Adem Ljajić – reprezentativac Sandžaka!?

0
2715

2014-04-07_010302Novi Pazar – U intervjuu za “Korijere dela Sera”, osim što je Behrami predstavljen kao reprezentativac države Kosovo, pored imena povratnika u reprezentaciju Srbije Adema Ljajića stoji reprezentacija Sandžak

Trener Sampdorije i bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović imao je priliku da čuje izbor novinara italijanskog lista “Korijere dela Sera” kako bi danas izgledao sastav Jugoslavije koja bi igrala na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Novinar je “izveo” narednih 11  igrača: Handanovič (Slovenija), Ivanović (Srbija), Nastasić (Srbija), Savić (Crna Gora), Kolarov (Srbija), Behrami (naveden kao reprezentativac države Kosovo), Pjanić (BiH), Modrić (Hrvatska), Pandev (Makedonija), Džeko (BiH) i Ljajić (Sandžak).

Predsednik saveza bivše države bi bio Dejan Savićević, a selektor Mihajlović, koji je imao zamerke na ovaj spisak.

– Meni bi igrao Mateo Kovačić, a ne Luka Modrić. Nedostaju vam neki igrači poput Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića. Ivanovića sam želeo da dovedem u Inter dok je još bio u OFK Beogradu i dok je bio jeftin. Trebalo bi pronaći pravi model igre koji bi im odgovarao – rekao je Mihajlović.

U orginalnom tekstu, osim što je Behrami naveden kao igrač države Kosovo, posebno zapanjuje činjenica da je Adem Ljajić, rodom iz Novog Pazara, predstavljen kao igrač Sandžaka!

Podsetimo, Ljajić nije bio u reprezentaciji dok je Mihajlović bio selektor, jer je prekršio kodeks koji podrazumeva pevanje himne “Bože pravde”, a koju Ljajić, koji je muslimanske veroispovesti, nije želeo da peva. Po dolasku Ljubinka Drulovića na funkciju v.d. selektora A tima, Ljajić se vratio u reprezentaciju na prijateljskom meču sa Irskom početkom marta.

Trener Sampdorije je istakao da će na Mundijalu navijati za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

– Preživeo sam dva rata i sada je tome kraj. Moramo da gledamo napred. U tom slučaju posle Drugog svetskog rata niko ne bi trebalo da igra protiv Nemačke. Naravno, neke stvari ne smemo da zaboravimo, ali ne smemo dozvoliti da nam prošlost pokvari budućnost – rekao je Mihajlović

Naslovna nova

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime