Božović: Tužilaštvo da ne okreće glavu od Savamale

1
1148

Šef odborničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Beograda Balša Božović kaže za KRIK da tužilaštvo u slučaju Savamala ne sme da okreće glavu od problema, jer time krši zakon.

Balša-Božović-1025x480
Balša Božović

Božović je upozorio da je tužilaštvo dužno da bude odgovorno i da radi svoj posao.

„Tužilaštvo mora da pozove Aleksandra Vučića i da ispita njegova saznanja o Savamali, pošto je on očigledno jedini koji zna“, rekao je Božović za KRIK. „Ovo prevazilazi političku odgovornost, zato mora da postoji krivična odgovornost, a na kraju i sudski epilog.“

Osvrćući se na intervju Marije Mali za KRIK u kome je rekla da je njen bivši suprug Siniša Mali organizovao bespravno rušenje u Savamali, Božović kaže da gradonačelnik Beograda treba ili da podnese ostavku ili da se u gradu raspišu izbori.

On napominje da je svaka sednica gradske skupštine počinjala predlogom DS-a da se u dnevni red uvrsti tačka rasprave o Savamali ili da se sazove posebna sednica, što do sada nije učinjeno.

„Na razne načine smo pokušavali institucionalno da to pitanje stavimo u dnevni red jer ono interesuje građane.“

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević odbio je juče da odgovori na pitanje KRIK-a da li će skupština zakazati raspravu o utvrđivanju odgovornosti u slučaju rušenja u Savamali.

Podsećamo, nakon pisanja KRIK-a da se Siniša Mali pohvalio bivšoj supruzi Mariji kako je organizovao rušenje u Savamali i rekao kako su „došli ljudi usred noći i malo tamo nešto polupali“.

Komentarišući njene navode, premijer Aleksandar Vučić rekao je da će Siniša Mali „teško ostati na mestu gradonačelnika“, ali da neće biti smenjen.

Dragana Pećo

www.krik.rs

1 KOMENTAR

  1. a vi ste kao nešta drugo,potpuno ste isti.šta bi sa onom vašom reformom sudstva,sa onom malovićkom,vi se komunisti ničega ne stiditete,od postojanja.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime