A gde su vitamini?

0
1258

Pompezna najava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da će svim penzionerima u Srbiji podeliti paket vitamina (koji su neophodni za prevenciju kovida) ostala je samo najava. Penzioneri su se krajem godine obradovali jednokratnoj pomoći od 5.000 dinara a sad se već nadaju i narednoj koju je predsednik najavio pre par dana gostujući na Prvoj televiziji. Iako je država penzionere pred Novu godinu “nagradila” sa po 5.000 dinara, već od 1. januara,  taj novac im je “izbijen” iz novčanika silnim poskupljenjima. A ova priča oko vitamina mi miriše na to da na taj način lobiraju kod penzionera kako bi se što više njih vakcinisalo.

Vakcinacija uveliko traje u Srbiji, a ono što je možda interesantno da u većini redova koje možemo videti upravo stoje penzioneri. Da li zato što se oni ne boje ovakvih i onakvih priča o vakcini ili zato što oni imaju prednost. Svakako država sve poziva da se vakcinišu, pa zašto onda predsednik nije pozvao nadležne da te pakete sa vitaminima koji su potrebni za imunitet podele svim građanima.

Foto: printscreen

Gde je caka, zašto penzioneri imaju prednost u svemu. Pomoć tokom vandrednog stanja, pomoć pred Novu godinu, povećanje penzije, uplata penzije svakoga 10.i 25. u mesecu a ostali građani kako se snađu.

Nije fer prema nezaposlenima, prema ljudima koji su usled ove kovid krize ostali bez posla pa i tim nezaposlenim građanima trebaju vitamini. Da li oni koji su otišli na biro u vreme kovida i primaju u proseku 12.000 dinara mogu da prežive ceo mesec, plate dažbine, obuku se i još da kupe vitamine. Ma o tome samo mogu da sanjaju.

Da li mame koje po par meseci nisu primile trudničku nadoknadu mogu da kupe vitamine. Da li porodilje koje su radile manje od 18 meseci i primaju po hiljadu ili dve hiljade dinara mogu da kupe vitamine za dobar imunitete, ne nikako.

Da Vas podsetimo:  Od Vladete do Dobrice

Da li vi gospodine predsedniče razmišljate kad radite ovakve stvari, ko vas to pogrešno informiše i usmerava. Zašto se ne pozabavite ostalim gladnim građanima ove zemlje, nego samo penzionerima. I opet moram da kažem da neko ne pomisli nešto loše, nemam ništa protiv penzionera imamo i mi jednog u kući ali i mi ostali imamo neke potrebe i ako nismo još stigli do penzije a ko zna i da li ćemo stići.

I vi tražite našu podršku gospodine predsedniče. E to neće moći ne pripadam ni jednoj stranci ali vas neću podržati. Zato što ništa niste uradili za trudnice, još vaš ministar iste naziva koleteralna šteta, za porodilje koje će imati manja primanja, za ljude koji su usred kovid krize ostali bez posla. A vitamine podelite penzionerima ali imajte na umu da se i mi svi ostali bojimo kovida i da su i nama potrebni isti. A na našu podršku na narednim izborima ne računajte.

Ivana Jovanović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime