A, onda je Alek rekao malom Perici…

0
944

s1-300x202Prema rečima premijera Srbija je trenutno toliko poštovana u svetu da sa našim pasošem možete da podižete lovu s bakomata i ako nemate ni filera na računu, a govorka se i da prostitutke širom EU daju dvadeset odsto popusta na usluge čim čuju „bre“, vrišteću u ekstazi: „Jao, majko mila, neprijatno mi je koliko nam dobro ide“…

Evo, baš se na današnjoj konferenciji za štampu, koje obično saziva da bi slušao sebe, prmijer je „izrazio žaljenje“ što ni na jednoj zapadnoj amabasadi zastava nije bila spuštena na pola koplja tokom dana žalosti (što, inače, protokol i ljudskost nalažu), ali verovatno je to učinjeno iz predostrožnosti kako Šešelj ne bi uspeo da dohvati koju i spali, jer kad se on uhvati benzina i upaljača ne staje dok i po Batajnici ne spali otirače komšijama!

Šalu na stranu, spustili bi oni zastave na pola koplja, naravno, ali ko će po ovim vrućinama da se hvata za vreo čekrk, a i nije im jasna ta naša opsednutost mrtvima, k’o da smo neka sekta, Bože me oprosti?!

Mislim, ipak je onaj živi deo Srbije taj koji je toliko poštovan u svetu, ne ide u paketu da poštuju i grobove jer nigde u Briselskom sporazumu i ostalim vicevima o Perici nije pomenuto da su i postradali deo procesa pridruživanja EU, a i ne ide da u Evropu unosimo ilovaču na đonovima, realno, mada kad puzite đonovi i nisu naročit problem, no…

Naravno, koliko smo, bezmalo do imbecilnosti, poštovani u svetu svedoči i slučaj Olivera Ivanovića, čoveka koji se u uz sve garancije Vlade Srbije nalazi u Euleksovom pritvoru godinu i po dana!

Toliko smo poštovani da ljudi jednostavno ne žele da ga puste da se brani sa slobode, jer sloboda više nije ista kao dana kad je uhapšen, odmakla je na evropskom putu, ispunila je toliko uslova, miriše i izgleda drugačije pa postoji realna opasnost da se Ivanović jednostavno ne bi snašao u njoj, isprepadao bi se kao zaglavljen u liftu, tražio da ga vrate nazad u ćeliju i zamolio da Vlada Srbije više ne daje nikakve garancije- možda mu se to računa kao otežavajuća okolnost?!

Da Vas podsetimo:  Jedna majka: Vučiću, evo zašto sam na ulicu sa narodom mojim

Albance, naravno, daleko manje poštuju, ako uopšte i poštuju?

Kako na nekom aerodromu zadrže Haradinaja, Tačija il’ Čekua tako sa gnušanjem odbiju da ih pritvore i postupe po našoj poternici, ne želeći da urušavaju ugled Srbije svrstavajući ih u isti koš sa našim pritvorenicima!

Jednostavno, dok je naših u njihovim pritvorima Albanci neće imati tu privilegiju da robijaju, pa nek se ljute koliko hoće i žale kome god!

Jel tako bilo i sa Naserom Orićem? Jeste! Uhapsili ga, izručili BiH uz racionalno objašnjenje Srbiji koju toliko poštuju: „Šta će vam, bre, takav ološ, pa mi smo vam prijatelji, a prijatelji ne šalju takav šljam na kućnu adresu jedni drugima! Evo, tražite nekog finog, kulturnog, uglađenog, obrijanog i mirišljavog gospodina i odmah vam šaljemo“!

Ruku na srce, kad već pomenuh garancije vlade, verujte da bih se lično držao za rešetke i priznao ubistvo Ramzesa drugog ako za moju slobodu treba da garantuju: Vulin, Stefanović, Gašić, Lončar, Ilić, Verbić, Selaković i resto ekipe iz buregdžinice- Nemanjina 11!

Ne, ne, poštovanje iznad svega i toliki ugled da majke po svetu kunu ćerke ako se ne udaju za nekog iz Srbije, pa još ako je naprednjak, inače bi pokliči iz Zagreba i Knina: „Ubi, ubi, ubi Srbina“ i „Srbe na vrbe“ ostali bez osude međunarodne zajednice!

Kako to mislite pa ostali su?!

Nisu, taman posla, oglasilo se nekoliko međunarodnih udruženja zelenih stajuću u zaštitu vrba, uz oštru kritiku upućenu Hrvatskoj: „Ostavite drveće na miru, imate li nekakve bandere ili kandelabre za te Srbe, aman“!

Da zaključimo- premijer je apsolutno u pravu! Evo sad idem s pasošem do prodavnice! Ako u inostranstvu može da se podiže s bankomata, sigurno može i ovde da se plati hleb, jogurt i 100 grama parizera s njim, jel da?..

Da Vas podsetimo:  Imati i ne mati, morati i ne morati

Mihailo Medenica

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime