A od Vučića, koma

0
823

Najvažnija vest kaže i veli da je Lukašenko u Belorusiji dobio peti predsednički mandat, osvojio 83, koma još posto glasova. Šta Vučić čeka, ako ima neke dileme oko raspisivanja izbora, tome je kraj. Zar on, koji najbolji u istoriji, treba da se zadovolji sa 56 posto podrške? Uostalom, ko su taj Lukašenko i Belorusija? Zato, dosta priče, treba već jednom preći sa reči na dela: Vučiću ajmo po još jedan rekord, teraj do kome! Komiranom narodu i sleduje koma rezultat. Dakle, da se sačeka sa vatromet.

355587054509670
Aleksandar Vučić / Foto: FoNet

Ako se letimično, da se ne kaže ovlaš, pogledaju samo poslednji Vučić koma rezultati, belodano je da je sve spremno za jednu veliku i grande Vučić koma pobedu. Odnekud, ali totalno neprovereno, i na svu ovu štednju, javljeno da Vučić gospodin troškove svog kabineta povećao za cirka 14,5 miliona dinara. Vest i snebivanje se nisu ni ohladili stig’o valjan demanti, Vučić gospodin gospodski odgovorio da njegov kabinet godišnje košta točno 35,2 miliona, te da je to najjevtiniji premijerski kabinet u istoriji. Tačka.

Javio se i decenijski drug, plus kućni prijatelj, Vučić gospodina zaveden pod Vulin, koji istorijski objavio da se 5. oktobra nije dogodilo ništa veličanstveno, da to ne bila nikakva revolucija, nego da je to samo doprinelo da se on vrati na scenu, i nastavi da se bori. U toj borbi Vulin uzeo javno pita Kućnog prijatelja, dokle će trpi Kori Udovički u Vladi, kad su od njene porodice došli napadi kojima je Vučić bio izložen prilikom posete SAD, gde su ga dočekali sa pokušajem nameštenih demonstracija.

Se podsetimo, gospodin Vulin podsetio na slučaj Prisluškivanja, po kome je, naravno navodno, kum Vučić gospodina, gospodin Petrović, koji vele ima sedam hidroelektrana, tražio silni mito od firme koju zastupa Udovički sestra. Vučić gospodin, poradi toga, rek’o da se neće stati, dok se ne utvrdi da li je neko tražio pare, ili je neko lagao. Organi još u dilemi, da se samo doda da SNS skupštinska većina odbila predlog DS da se zbog ovaj slučaj formira anketni odbor. Na sve ministarka Kori profesionalno objavila da jasno da ima podršku premijera, te da je njena sestra jedno ljudsko biće, a ona drugo ljudsko biće, a da su obe profesionalci. Prozivanje Vulina će prevazići, jerbo, oboje su profesionalci.

Da Vas podsetimo:  "Ovo je krah nacije, decu nam leče starlete i Mitrović"

Već se zna da Nikolić gospodin dobio Povelju zahvalnosti od Filološkog fakulteta. Umesto svojim sabranim delima, Nikolić uzvratio rečima da fakultet razvija važnu delatnost za državu, te da diplomce tog Fakulteta sreće u svim ambasadama Srbije u svetu… Da se doda da Nikolić gospodin državnički odbio da, po zahtevu Zaštitnika građana, razreši direktora VBA, jerbo isti, na predlog Ministarstva odbrane, unapređen. Kad se javio Ombudsman, Predsednik svih građana uzvratio da je ovaj pogrešio u proceduri. Eto kakav nam je Ombudsman, pade na proceduri.

U međuvremenu Vučić pustio u Smederevu Drugu visoku peć. Da se skrati, Željezara će praviti novih 400 miliona evra, to je rast za celu Srbiju, u toku pregovori sa partnerom iz Kine, koji će dati najmanje 300 miliona evra, tek to će biti novi život za celu Srbiju, a kad Željezara nađe strasteškog partnera, a to će biti uskoro, prirediće se najveći vatromet u Srbiji… Da se ova vest produži sa informacijom da, uprkos zahtevu Poverenika za infomacije, detalji Ugovora o upravljanju Željezarom još nisu poznati.

Evo još lepih vesti, Srbija, u rezultatski apsolutno nevažnoj utakmici, gde igra bila nikakva, pobedila Albaniju u Elbasanu. No, kao da su se fudbaleri popeli na krov sveta, veliku pobedu čestit’o Vučić, čestit’o Nikolić. Vučić to uradio i lično, tom prilikom obeć’o da će Vlada izdvojiti 150 miliona evra da fudbalska reprezentacija dobije Nacionalni stadion, koji će biti najbolji u regionu.

Još jedna vest, koja zaslužuje poseban pasus, Vlada, na to zasedanje, donela odluku da se objavi oglas, u Engleske novine, da je Brezovica naša. Znači, oglasi su nova strategija, crvena linija od koje nećemo odstupiti.

Da Vas podsetimo:  Grupa ekologa popisala preko 100 divljih deponija u Nišu, najviše ih ima na Paliluli

Za kraj da se veli da Srbija ima najmanju prosečnu platu od svih exju republika, točno 326, koma 42 evra. I da se veli da Vikipedija veli da je Koma potpuno odsustvo svesti, koje liči na dubok san. Još da se veli da Pekić zapis’o: Demokratija statistički izjednačuje glupost sa razumom, a idiotima, samo ako ih je dovoljno, dopušta da upravljaju svetom. Evo i „snikers“ misli sa društvenih mreža: Nikako da shvatim zašto toliko ljudi podržava Vučića, a onda vidim reklamu – Kad si gladan, nisi sav svoj!

Dragan Todorović (novinar nedeljnika „Vreme“)

Istinomer

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime