A Vi, kao, ne biste nikoga da nabodete?

1
1023
Foto: pixabay.com

U prethodnih par nedelja u Srbiji se desilo nekoliko najužasnijih događaja koji se mogu odigrati u državi koja nije u ratu. Neki od tih događaja obišli su Srbiju u par minuta zahvaljujući snimcima telefonima i dokazali koliko se tehnološki napredovalo, ali i koliko je duboka kriza društva u zemlji u kojoj živimo.

Da li ste svesni da živimo u zemlji u kojoj je ogromna većina iskazala simpatije i podršku ženi koja je nokautirala drugu ženu koja je pritom imala i uniformu i obavljala službenu dužnost? Simpatično ili ne, opravdano ili ne – ovo je bilo nasilje!

Bez želje da ulazimo u identitet i motive učesnica sukoba, bez obzira da li su članice SNS, kao što se priča, možemo li da se složimo oko činjenice da je kompletan događaj, uz ono što je usledilo, zastrašujuć? Žena nokautira drugu ženu, a javno mnjenje to zdušno i oduševljeno u ogromnoj većini reakcija na portalima gde se snimak i pojavio – podrži.

Komunalna policajka završila je u nesvesti, žena koja ju je nokautirala uz najjeziviji povik na svetu „Pusti me, imam malu decu!“ ima, zavisno od raspleta političkih previranja i sukoba, ozbiljne izglede da postane novi Žikica Jovanović Španac, a mi ostajemo zanemeli i sa pitanjem koje možda dosad niste sebi nametnuli: koliko smo to kao društvo propali i izvitoperili se kada se ovaj događaj slavi, uveličava i prepričava?

Koliko su na naš društveni simpatički i parasimpatički sistem uticali degenerički stanovnici svakojakih farmi koji 24 sata opsedaju nacionalne frekvence, sa predvodnikom u liku svinjolikog malinara koji je nesrećnu sapatnicu na farmi tukao štakom usred dana u živom prenosu? Koliko smo sistem vrednosti izvitoperili dejstvom iskeženih grimasa urednika novinoidnih fekalija koji u nedostatku ideje koga više da vređaju u potpunoj razuzdanosti udaraju po svojim ministrima? Da li smo svesni da nam čovek koji traži da se u ovoj zemlji pita za sve, svojom višesatnom svakodnevnom neurozom na TV ekranima, konflikt čini legitimnim načinom komunikacije?

1 KOMENTAR

  1. Baba Stojanka i ova zena na pijaci, su nam pokazale kako treba i kako jedino moze sa ovom bagrom. Drugog nacina vise nema. Nasilje je ovo sto nam rade vec decenijama, a ovo je samo odgovor.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime