Albanci, Priština i EU na KiM progone i obespravljuju nealbance

2
1469

Pod trenutnom upravom na Kosovu i Metohiji Srbi, Bošnjaci, Goranci, Romi… su bez ikakvog prava!

Albanci su u Srbiji do 1999. godine imali apsolutno sva prava, samo što oni ta prava nisu želeli da ostvaruju već su samoinicijativno napuštali srpske institucije, počev od škola pa do svih drugih organizacija. Oni koji nisu želeli da dobrovoljno napuste srpske institucije, ili koji su se u isto vreme suprostavili da se uključe u terorističku tzv. „Oslobodilačku vojsku Kosova“ dobili su metak. Zvanično, prema podacima Stejt Departmenta, oko 600 Albanaca na Kosovu i Metohiji je ubijeno od svojih sunarodnika iz tzv. “Oslobodilačke vojske Kosova“ pod rukovodstvom Tačija, Haradinaja, Ljuštakua, Ljimaja… jer nisu želeli da napuste srpske institucije ili nisu želeli da se priključe “OVK“, ili su pak bili „kolaboracionisti“, odnosno građani lojalni državi Srbiji. Stradao je veliki broj Albanaca koji su radili u srpskoj policiji a koji nisu želeli da je napuste. Bilo je dosta onih koji su sa plaćenim hiljadama nemačkih maraka ostali van “Oslobodilačke vojske Kosova“ koju je Amerika, odnosno, predsednik Džordž Buš, zvanično predsedničkim ukazom i proklamacijom br. 452 i Ukazom broj 13219 26. jula 2001. godine stavio na “crnu listu“ terorističkih organizacija zbog pružanja pomoći terorizmu i terorističkim organizacijama.

No, daleko pre Buša, specijalni američki predstavnik Robert Gelbart je 23. februara 1998. u Beogradu izjavio da je „OVK bez ikakve sumnje teroristička organizacija“.

I danas, kada Albanci na Kosmetu imaju apsolutnu vlast, oni ne žele nikome drugome ovde da daju da ima bilo kakvo pravo. Apsolutno se nipodaštavaju prava Srba, Goranaca, Bošnjaka, Roma, Turaka, Aškalija…

Tako je Goranska zajednica, čini se najviše izgubila. Do 1999. godine postojala je opština Gora sa sedištem u Dragašu kao opštinkom centru i sa 14.000 stanovnika, uglavnom Goranaca. Albanci su posle 1999. godine ukinuli opštinu po zakonima lokalne samouprave Srbije. Ono što je najgore Albanci su iz Dragaša, koji je bio sa više od 93 odsto Goranaca, isterali Gorance, srpsku opštinu Gora ali i sve škole, osnovnu i srednju, u kojima su Goranci učili po nastavnom obrazovnom sistemu Srbije.

Priština sada ne dozvoljava da se formira goranska opština ni po tzv. lokalnoj samoupravi Kosova. Iz Dragaša kao opštinskog centra Albanci su proterali Gorance tako da je danas Dragaš sa više od 90 odsto Albanaca. Sada Albanci dovoze učenike iz 10 kilometara udaljenog Opolja u Dragaš dok se goranski srednjoškolci tiskaju u školi u selu Mlike i u kojoj po glavi učenik nema ni kvadratni metar prostora. Srednja škola u selu Mlike, u kojoj 180 Goranaca pohađa nastavu po nastavnom planu i programu Srbije, na prvom mestu je u Evropi sa najneprimerenijim uslovima za rad! Evropska Unija i Albanci ne dozvoljavaju da se za Gorance napravi ni nova škola koju bi radila Srbija. Albanci su srušili toalet za ovu školu koji je finansirala Srbija ! Kakvo je to demokratsko društvo iz Prištine?

Da Vas podsetimo:  Plate u državama bivše SFRJ: Srbija na četvrtom mestu

O svemu tome ćuti Evropska Unija koja je ubica demokratije na Komsetu ali i ubica Srba, Goranaca, Bošnjaka, Roma, Turaka…

Priština i EU ne dozvoljavaju da se formiraju ni bošnjačke opštine Rečane, kod Prizrena i Vitomirica kod Peći, iako ispunjavaju sve uslove da budu opštinski centri jer imaju više od 5000 stanovnika a imaju i geografsku celovitost.

Albanci su sa Kosmeta proterali više od 25.000 Bošnjaka a 97 ih je ubijeno od strane Albanaca, zvanični su podaci Fonda za humanitarno pravo. Do 1999. godine na KiM je bilo 30 opština po zakonima o lokalnoj samouprvi Srbije dok danas ovde radi 38 opština po zakonima tzv. vlasti Kosova. Formirane su samo nove albanske opštine.

Albanci na Kosovu i Metohiji danas ne dozvoljavaju nikome drugome, osim njih, da ima ili da može da ima prava, ona prava koja imaju sami Albanci. Opet svemu tome aminuje Evropska Unija na Kosmetu je, koja u nepriznatoj tzv. državi Kosovo, zastupnik antidemokratije, anticivilizacije i one Evrope kojoj je težio Hitler!

U službi obespravljivanja i proterivanja Srba od strane Albanaca je i peticija i najava iz južnog albanskog dela Kosovske Mitrovice o ukidanju srpske opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice. Sve se radi iz razloga da Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju apsolutno nikakva prava. Priština i Albanci su već zabranili Srbima pravo na povratak, pravo na privatnu svojinu, pravo na slobodu kretanja….
Zlotvor protiv prava i zakona, protiv Srba, Goranaca, Bošnjaka, Roma, Turaka…. Evropska Unija na KiM, se ne suprostvalja tome već je u službi albanskih separatista.

Da je Evropska Unija zlotvor protiv demokreatije i civilizacije na Kosovu i Metohiji dovoljna govori činjenica da ona nikada nije pokušala da na vlast u Prištini dovede školovane i pismene Albance, već od početka opšti sa teroristima, nepismenim i neškolovanim Albancima Tačijem Veseljijem, Haradinajem, Ljuštakuom…. i nikada nije stala u zaštini ostaluih manjinskin naroda ovde!

Da Vas podsetimo:  Evo koliko ljudi godišnje odlazi iz Srbije: POLA MILIONA SRBA ŽIVI U NEMAČKOJ!

Zoran Vlašković
Izvor: kmnovine.com

2 KOMENTARA

  1. Za sve ovo kriva je SRBIJA ……ona poslije petooktobarskog prevrata……usluzna…kukavicka..jadna.
    …izdajnicka….veleizdajnicka !!!! Stvorlil su je Amerikanci i od svoje “kreacije” izvlace maksimalnu korist na stetu Srpskog Naroda i Drzave koju vode americki podanici, podrzani Nevladinim Organizacijama, Prodanim dusama ( Ceda Jovanovic) korisnim idiotima!!! Sta radi SANU, CRKVA, PATRIOTE,NACIONALIST…….Dobri ljudi……….????

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime