Alek, primi me!

0
917

pol-premijera-ceka-(3)05:00- Sviće, mada je Srbiji svanulo odavno! Stotine hiljada nevoljnika pred zgradom vlade čeka na prijem kod Satja sai Babe Vučića.

Kažu da na svako pitanje ima odgovor, kažu da leči dodirom, kažu da vidi najmanje dve godine unapred, priča se da samo raširi ruke i poleti, tvrde da se ko derviš probada iglama kroz Vulinov i Stefanovićev obraz, a njemu ništa, ni kap krvi…

05:30- Prvi srećnik ulazi, sveće se pale same od sebe upaljačem, ukazuje se Majka Božija, kasnije utvrđeno da je reč o Zoranu Babiću koji se nevešto maskiran popeo na banderu, mlatarao rukama i vikao: „Pogledajte, ja sam Majka Božija, ovde sam da podržim Vučića i ponudim aranžmane za mamin pansion u Vrnjačkoj Banji… Ja se Vučiću divim mentalno fizički i onako majčinski, žaleći što mi Aleksandar nije sin već onaj Isus, avaj…“

05:45- Prvi srećnik izlazi! Sam, bez čije pomoći, na svojim nogama, a pre samo 15 minuta je ušao na svojim nogama, ali to se ne računa…

– Ljudi, čudo, ljudi! Nisam stigao ni da progovorim a Baba Alek me je samo pogledao i rekao: „Svi znaju šta te muči, ali niko nema hrabrosti da izgovori, pa ću ja- peče te dok mokriš, imaš upalu bešike! Da nosiš moju lekovitu fotografiju kad odlaziš u wc i piješ čaj od magle, ima ga u suvenirnici na izlazu i kao rukom odnešeno do 2020. najkasnije, a i prohodaćeš, usput“, a ja došao da se žalim kako nemam čime da prehranim petočlanu porodicu, al izgleda da je sve zbog bešike i zato što sam, izgleda, bio nepokretan?! Čudo, ljudi, kunem vam se…- svedočanstvo prvog srećnika dalo je nadu i ostalima. Peva se iz stotine hiljada grla kao iz jednog: „Alek naš ti što jesi na nebesima, neka sveti se ime tvoje ko što se ti svetiš imenima nekim, neka priđe cartsvo tvoje barem još dva mandata, neka bude volja tvoja, jer niko više nema volje…“

Da Vas podsetimo:  UKRAJINA

05:50- Grupa od 30 kompletnih idiota ulazi sledeća, očigledno trpeći strahovite bolove, kako u glavi tao i u leđima, mučno je samo gledati ih a kamoli trpeti sve to…

06:00- Izlaze, preporođeni, padaju ničice pred kamerama i svedoče: „Mesecima već trpimo nepodnošljive bolove u leđima, a glave hoće da nam eksplodiraju! Samo je spojio prste i tonom pravednika rekao: „Pa, skinite fantomke, idioti, prošlo je pet meseci, bre! Izlečeni ste, idite po dnevnice i sendviče, i izbegavajte rad bejzbolkom dve nedelje, imate upalu trećeg pršljena, najverovatnije..?“

Nižu se jedna za drugom sve crnja od crnje životne priče, ali i rešenja, odgovori i pomoć kojima ih Satja sai Baba Alek ispraća, vraćajući im veru u bolje sutra, najkasnije prekosutra, u zavisnosti da li se žale na muku po Julijanskom, Gregorijanskom, kineskom ili kalendaru Asteka i Maja?

Evo tek da pobrojimo neke od najtežih slučajeva koje je kao od šale (a ne mislimo na ministra Vujovića) rešio u prvom isceliteljskom susretu s narodom.

1. Penzionerki koja nema za lekove, hranu i dažbine ustupio je mesto da sedne, iako je bilo i mlađih ali su se svi pravili da ne vide njene jade!

2. Čoveku koji već tri godine čeka na operaciju završio je da ga operišu za pola sata! Doduše, čekao je na operaciju srca a dobio je transplataciju kuka, ali operaciji i hirurgu se u zube ne gleda!

3. Mladog stručnjaka koji pet godina ne može da nađe posao i planira odlazak iz Srbije posavetovao je da se što pre zaposli i onda neće morati nikuda odavde, logično!

4. Prodavcu nelegalnih diploma i doktorata s parabuvljaka potpisao je ukaz kojim se njegova tezga proglašava univerzitetom, a on rektorom i dopisnim članom SANU! Oduševljeni akademik se putem kamera obratio porodici: „Nazmija, vraćaj se kući iz dom zdravlja odma, sad si lekar, bre, sama popuni oni recepti što imamo, i javi Safetu da je doktorirao i da mi vrati biciklu do šes sati, inače ću tako da ga izlomim da neće ni na magistra da liči!“

Da Vas podsetimo:  Dve o sankcijama

5. Seljaku koji je zbog mizerne cene otkupa pobacao čitav rod povrća darivao je kamenčić temeljac koji će na jesen zasejati kako bi u proleće sledeće godine požnjeo rekordan prinos stena temeljača, čiji će otkup i polaganje subvencionisati država!

6. Izbeglim i raseljenim licima je objasnio da na stvari moraju gledati drugačije: nisu ostali bez doma i imanja, već su dobili slobodu da nesputano lutaju kao hipici, ne robujući materijalnom!

7. Gospodinu koji je godinu dana pred penziju dobio otkaz objasnio je da gubitak posla nije kraj već prilika za novi početak, onoga ko je preko veze primljen na njegovo radno mesto, a njemu je pozajmio 10 evra da započne neki privatni biznis kako bi prekratio dane do penzije.

8. Selektoru francuske fudbalske reprezentacije je prorekao da će u nedelju sasvim sigurno pobediti u finalu, osim ako ne izgube…

9. Samohranu majku troje dece je utešio predskazanjem da će sasvim sigurno roditi troje dece, iako je došla da se požali kako ne može da ih prehrani, a ne da ne može da rodi.

Za početak nek ih rodi, bre, iako već jeste, pa onda nek dođe da traži pomoć, iako jeste, ali te fore ne pale kod Aleka miropomazanog! To što želi svakom da pomogne ne znači da svako može da ga prevari!
Možda je pozajmila komšijsku decu i naterala ih da plaču i zovu je mamom, a..?

10. Stanovitoj Jorgovanki Tabaković Cici rešio je životni problem naredivši da joj se mizerna plata poveća za 250 dinara, pa će ubuduće moći da pregura mesec bez strepnje što do sada sa pola miliona nikako, sirota, nije uspevala!

Da Vas podsetimo:  A KO SE DOSAD KOD NAS "BAVIO SVOJIM POSLOM"?

medenica

Mihailo Medenica

Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime