom i svakim odsustvom ličnog i poslaničkog dostojanstva.

Od ovog mlađanog Vučićevog pulena, bukvalno, nismo čuli nijednu suvislu misao, novu ideju, jasan stav o bilo kom pitanju, izuzev pljuvačine po opoziciji koje u parlamentu nema i idolopokloničke ljubavi prema gospodaru.

Kao vrhunac poslaničke delatnosti Kebare jeste oda Vučiću na kineskom jeziku i tvrdnja da je u doba pre 2012. Srbija oskudevala u wc-papiru. Slušali smo, takođe, o “organizovanom kriminalitetu” i gledali kako u ekstazi tapše svom idolu kojeg gleda kao boga.

Zamislite ga jednog dana kako na nekom samitu lidera Evrope ili sveta predstavlja Srbiju.

Nevena Đurić

Ova mlada naprednjakinja dospela je nedavno u žižu javnosti nastupom u emisiji “Reč na reč” na RTS-u. Smesta je dobila naziv stranačkog jastreba, što nije sprečilo samog Vučića da joj uputi salve pohvala.

Da Vas podsetimo:  Šešelj nije osuđen za ratni zločin

Naravno, ono što je drugima sramota, za Vučića je ponos, jer se mlađana Đurićeva isticala neviđenom agresivnošću, bahatošću, primitivizmom i odsustvom elementarnog vaspitanja i obrazovanja.

Pravo lice je pokazala mesec dana kasnije, u istoj emisiji, kada je deklamujući unapred naučen tekst o zloj opoziciji i predobrom Vučiću, u jednom trenutku zaribala i stala, ne mogavši da se seti kako tekst dalje glasi.

Inače, od poslaničke delatnosti Đurićeve pamtimo izjavu da kodeks o ponašanju poslanika nije ranije usvojen zbog opstrukcije opozicionih poslanika, iako SNS godinama ima apsolutnu većinu u najvišem zakonodavnom telu.

Pokušajte sada da zamislite Nevenu Đurić kako kao predsednica Vlade vodi unutrašnju i spoljnu politiku Srbije i kidiše na predstavnike stranih zemalja, urušavajući svaki ugled svoje zemlje.

Staša Stojanović

Bili smo svedoci kako je ova SNS akademka banula na konferenciju za medije predstavnika Narodne stranke u Novom Sadu i bahato prekinula govornike, te preuzela reč. Nije prošlo mnogo, a čestitke joj je uputio lično Aleksandar Vučić.

– Sinoć me pozvao naš predsednik Aleksandar Vučić i čestitao mi na hrabrosti. Verujte mi da nema većeg zadovoljstva i srećnije osobe od mene! On je moj uzor, čovek od koga učim, neko ko mi je broj 1 u svemu. Ponosan na mene, a ja još ponosnija na njega – pohvalila se Stojanovićeva na Tviteru.

Bez imalo blama i stida za izgovorenu reč i primitivne postupke, Staša Stojanović je naprednjačka uzdanica kojoj se smeši budućnost. Ova devojka se savršeno uklapa u društvenu atmosferu koji kreiraju Vučić i njegova ekipa.

I zamislite gospođicu kako vodi zasedanja i zavodi red u ionako već srozanoj Narodnoj skupštini.

Ana Grozdanović

Dotična pulenka Ivice Dačića bila je apsolutno anonimna za široki auditorijum, dok pre dva dana nije isplivao snimak njenog govora na stranačkom skupu u Nišu.

Da Vas podsetimo:  Doneta presuda: Pulmolog Žujović mora da plati epidemiologu Konu zbog povrede časti

Ova mlađana članica GO SPS okupljenim socijalistima je umesto socijalne i društvene pravde, jednakosti i bratstva među ljudima, što bi bilo nekako logično imajući u vidu bar deklarativno levu orijentaciju ove partije, govorila o hrišćanskim katodnim cevima i poluprovodnicima kojima će uzdrmati svetske lidere.

Zabezeknuta javnost se zapitala gde je Dačić našao ovakav um, koji nikog nije ostavio ravnodušnim svojim nastupom.

I onda čovek zamisli kako će jednog dana Grozdanovićeva kao ministarka spoljnih poslovima govoriti na nekoj međunarodnoj konferenciji i predstavljati sve nas.

Jelena Mihajlović

Još jedan biser Ivice Dačića, nagrađen skupštinskim mestom da bi predstavljao dekor i glasačku mašinu, jeste mlađana “reperka” Jelena Mihajlović. Zablistala je ova “socijalistkinja” rep recitovanjem tokom govora koji je pokušala da održi na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine, pa pala u zaborav.

– Kao neko ko dolazi iz branše muzike i umetnosti, malo ću izaći iz formalnih okvira i dopustićete mi par stihova iz pesme iz 1981. godine. U maniru generacije kojoj pripadam, pokušaću da odrepujem – objasnila je mlađana predstavnica naroda u Domu narodne skupštine, koja ništa pametnije nije imala da ponudi svojim vršnjacima koji beže iz zemlje i sastavljaju kraj sa krajem.

No, šta je briga, prima masne skupštinske dnevnice, ne mora mnogo da razmišlja i misli glavom, sve joj je servirano na tacni, njeno je samo da pritisne odgovarajući taster i to je to. U međuvremenu može i da uveseli kolege nekom novom rep tačkom.

I zamislite kakvo bi veselje bilo u MUP-u kada bi Mihajlovićeva stala na njegovo čelo.

https://luftika.rs/

1 KOMENTAR

  1. Procitah ovo i sve mislim da je to bio neki moj horor san. Da li je moguce da na jednom mestu bude ovoliko debila, kretena, glupana? Nije cudo sto smo vec stigli do samog dna ali plasim se da ce nas ova garnitura naprednjaka poslati i u sam pakao.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime