Ako ste mislili da je nemoguće, moguće je!

0
312
Nova reklama za Adidas u centru Beograda kod zgrade Politike. foto: privatna arhiva

U centru Beograda osvanuo je Adidasov reklamni pano sa transvestitom. Očekivano nakon usvajanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Svako ko je zabadao glavu u pesak ili naknadno reagovao dok je trajala peticija Koalicije za prirodnu porodicu protiv usvajanja zakona ministarke Čomić, neka sada kaže svojoj deci da ne gledaju reklame po centru Beograda. Samo ne znam kako ćemo zaštiti decu od neprimerenog sadržaja na ulici i po medijima, kad su isti već i u udžbenicima za osnovnu školu. O tome sjajnu analizu je već uradila naša Marija Stajić.

Kompanija Adidas je još pre šest godina pokrenula transdženderske reklame, tako da to nije ništa novo. Novo je da su one našle svoj (protiv)legalan put za prikazivanje srpskoj javnosti nakon usvajanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti, iako je ovaj zakon protivustavan i pojedine odredbe krše javni moral utvrđen članom 46. Ustava Republike Srbije:

Sloboda izražavanja može se zakonom ograničiti, ako je to neophodno radi zaštite prava i ugleda drugih, čuvanja autoriteta i nepristrasnosti suda i zaštite javnog zdravlja, morala demokratskog društva i nacionalne bezbednosti Republike Srbije.

Na našem portalu više puta smo pisali o tome koliko će set zakona komesar-ministarke Gordane Čomić poniziti, vređati i nipodaštavati žene, koliko je transrodna ideologija najveća pretnja porodici, a naše kolege iz Amerike i Kanade imaju seriju tekstova o tome kako biološki muškarac obara ženske rekorde u plivanju, dok se američka Nacionalna atletska asocijacija pravi luda.

Eto, dobar deo srpske javnosti se pravio lud, imao preča posla ili nije hteo da se zamera zakonodavcu zbog svojih interesa i jedna od Adidasovih reklama iz kampanje Ništa nije nemoguće, koja vređa zdrav razum, na bilbordima je. I na televiziji takođe.

Mislite li da će se, ipak, ovde zaustaviti?

Da Vas podsetimo:  KRAĐA IZBORA ILI SRBIJE: Kucnuo je čas, još mesec dana za odbranu države – odlučuje Sveti Sava

Siguran sam da neće.

autor: Jugoslav Kiprijanović

https://ifamnews.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime