Afera eksponati! Bačene ljudske kosti na deponiju iz muzeja Bačke Palanke!

0
944
Dragan Bozalo / Foto: printscreen

U sredu, 23. septembra, predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke, Dragan Bozalo sazvao je konferenciju za novinare u okviru koje je detaljno objasnio zbog čega SRS želi smenu direktorke Kulturnog centra Bačka Palanka, Olje Nađ.

Bozalo je rekao da je Srpska radikalna stranka saznala u prvoj polovini marta da su bačene ljudske kosti na deponiju i druge vredne stvari. Prema rečima Bozala, nadležni u opštini nisu reagovali.

Sa druge strane, u izveštaju komisije Muzeja Vojvodine za svaki od spornih predmeta koji su se našli na fotografijama, navodi se objašnjenje i navodi se da u radu Muzeja i direktorke Olje Nađ nije bilo nepravilnosti u radu.

Prema rečima direktorke Kulturnog centra Olje Nađ otpisane su knjige koje su držane u neadekvatnim uslovima, s’ tim da je arhiva pokojnog bačkopalanačkog umetnika Željka Drljače popisana i na mestu.

– Za kosti za koje me pitate konstatovano je da se ne nalaze u knjizi ulaza, da se ne nalaze ni na kakvom stanju, ni u kakvom inventaru muzeja i da im se apsolutno ne zna poreklo – rekla je Olja Nađ.

Srpska radikalna stranka je predložila smenu direktorke Kulturnog centra Olje Nađ sa priloženim fotografijama koje nisu prijatne za gledanje, na kojima se vide ljudske kosti i ostali predmeti koji su bačeni.

Foto: printscreen

Bozalo smatra da je nedopustivo da ljudske kosti budu bačene na takav način.

Četvoročlana komisija muzeja utvrdila je da nije bilo nikakvih propusta u poslovanju muzeja.

Foto: printscreen

Postavlja se pitalje: Da li jedan direktor Kulturnog centra sme da dozvoli da se bacaju tek tako ljudske kosti na deponiju? Ostaje nam da saznamo.

Izvor: Srpska stvar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime