A ZAR MI IMAMO PREDSEDNIKA REPUBLIKE?

0
104
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)

Najnovija (ako je još) „afera“ sa Vidojkovićevim pominjanjem Vučićeve majke na vrlo ružan način, normalno je izazvala osuđivanje i skandalizovanje. U kome praktično nije primećeno izvinjavanje direktno, i razjašnjavanje indirektno umešanih. Optuženih bez bilo kakvog dokaza! Kao ni neobično, a drugde obično, podsećanje nekog ko se u to razume, da Vučić može privatno da tuži Vidojkovića.

Neobično i obično, zbog par stvari. Prva, po čemu je osim po slovu Ustava (stalni ukras na mačkovom repu), Vučić predsednik Republike? Tako da Vidojkovića treba goniti službeno? Radi li on ikad, što predsedniku sleduje po Ustavu? Drugo, da li se ikad seti da je svaki Predsednik, uključujući i „bravara“ i „grobara“, i ako nije nazivan ocem nacije, predsednik svih građana? Dužan da oličava jedinstvo države i radi na njemu, smanjujući normalne razlike i tenzije? Gde mu je to, recimo, u odbranama i pohvalama ponašanja članice svoje stranke, u emisiji „Reč na reč“? Koja nije vređala samo političku protivnicu, nego i ono što je bila dužna da poštuje – druga dva učesnika, voditelja, „državnu televiziju“? I što je najvažnije, na početku emisije izgovorena pravila emisije!

Nema potrebe da se Angelini Vučić, koja nije učesnik u političkom životu i njegovim prljavštinama, izvinjava još neko pored Vidojkovića, koji je na ružan način, a bez potrebe uvlači u taj život. Ostali mogu da izražavaju žaljenje što joj se to desilo, ali i što će se ko zna šta sve ružno, dalje dešavati. I što nemamo istinskog Predsednika, oličenje države! On se ne mora voleti, ali se treba poštovati kao predsednik svih građana… Na ponašanje privatnog i partijskog lica, kome nije zazor da se na konferenciji za medije svađa sa „njihovim“ novinarom, a „svome“ ide na porodično veselje, koji jednog Bjelogrlića javno, a Svetlanu Bojković (i ko zna koga sve i ne samo iz reda glumaca) svrsta u „pesudo elitu“, normalno sledi reakcija različitih privatnih i partijskih lica.

Da Vas podsetimo:  Alimpić: Nekad se to zvalo „kolonijalizam“, sad se to zove „strani investitor”

Ako neku smatra uvredljivom, sledi njegova privatna tužba. Reakcija onih koji se s njim slažu je nepotrebna demonstracija odanosti (u koju niko ne sumnja), ali i poziv na upoređivanje otvorenog i prikrivenog psovanja (Vesna Rakić-Vodinelić). Izliva nemoćnog jeda, i „poziva na akciju!“.

https://www.kolubarske.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime