A gde je Toma?

1
1220
Nikolic-u-Ubu
Nikolić u Ubu

To nam kaže predsednik koji je u vreme poplava, kad se ujedinio narod, pekao rakiju okretao ražanj i dočekivao goste u Bajčetini! Kaže da su mediji danima pozivali na evakuaciju pre poplave, pa kako to da nije ni čuo ni pročitao baš nijedan stanovnik Obrenovca?!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Obrenovcu da su poplave koje su pogodile Srbiju primer “kako su se država i građani ujedinili u jednoj situaciji”, da je država dobro reagovala, ali da mora da se pripremi za eventualne buduće situacije.
– Veliki nauk, veliko iskustvo, na žalost, stečeno na svom primeru. Opomena za budućnost da ovo može da se desi. Ne toliko opomena državi – država se izvanredno snašla, vlada je besprekorno obavila svoj posao, posebno ovi ljudi koji su bili ovde na terenu – rekao je Nikolić RTS-u.

Predsednik je dodao da je “za građane velika opomena”.

– Ako smo ih svi molili, upućivali apele preko svih medija da se evakuišu i da poslušaju – danas su valjda shvatili da bismo da je samo bilo malo više saradnje, izbegli ljudske žrtve – rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, materijalne žrtve ne mogu da se izbegnu, ali mogu da se poprave, ali ljudske žrtve mogu da se izbegnu, ali ne mogu da se poprave.

– I u tome je sva razlika i sva nauka posle ove poplave – rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je obišao Obrenovac, koji je najviše stradao u katastrofalnim poplavama, i dopremio 15 vozila sa konzerviranom hranom, hranom za bebe, pelenama i vodom, naveo je RTS.

Dok se Srbija davila, Nikolić pekao rakiju

Da Vas podsetimo:  Batut: Dijabetes peti vodeći uzrok umiranja u Srbiji

Predsednik Tomislav Nikolić uz rakiju i pečenje proveo je vikend u Bajčetini dok je Srbija plivala u vodi, saznaje „Blic“. Ali to želi da sakrije.
Kako nam je otkrio jedan od saradnika predsednika, Nikolić je još u petak po podne stigao u Bajčetinu.

– U subotu od ranog jutra je pekao rakiju „tomovaču“, a u nedelju je bilo posebno slavlje jer je imao neke vrlo važne goste. Ražanj se pušio tokom čitavog jutra – otkriva naš izvor.

Ovu informaciju proverili smo u Predsedništvu Srbije. Za savetnicu predsednika Stanislavu Pak imali smo samo dva pitanja: gde je predsednik bio prošlog vikenda? Šta je predsednik radio prošlog vikenda. Evo odgovora:

– Vaša pitanja su nastavak kampanje protiv predsednika, koju vodite čak i u vreme katastrofalne nesreće koja je zadesila Srbiju. Predsednik je u subotu bio u diplomatskoj komunikaciji sa šefovima država Slovenije, RS, Belorusije i Azerbejdžana, što direktno što preko kabineta. Istovremeno je koordinirao aktivnosti oko prikupljanja humanitarne pomoći ugroženim područjima. Pomoć je ugroženima stigla u ponedeljak u vidu 27 šlepera ukupne vrednosti veće od 400.000 evra. A u utorak je stigla pomoć iz Azerbejdžana kao realizacija dogovora dva predsednika. U nedelju je predsednik bio domaćin najbližem saradniku šeika koji je obećao pomoć od 10 miliona evra – kaže Stanislava Pak.

Ali, i dalje nema odgovora gde je bio predsednik bio prošlog vikenda. Međutim, nije samo „tendenciozni ‘Blic‘“ tražio predsednika. Na društvenim mrežama građani su postavljali isto pitanje jer je bilo očigledno da Nikolića nema, a poplave uništavaju gradove. Tako je grupa volontera kod beogradskog ušća ispisala vrećama punim peska: „Gde je Toma?“

Predsednik je u ponedeljak odneo pomoć u Krupanj.

Vožd

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime