Agim Čeku: Vučić će priznati Kosovo!

1
1515

Ovo se nije desilo ni Zoranu Đinđiću – jedan od najvećih krvoloka srpskog naroda ima simpatije za rad Aleksandra Vučića. Nad činjenicom da Vučićevu politiku podržava Agim Čeku treba svi da se zamislimo.

U 152. emisiji Slobodno srpski gostovao je „ministar Kosovskih bezbednosnih snaga i bivši premijer“ Kosova Agim Čeku. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da Briselski sporazum pozitivno doprinosi bezbednosti na Kosovu i u celom regionu, baš kao i proces „prerastanja“ Kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage, odnosno kosovsku vojsku, „čime će se zaokružiti puna nezavisnost, a Kosovo izgledati i funkcionisati kao i sve druge zemlje u regionu“.

Učešće Srba sa severa Kosova na lokalnim izborima i stvaranje lokalnih vlasti po kosovskom zakonu Čeku vidi kao integraciju severa u ustavno pravni poredak Kosova, a srpske zajednice u kosovsko društvo, uz očuvanje njenog nacionalnog identiteta. Međutim, za normalizaciju odnosa između Prištine i Beograda neophodna je promena Ustava, po kojem je Kosovo deo teritorije Srbije. Kaže da veruje sadašnjoj vlasti da vodi Srbiju ka Evropi, što je dobro jer se „znaju evropski standardi, znaju se evropske vrednosti i zna se s kojim će se pitanjem Srbija suočiti dan uoči ulaska u Evropsku Uniju, a to je priznanje nezavisnosti Kosova“, rekao je Čeku. On veruje da će taj potez povući Aleksandar Vučić, koji, po rečima Čekua, ima snage, odlučnosti i viziju da Srbiju reformiše, a prvi korak na tom putu trebalo bi da bude da se Srbija distancira od svoje prošlosti i okrene budućnosti.

Izvor: NSPM

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

  1. Nismo trebali Agima da nam to kaže. To smo znali odavno jer
    Vučić igra kako SAD i Nemačka narede.On bi, verovatno, zarad ulaska u bankrotnu EU prodao i oca, i majku i sve najrođenije a kamoli Srbe u Kosmetu. Sledeća prodaja se već nazire: Biće to Pčinjska oblast, pa onda Sandžak, a ako ga za 4 godine, bolje bi bilo što pre, Srbi ne isteraju g….om motkom sa vlasi, prodaće i Srpski Sandžak. Živi bili pa videli!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime