Agencija: Vlada da smeni Parlića

0
1101

Zato što nije prijavio da je postavljen i za člana Nadzornog odbora JP „Stara planina“, Agencija za borbu protiv korupcije odlučila da Urošu Parliću, direktoru Turističke organizacije Niša, nova funkcija prestaje „po sili zakona“.

Iz Agencije za borbu protiv korupcije navode da Vlada ima obavezu da Parlića smeni u roku od 8 dana od prijema ove odluke.

490x370_Uros-Parlic
Uroš Parlić

Međutim, zasada nije izvesno da li će se i kada to desiti.

Naime, Agencija je tek pre nekoliko dana dobila potvrdu da je Parlić primio ovu odluku iako je ona bila doneta još 19. novembra.

Kako je pojašnjeno novinarima Južnih vesti, Agencija je nekoliko puta pokušavala da mu uruči odluku i na kraju mu je poslala preko Turističke organizacije Niša, gde je Parlić direktor.

Trenutno nije poznato da li će se Parlić žaliti na ovu odluku, pa time ni kada bi ona mogla da postane pravosnažna.

Podsetimo, Uroš Parlić, koji je za V.D. direktora TON imenovan nakon promene lokalne vlasti u Nišu septembra 2012. godine, od jula 2013. je istovremeno i član Nadzornog odbora JP „Stara planina“.

Pored toga, na šta su Južne vesti tada ukazale, i samo Parlićevo imenovanje je bilo sporno. Problem je što član Nadzornog odbora javnog preduzeća mora imati završen fakultet, dok je Parlić završio samo Višu ekonomsku školu, zbog čega je i u odluci Vlade potpisan kao „ekonomista“.

Identičan problem je bio i sa njegovim postavljanjem na čelo Turističke organizacije Niš, po čijem Statutu je direktor morao da ima završen fakultet. Međutim, ubrzo nakon što je Parlić postavljen za v. d. direktora, Upravni odbor je predložio da se Statut izmeni i da se omogući da direktor ima i samo završenu višu školu.

Da Vas podsetimo:  Optužio žene da su krive zbog porasta broja zaraženih koronom

Iako tvrdi da nije član SNS, Parlića je na funkcije predlagala upravo ta stranka.
Obaveze, obaveze…

Osim što obavlja ove dve javne funkcije, Uroš Parlić je trenutno i predsednik gradskog Saveta za revitalizaciju niške Tvrđave, a od marta 2013. godine je i na mestu potpredsednika Košarkaškog kluba Konstantin.

Pored toga, pre desetak dana je izabran i za predsednika Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.

Inače, obavljajući tu funkciju on automatski postaje i član Skupštine Košarkaškog saveza Srbije (KSS), a 21. februara će biti poznato i da li će biti izabran za člana Upravnog odbora KSS – jer je predložen i za tu funkciju.

Predrag Blagojević

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime