Ako laže koza, ne laže rog, ili

Da li je samo Vučić umislio da je Bog?

3
1704

upitnikNekoliko minuta pre kraja emisije ”Upitnik”, emitovane na RTS-u 28 aprila 2015. urednik i voditelj emisije gospođa Olivera Jovićević obratila se gostima za njihov kratak završni komentar. Posle ministra u vladi republike Srbije, gospodina Antića, kome se prvo obratila, voditeljka počinje sa postavljanjem pitanja Pajtiću. Ovaj redosled nije se svideo ministru policije i predstavniku SNS, koji prekida voditeljku i počinje da govori, a ne preziva se Pajtić kome je pitanje bilo upućeno. Njegovo mišljenje je da je on najmanje govorio i tvrdi da je SNS sprečena u tome, a da on samo želi da odgovori na nečija pitanja i nečije optužbe. Vidljivo ljut zbog takvog tretmana RTS-a u odnosu na njegovu stranku, gospodin Ministar ljutito izgovara i sledeće, neverovatne reči:

”Ako vam ne treba predstavnik srpske napredne stranke, nemojte da nas pozivate”.

Na pitanje gospođe Jovićević da objasni na šta je konkretno mislio kada je izgovorio i ovu neosnovanu i nelogičnu rečenicu, Stefanović odgovara:

”Kada imam priliku da objasnim nešto u vezi politike vlade, tada imaju priliku da govore svi drugi osim mene…”

Interesantno da je ovo rekao čovek koji je najduže govorio u emisiji i koji je skoro uvek (ne baš uvek ali skoro uvek) prekidao gospodina Pajtića kada je ovaj hteo da učini isto, odnosno da kao predstavnik opozicije iznese činjenice i objasni izrečeno, da pokaže dokaze o neistinama i neaktivnosti vlade Srbije.

Gledaocima emisije nameće se utisak da je Stefanović, kao ministar policije i kao predstavnik SNS, navikao da u Srbiji medije izveštavaju šta Srpska napredna stranka želi. Možda što je i pendrek i rog u njihovim rukama, ćute o ovom velikom problemu i samih medija i srpskog društva u celini.

Rukovođen narodnom izrekom, ”Ako laže koza, ne laže rog”, autor ovog teksta se potrudio da potraži istinu u brojkama, a ta istina izgleda ovako:

Da Vas podsetimo:  Srbija i Mađarska se dogovorile o izgradnji naftovoda za spajanje sa „Družbom“

Voditeljka, gospođa Olivera Jovićević je za najavu, postavljena pitanja i pokušaje da učesnike zamoli da ne upadaju jedni drugima u reč i da ne govore istovremeno, jer gledaoci ništa ne razumeju šta izgovaraju, činila je to 8 minuta i 24 sekunde. Voditelj i urednik emisije ”Upitnik” imala je samo jednu grešku. Pokušavala je bezbroj puta da zaustavi Stefanovića i Pajtića u njihovoj sramoti kada su istovremeno pričali svako za sebe i to je činila molbom i rečima: ”Molim vas, molim vas gospodo…”. Ovde nikako nije bilo mesta reči ”gospodo”.

Ministar u vladi Srbije, gospodin Aleksandar Antić, ukupno je govorio 10 minuta i 22 sekunde i nikome nije upadao u reč, ili govorio istovremeno kada neko drugi od učesnika odgovara na pitanje koje mu je postavila voditeljka.

Ministar policije i predstavnik Srpske napredne stranke, Nebojsa Stefanović, govorio je 24 minuta i 05 sekundi.

Predsednik DS-a, Bojan Pajtić, govorio je 2o minuta i 20 sekundi, što znači da je predstavnik opozicije govorio 14 minuta manje, u odnosu na druga dva gosta, dva ministra vlade Srbije.

Bezobrazluk, nekultura, arogantnost, i nepoštovanje i nebriga predstavnika DS-a i SNS o građanima Srbije, gledaocima, bila je prisutna više od petine ukupnog trajanja emisije. ”Gospoda” Pajtić i Stefanović su 11 minuta i 40 sekundi govorili nešto što gledaoci nisu mogli ni da čuju ni da razumeju.

Od tih 11 minuta i 40 sekundi Pajtić je upadao u rec Stefanovica 4 minuta i 15 sekundi Ministar policije i predstavnik SNS Nebojša Stefanović, koji tvrdi da na RTS-u svi mogu da govore sem njega, upadao je u reč Bojanu Pajtiću 7 minuta i 25 sekundi.

Piše Nikola Janić,
sa preporukom da svi oni, koji su pročitali ovaj tekst sa podacima o minutima sramote visokih političara Srbije, pogledaju emisiju na sajtu RTS-a i sami čuju i vide šta je laž, a šta istina:

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/RTS+Satelit/1901521/Upitnik.html

Da Vas podsetimo:  Šolc: 20-30 odsto nemačkih građana protiv antiruskih sankcija i slanja oružja Ukrajini

3 KOMENTARA

  1. Hmhm…nisam,u situaciji,da komentarisem,jednostavno se zablenem u Oliveru,ne cujem i nevidim nikoga,polako srcem ladnu flasiranu hrvatsku vodu bez obzira na zabranu.

  2. POsle odgledane, ove, emisije, moram da priznam da vise ne dovodim u pitanje doktorat Gospodina Stefanovica. Sada dovodim u pitanje i diplomu, bilo koje, srednje skole. Jedino sto je naucio (a to sam, ovih dana dosta puta video), to je da nikome ko se ne slaze sa njegovim „SNS“ misljenjem, jednostavno ne dozvoljava da isprica svoju recenicu. Taj nivo politicke nekulture, taj nivo politicke oholosti i slobodan sam reci, politicke LAZI je nezabelezen na ovim prostorima. Cak ni u najvecim diktaturama. Bahatost vlasti u najgorem obliku. Onda, kada se i misevima (Stefanovic) dize patka, jer zna da ga stiti Veliki Vodja!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime