„Ako padnem izneću informacije o naručenim ubistvima …“

0
367

… kaže ponovo (prethodno u aferi „Bunga, bunga“, pa se sve utišalo, uključujući i tužilaštvo), sada na tv Happy (u pevodu: Sreća), kod bivšeg novinara Milomira Marića (koga je Arkan, po Milomirovom sopstvenom priznanju, hteo da ubije zbog njegovih, naprednih – već tada, shvatanja) u svojoj izbornoj kampanji, Dragan Marković Palma, narodni poslanik u svim naprednim sazivima – a i kod onih prethodnih – Borisa Tadića, preko onog pevača Ivice Dačića (neraskidiva koalicija SPS – Jedinstvena Srbija) koalicionih partnera Borisa Tadića, koji ni do danas nije shvatio da je najobičnija politička zamlata – „Proceniću koga će opozicija da predloži kao svog predsedničkog kandidata, pa ako mi se taj ne dopadne, sam ću se kandidovati“, reče ovih dana pomenuti Tadić – da spase Srbiju (ovo ja kažem).

Elem, da se vratim na glavnog junaka ove priče, Dragana Markovića Palmu, koji u nastavku onog u naslovu, reče (najbolje da ga citiram):

“Ja mnogo više znam o njima, i ovih dana samo time sam se bavio. Ko je bio u kolima kada je nastradala jedna osoba, gde je bila glava toj osobi kad je nastradala jedna osoba… i neću sad sve da otkrijem i da pričam sada. I ovo sad nije – ja tebe plašim, ako ti kažeš za mene ja ću za tebe. Ništa ne pričam. Naravno, ne pričam ništa loše o ljudima sa kim sam imao vlast…”

Zatim obaveštava gledaoce da je on drugi političar po popularnosti posle Aleksandra Vučića – Onaj ko prenoći kod mene jedno veče i jednog dana, on je moj i Božiji, što bi rek’o narod …

Kaže da mora da promeni vizit kartu i da na njoj pored svog imena i prezimena doda nastavak „bunga bunga“, a u nastavku dodaje da je i Predsednik Odbora za pravosuđe korisnik njegovih animir-dama, a dodaje i komentar Vučića: Ne virim u tuđi krevet, jezivo ako je istina. Uzgred, ne mora Predsednik da viri u tuđi krevet, ali bi trebao da se zainteresuje da li je to istina, te da li je i ko od njegovih saradnika korisnik tih usluga.

Da Vas podsetimo:  Ništa nam nije, al' leka nam nema – još uvek!

Neće da kaže kakve sve to informacije poseduje i o kome, ali nagoveštava da se radi o državnom vrhu Srbije i da zna informacije koje bi pomogle nadležnim organima da reše određene slučajeve, a kao ilustraciju samo napominje da zna „ko je bio u kolima kada je nastradala osoba“ i šta se zapravo dešavalo, ali to očigledno čuva za slučaj da padne (prema portalu OTVORENO, 02. januar, 2022.)

Pa da vidimo odakle bi to ili sa čega narodni poslanik Dragan Marković Palma mogao da padne, ali pre toga još jedna uzgredna napomena – tužilaštvo, na čelu sa legendarnom Zagorkom Dolovac je ispitivalo „bunga bunga“ aferu (i tada je Palma isto pretio), ali ga očigleno o tome nisu ništa pitali, a neprijavljivanje takvog krivičnog dela je takođe krivično delo.

Dakle, Palma bi imao sa čega da padne.

On je predsednik stranke Jedinstvena Srbija – koalicioni partner aktuelne vlasti, narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine (kad nije na toj funkciji on je gradonačelnik), počasni konzul Grčke u Srbiji … Sa tih pozicija on je neprikosnoveni vladar Jagodine. Od njega zavise svi procesi u gradu – od zapošljavanja do otkaza, dodele socijalne pomoći (3.000 za gospodina, 5.000 za gospođu), od kulturno-sportsko-rekreativnih aktivnosti (masovne tradicionalne posete zemljama rregiona i šire) do pomenutih seksualno vaspitnih obrazovnih bunga bunga seansi, uz učešće mlađih ženskih (kažu i maloletnih) osoba kao domaćica sa jedne strane i uvaženih domaćih (čak i stranih) gostiju sa druge strane, pa sve do izgradnje zoološkog vrata sa retkim primerima faune (da nije mene kad bi građani Jagodine videli majmuna, reče jednom prilikom).

On je godinaama narodni poslanik i sa te funkcije usrećuje i građane Srbije – u njihovo ime i za njihov račun.

Da Vas podsetimo:  Manekeni iluzije

On učestvuje i u privrednim aktivnostima ove zemlje, posebno njegovog elektroenergetskog sektora – isporučuje ugalj našim termoelektranama (stranim termoelektranama ne, jer one još uvek nisu prešle na ugalj obogaćen glinom). Moram da priznam da za takav slučaj još nisam čuo – da rudnik (državno preduzeće), ne isporučuje termoelektrani (državnom preduzeću iste države) ugalj direktno, već preko posrednika. Molim da ako neko čuje za takav slučaj da mi javi, kako bi me prosvetio.

Veliki je rizik pasti sa svih tih i ko zna kojih još pozicija, tako da je rezumljivo što je Palma zaigrao na kartu – Ako padnem izneću informacije o naručenim ubistvima, jer ne kaže se bez osnova o onom narodnom prokletstvu – Imao pa nemao. Sadašnji verni pratioci će za čas posla da nađu hlada ispod nekog drugog drveta, makar ono i ne bilo tako širokih listova kao palma. Zna to i Palma, a zna to i aktuelna vlast. Ima li ona vremena da čeka na nekog drugog palmu umesto ovog proverenog koji je i njima garancija vlasti u Jagodini, a to nije mali grad, tako da će opet biti ono – Zagorka ti znaš šta ti je činiti. A i Zagorka je iskusan igrač – ona zna šta je za tužilaštvo najbolje, reče jednom prilikom, pa slutim da će i ovog puta biti ono – i vuci siti i palme na broju.

*U mom selu ima jedan opančar.

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

 

 

 

autor:Dragiša Čolić

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime